Cum explică purtătorii de cuvânt ai premierului prezența sa în sala de baschet în timpul codului roșu: „Are dreptul și la timp liber”

Cum explică purtătorii de cuvânt ai premierului prezența sa în sala de baschet în timpul codului roșu: Are dreptul și la timp liber
Publicat: 28/01/2014, 12:56
Actualizat: 03/09/2019, 01:36

Premierul Victor Ponta „are dreptul și la timp liber, atâta timp cât treaba la Guvern funcționează foarte bine”, a justificat europarlamentarul Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, prezența prim-ministrului duminică după-amiază la sala „Floreasca”, pentru un meci de baschet, la scurt timp după anunțul că trei județe urmau să intre în premieră în România sub avertizarea meteo de cod roșu.

Explicația dată de Ivan la Digi 24 a fost întărită, în aceeași notă, de purtătorul de cuvânt al Guvernului. Din studioul Realitatea tv, Mirel Palada a arătat că „existau persoane care să asigure continuitatea” și, în opinia sa, „ar fi un circ ieftin ca Victor Ponta să dea la lopată”.

Pentru Cătălin Ivan speța este una simplă. „Întrebarea este: la Guvern nu era un vicepremier care să-i țină locul? Eu știu că era. Premierul are dreptul și la timp liber, atâta timp cât treaba la Guvern funcționează foarte bine. Pe perioada cât a fost la baschet treaba funcționa la Guvern, nu era lăsat de izbeliște Guvernul sau comandamentul de iarnă”, a făcut el publică poyiția PSD pe aceast subiect.

De la Guvern, lucrurile nu se văd cu mult mai diferit. „Cel care coordonează nu stă acolo 24 de ore din 24. Domnul Ponta vine periodic să verifice situația, sâmbătă a fost responsabil domnul Oprea, iar domnul Dragnea duminică. Domnul Ponta a fost acolo să vadă cum stau lucrurile. E un lucru normal ca premierul să stea la București și să meargă bine lucrurile în țară”, consideră Palada.

În opinia consilierului premierului, responsabilitatea pentru autoturismele rămase în zăpadă îi aparține „minorității care nu a ascultat”. „Lumea s-a mobilizat exemplar la instituții, însă felul în care dânșii au plecat pe drum și au trebuit să rămână în parcări arată că am avut foarte multe persoane care au ținut cont de avertismente, dar a fost și o minoritate care nu a ascultat. Pentru autostrăzi, au existat variante ocolitoare, iar drumurile naționale au fost închise. Oamenii au fost prinși pe drum, însă toată lumea știa despre aceste avertizări, drumurile s-au închis la timp, când vremea s-a înrăutățit. Intrevenția a fost promptă”, a rezumat Palada.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase