Cum poate PNL să bată PSD în alegeri. Cataramă: „Să nu mai încerce să-i facă prieteni pe toți. Există o teamă viscerală să nu supere electoratul stângii”

Publicat: 16/01/2018, 19:35

„Foarte multă lume nu este de acord cu socialiștii, cu PSD, cu ALDE, dar nu iese la vot. Întotdeauna cei care votează dreapta sunt mai puțini decât cei care votează stânga. Cred, și cu tristețe o spun, că este vina și a partidelor de dreapta din România. Și aș vrea să explic. În ultimele luni se vorbește insistent de ciuma roșie, cu referire directă la PSD. Este o jignire, dacă vreți, care se aduce celor 3 milioane sau nu știu câte milioane care au votat PSD. Adică li se spune clar acestor oameni, acestor cetățeni ai României, că au fost niște tâmpiți și au votat niște ciumați, ca să mă exprim plastic. Dar, pe de altă parte, partidele de dreapta nu au curaj, nu au avut, și nici astăzi nu sunt extrem de explicite încât să sprijine interesele celor care sunt anti-PSD. Comportarea partidelor de dreapta este să nu nemulțumească sau să nu supere cumva votanții PSD. Pe de o parte, îl faci tâmpit că votează un ciumat, pe de altă parte nu ai curajul să-i spui că „tu ești apt de muncă, nu primești ajutoare sociale, te duci să muncești ca să-și câștigi existența”. Și atunci cei care muncesc, care provin din sectorul privat, sunt dezamăgiți, de asta nu ies la vot, pentru că nu agăsit un partid care să le sprijine în mod necondiționat interesele și să nu se mai ocupe de toți cei care sunt dependenți și stau cu mâna întinsă la stat.”, a săpus liderul PNL.

În opinia sa, PNL trebuie să renunțe la această „teamă viscerală să nu supere electoratul stângii”

„PNL a făcut multe lucruri bune în ultimul an. Și-a ales o conducere stabilă, a început să-și recâștige electoratul. Trebuie să fiu onest să spun că această recțștigare se face pe seama greșelilor făcute de USR și PMP care astăzi sunt, după informațiile mele, sub pragul electoral. Deci vourile pe care le-am pierdut în favoarea acestor partide, tot pe greșelile noastre, s-au reîntors la noi pentru că oricum suntem mai buni decât ei, am dovedit clar. Nu facem circ, suntem oameni serioși și lucrăm pe scena publică. Drept dovadă PNL a și crescut spre 30 de procente. Noi acum avem o provocare uriașă să creștem de la 30 la 40, la peste 40%, deci să aducem la vot pe cei care sunt anti-PSD. Care sunt acei oameni? Sunt acei oameni care la în turul II al alegerilor prezidențiale votează împotriva candidatului PSD. Toate partidele de dreapta, din `90 încoace, n-au avut curajul să sprijine necondiționat sectorul privat care produce PIB și să pună la muncă asistații social. (…) Nimeni nu are acest curaj să supere aceste persoane care oricum nu vor vota dreapta niciodată”, a spus Cataramă.

„Electoratul dreptei nu un electorat amorf, tâmpit, idiot. Își dă seama că nu ești sincer”

El a adăugat că electoratul dreptei nu este unul „amorf, tâmpit, idiot. El își dă seama că nu ești sincer și, atâta vreme cât nu vrei să iei administrarea economiei dintr-o parte și să o dai lor să o administreze, nu te votează sau nu vine la vot”.

„Singura forță politică care poate să bată PSD la următoarele alegeri este PNL cu câteva condiții: să aibă un mesaj clar pentru electoratul dreptei și împotriva electoratului stângii. Să nu mai facă compromisuri între aceste ideologii, să nu mai încerce să-i țină, să-i facă prieteni pe toți, că nu funcționează regulile democrației așa. Noi cât suntem în opoziție trebuie să milităm pentru interesele celor care ne votează. De abia când ajungem la Guvernare guvernăm pentru toți românii. Noi nu guvernăm în opoziție pentru toți românii, în opoziție guvernăm, cu ghilimelele de rigoare, pentru cei care ne votează sau sunt potențiali votanți ai noștri”, a mai spus el.

Cataramă a dat exemplul Statelor Unite, unde Donald Trump a avut curajul să anunțe că renunță la celebra Obamacare. „Nu i-a fost frică că nu-l votează socialiștii, în schimb l-au votat toți americanii care muncesc și plătesc taxe. Nu trebuie să inventăm nimic”, a spus liderul lideral comentând că PNL „are mai mulți de Donald Trump, trebuie să-i pună la muncă”.

Acord între Iohannis și PNL

O altă „neclaritate” pe care PNL ar trebui să o rezolve încă din acest an este cea legată de candidatura lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte, avansând ideea unui acord între liberali și șeful statului.

„Domnul Iohannis nu a anunțat deocamdată în mod clar intenția de a candida pentru un nou mandat.Să presupunem că o va face. Doi: nu s-a făcut un acord cu domnul Iohannis în vederea stabilirii unui parteneriat PNL-Klaus Iohannis ca acest tandem să câștige și alegerile prezidențiale, și alegerile parlamentare. La nivelul opiniei publice nu avem percepția acestui parteneriat. Sunt mai multe necunoscute. Nu știm dacă vrea să mai candideze, nu știm dacă mai vrea să candideze sub sigla PNL, nu știm dacă se poate ajunge la un acord de parteneriat”, a arătat Cataramă.

URMĂREȘTE MAI JOS INTERVIUL INTEGRAL

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă