Cum răspunde fostul șef al SRI când e întrebat despre pericolul construirii unei moschei în București

Redactor:
Sorina Ionașc
Fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, susține că moscheea care urmează a fi construită în București nu prezintă un risc al creșterii numărului de musulmani, așa cum a declarat Traian Băsescu. "Fluxul de persoane de origine musulmană va fi același dacă se face sau nu o moschee pe teritoriul României", a spus Maior.

După ce fostul președinte Traian Băsescu a avertizat că odată cu noua moschee există pericolul ca numărul islamiștilor să crească foarte mult, lucru care ar duce la extinderea terorismului, fostul șef al Serviciului Român de Informații (SRI) spune că noua moschee nu va influența fluxul de musulmani de pe teritoriul României.

„Fluxul de persoane de origine musulmană va fi același dacă se face sau nu o moschee pe teritoriul României. Nu va crește dramatic sau o să vină la moscheea din București. Dacă se dorește într-adevăr crearea de lucruri negative pe teritoriul României, inclusiv sub aspect al radicalizării, propagandei, acest lucru se va realiza oricum, în alte spații nevăzute, obscure. Cred că n-ar fi un lucru rău pentru securitatea națională a României, dimpotrivă dacă e gestionat”, a spus George Maior, într-un interviu la B1 TV.

Fostul șef al statului Traian Băsescu a transmis un mesaj extrem de dur legat de proiectul construirii unei moschei în București în următorii trei ani, cerându-le celor „doi nesăbuiți din fruntea statului” să își imagineze o situație în care „o stație de metrou din București în care, la ore de vîrf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah”.

 „Doi nesăbuiți din fruntea statului român vor ca, la București, să se construiască cea mai mare moschee din Europa, pe lângă care să funcționeze o universitate cu 6.000 de studenți selectați de prin toată lumea arabă. Probabil nu reușiți să vă imaginați o stație de metrou din București în care, la ore de vârf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah. Sau poate inteligența nu va ajută să vă imaginați tineri romîni eșuați în viață convertiți la islamism și trimiși în tabere de instruire prin Siria, Irak sau Afganistan și reveniți în Europa pentru a ne aduce binefacerile Statului Islamic”, a spus Băsescu,  într-o postare pe Facebook pe 9 iulie.

 

Inchide