VIDEO | Cum explică Cîțu celor bătuți în 10 august, asocierea cu PSD: Nu este ceea ce mi-am dorit. Mandatul meu a fost să țin PNL la guvernare

Publicat: 25/11/2021, 23:36
Actualizat: 26/11/2021, 00:25

Președintele PNL, Florin Cîțu, a fost întrebat cum le va explica susținătorilor liberali care au fost bătuți de jandarmi în Piața Victoriei la protestul din 10 august. El a transmis că nu este ceea ce și-a dorit, dar este un compromis pentru a avea o stabilitate. De asemenea el a precizat că a avut mandat de a ține PNL cu orice scop la guvernare.

Liderul PNL a spus că el va continua să lupte pentru drepturile românilor și așteaptă ca Justiția să își facă datoria.

„Totdeauna mă voi lupta pentru drepturile românilor. Anul trecut, când Ministerul Justiţiei a fost la USR, soluţiile au fost cele care au fost. Nu cred că e nevoie de intervenţia politică pentru a da soluţii, dar totdeauna mă voi asigura că nu vor mai exista astfel de situaţii şi sper ca justiţia să facă dreptate şi cei vinovaţi să plătească, dar nu numai pentru 10 august, şi pentru mineriade şi pentru Revoluţie…”, a afirmat Florin Cîţu.

Întrebat cum va putea explica românilor care au ieșit în Piața Victoriei și care au fost bătuți în 10 august 2018, Cîțu a afirmat că nu și-a dorit acest lucru, însă România avea nevoie de un Guvern stabil. De asemenea, el a precizat că a avut un mandat de la partid de a ține PNL la guvernare, chiar cu prețul unei înțelegeri cu „dușmanii”.

„Nu este ceea ce mi-am dorit, dar este un compromis pe care-l facem pentru că aveam nevoie de stabilitate în acest moment în România. Aveam nevoie de un guvern stabil şi dacă ne uităm la celelalte variante – unde aveam 16 parlamentari PNL care au plecat, un USR care era şi el instabil, minorităţile care nu mai votau o astfel de alianţă – variantele sunt foarte puţine, aceasta este varianta pe care o avem acum sau alegeri anticipate. Mandatul meu este acela de a ţine Partidul Naţional Liberal la guvernare şi l-am ţinut la guvernare şi mergem înainte”, a adăugat Florin Cîţu.

Pe 10 august 2018, demonstrațiile antiguvernamentale desfășurate în Piața Victoriei din București s-au transformat în violențe fără precedent. Aproximativ 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene contra protestatarilor.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase