Cum arată listele PSD la parlamentare. Dragnea: „Nu am alergat după personalități”

Cum arată listele PSD la parlamentare. Dragnea: Nu am alergat după personalități
Publicat: 28/10/2016, 17:03

Liviu Dragnea a anunțat, marți seară, după încheierea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, la Palatul Parlamentului, că doi dintre social-democrații cu probleme de integritate au fost eliminați de pe listele de candidați ai PSD, respectiv Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, condamnat chiar marți la închisoare cu suspendare pentru fals în declarații în formă continuată și Ioan Cindrea, care ar fi trebuit să deschidă lista de candidați la Senat în Sibiu, care a fost condamnat definitiv, la începutul lui 2016, la un an de închisoare cu suspendare pentru că în mandatul său de deputat și-a angajat soția la biroul parlamentar. În locul lui Călinoiu a fost pus pe lista de candidați Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, urmărit penal pentru fapte asimilate celor de corupție, potrivit Mediafax.

„Domnul Călinoiu, colegul nostru, azi a avut o problemă, lista a fost modificată. În locul lui, pe locul 1 la Senat, a fost propus și s-a validat domnul Florin Cârciumaru, primarul Târgu Jiului. A fost o modificare la Sibiu, unde Comitetul Executiv nu a aprobat candidatura domnului Ion Cindrea și lista a suferit modificări (…) Domnul Cindrea și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației, urmând ca azi – mâine să fie desemnată o conducere interimară la Sibiu”, a spus Liviu Dragnea în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat dacă va candida la alegerile din 11 decembrie, Dragnea a răspuns că ”în final, da, la Teleorman”. Liderul PSD a fost condamnat definitiv, în aprilie 2016, de către Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea refendumului din 2012 privind demiterea fostului șef de stat, Traian Băsescu.

Totodată, fostul premier, Victor Ponta, a fost validat de CEx pentru a candida pentru un nou post de deputat. Întrebat dacă există o derogare pentru Victor Ponta pentru a putea candida la alegerile din 11 decembrie pe listele PSD, Liviu Dragnea a susținut că ”da, există această derogare”, fără a da detalii.

”Vorbiți cu Cioloș să ne atace la Curtea Constituțională, că am înțeles că are deja o echipă care numai asta face – atac la Curte pentru orice. Ce i se pune masă, semnează atacul la Curte… Să o atace și pe asta”, a răspuns ironic Dragnea la insistențele jurnaliștilor.

Potrivit liderului PSD, aproape 70% din cei aflați pe listele partidului sunt oameni noi, subliniind că nu a alergat după „personalități”.

”Vorbim de peste 67 – 68% candidați noi pentru Parlament. De asemenea, o medie mai mare de cel puțin o femeie pe liste. Tinerii sunt reprezentați foarte bine, mult mai bine decât au fost reprezentați în perioada trecută. S-a avut în vedere ca listele de candidați ale PSD să fie liste profesionalizate în așa fel încât toate comisiile din Parlament, comisiile de specialitate, să fie populate cu reprezentanți care sunt foarte bine pregătiți pentru acea specializare”, a declarat Liviu Dragnea.

„Sunt reprezentanți din partea societății civile, mulți tineri (…) Nu sunt oameni care sunt foarte cunoscuți (…) Noi la Camera Deputaților cred că avem doar două sau trei nume cunoscute. În rest, toate sunt nume noi, tineri, și foarte tineri, foarte bine pregătiți și cel putin trei reprezentanți ai societății civile pe locuri eligibile”, a adăugat liderul PSD.

În acest context, Dragnea a explicat de ce Eugen Teodorovici va candida pe listele partidului la Tulcea, iar Nicolae Bănicioiu la Iași.

„La Tulcea, probabil, s-a uitat în toată dinamica comunicațională, acolo există sume din bugetul UE alocat pentru Deltă și cea mai mare parte (…) de aproape un miliard de euro pentru sistemul ITI. E important pentru autoritățile de acolo și pentru cetățeni ca să fie un Parlament cu experiență atât în fonduri europene, cât și în bugetul de stat care să îi ajute pentru că implementarea acelui program e vitală”, a afirmat Dragnea.

„În programul nostru economic, sănătatea are prioritatea zero. Iașiul este și un centru universitar important, dar și unul din locurile unde vom dori să realizăm unul din cele opt spitale regionale mari din România. Nicolae Bănicioiu este un om cu experiență, care a lucrat și lucrează la proiectul de guvernare”, a mai spus Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat...
Drama prin care trece Mihai Albu. Operat de cancer, creatorul se gândește la suferința fiicei...
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii