Cum explică avocatul Elenei Udrea faptul că fostul ministru se află în Costa Rica: Nu ar invoca o sarcină în mod fals

Cum explică avocatul Elenei Udrea faptul că fostul ministru se află în Costa Rica: Nu ar invoca o sarcină în mod fals
Publicat: 08/03/2018, 11:07

„Elena Udrea nu se sustrage niciunei proceduri de judecată și niciunei proceduri judiciare în curs de urmărire penală. (…) Au existat discuții în spațiul public că domnia sa ar fi fugit, se sustrage, încearcă să ocolească oarecum cursul Justiției. Nici vorbă de așa ceva. Elena Udrea nu tergiversează niciun dosar aflat pe rol. Domnia sa nu are niciun fel de interdicții în niciun dosar penal și din această perspectivă are toate drepturile pe care orice persoană aflată într-o procedură judiciară le-ar avea. Există o particularitate în ceea ce o privește și toate femeile aflate într-o asemenea situație pot confirma că există o recomandare la început de sarcină cu acest tip de particularitate (sarcină gemelară – n.r.) ca persoanele respective să fie tratate, monitorizate într-o astfel de situație. Atât eu, cât și domnia sa, suntem persoane responsabile care nu am invoca o sarcină, bucuria apariției unor copii, în niciun fel în cazul unor proceduri judiciare într-un mod fals. Eram pregătiți și astăzi să prezentăm toate detaliile, locul în care domnia sa se află și situația medicală la zi a domniei sale. Sunt în prezența unor documente medicale pe care le puteam prezenta instanței de judecată dacă mi le-ar fi cerut”, a explicat Alexandru Chichiu, avocatul fostului ministru.

Întrebat dacă Udrea știa că este însărcinată din România sau dacă a aflat în Atena ori Costa Rica, avocatul a răspuns: „Din această perspectivă vă pot spune că la un termen anterior plecării în Costa Rica se știa de acest lucru”.

Precizările au fost făcute la Curtea de Apel București unde era programat un nou termen din dosarul în care Elena Udrea este judecată pentru fapte privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Termenul de joi a fost amânat pentru data de 5 aprilie, din cauza absenței unui avocat al unuia dintre inculpați. De asemenea, instanța a aprobat și cererea Ioanei Băsescu de a copia interceptările audio pe care le-au folosit procurorii DNA în acuzare.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată, alături de Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, pentru fapte de corupție privind finanțarea ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidențiale din anul 2009.

Elena Udrea a declarat, luni seară, că traiul în Costa Rica este unul extrem de scump, mâncarea fiind de 3-4 ori ori mai scumpă ca în țara noastră, iar convorbirile telefonice sunt și mai scumpe. Fostul ministru a mai declarat că achitarea lui Ludovic Orban îi dă mari speranțe la o decizie similară.

In primă instanță, în dosarul Gala Bute, Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare, cauza fiind acum în faza de apel.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
💣 la Survivor! Au fost prinse pe traseu, în timp ce se sărutau cu foc!...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
VIDEO Moment bizar. Crezând că microfonul este oprit, Joe Biden a înjurat un jurnalist: "Fiu...
Câte ore poate ține cabina încălzită o mașină electrică?
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Analiză NY Times: SUA știau de 14 ani că Putin se va înfige în Ucraina:...
💣 la Survivor! Au fost prinse pe traseu, în timp ce se sărutau cu foc!...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Condamnat după ce a fost prins de trei ori la volan fără permis!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
CERTIFICATUL VERDE, TOTAL DESFIINȚAT de un celebru medic! Să revenim la ceea ce ştiam înainte
Dan Negru vrea să dea lovitura la Kanal D. S-a aflat totul, dezvăluiri din culise
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...