Cum răspunde fostul șef al SRI când e întrebat despre pericolul construirii unei moschei în București

Redactor:
Sorina Ionașc
Fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, susține că moscheea care urmează a fi construită în București nu prezintă un risc al creșterii numărului de musulmani, așa cum a declarat Traian Băsescu. "Fluxul de persoane de origine musulmană va fi același dacă se face sau nu o moschee pe teritoriul României", a spus Maior.

După ce fostul președinte Traian Băsescu a avertizat că odată cu noua moschee există pericolul ca numărul islamiștilor să crească foarte mult, lucru care ar duce la extinderea terorismului, fostul șef al Serviciului Român de Informații (SRI) spune că noua moschee nu va influența fluxul de musulmani de pe teritoriul României.

„Fluxul de persoane de origine musulmană va fi același dacă se face sau nu o moschee pe teritoriul României. Nu va crește dramatic sau o să vină la moscheea din București. Dacă se dorește într-adevăr crearea de lucruri negative pe teritoriul României, inclusiv sub aspect al radicalizării, propagandei, acest lucru se va realiza oricum, în alte spații nevăzute, obscure. Cred că n-ar fi un lucru rău pentru securitatea națională a României, dimpotrivă dacă e gestionat”, a spus George Maior, într-un interviu la B1 TV.

Fostul șef al statului Traian Băsescu a transmis un mesaj extrem de dur legat de proiectul construirii unei moschei în București în următorii trei ani, cerându-le celor „doi nesăbuiți din fruntea statului” să își imagineze o situație în care „o stație de metrou din București în care, la ore de vîrf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah”.

 „Doi nesăbuiți din fruntea statului român vor ca, la București, să se construiască cea mai mare moschee din Europa, pe lângă care să funcționeze o universitate cu 6.000 de studenți selectați de prin toată lumea arabă. Probabil nu reușiți să vă imaginați o stație de metrou din București în care, la ore de vârf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah. Sau poate inteligența nu va ajută să vă imaginați tineri romîni eșuați în viață convertiți la islamism și trimiși în tabere de instruire prin Siria, Irak sau Afganistan și reveniți în Europa pentru a ne aduce binefacerile Statului Islamic”, a spus Băsescu,  într-o postare pe Facebook pe 9 iulie.

 

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Vremea 22 septembrie 2020. UNDE REVINE CANICULA
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
A rămas cu 'zâna' la vedere! Andreea Marin, gafă uriașă când a coborât din mașină....
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide