Cum rezolvă Predoiu problemele bucureștenilor: „Dragostea mea va îmbrăca întreg orașul”

Cum rezolvă Predoiu problemele bucureștenilor: Dragostea mea va îmbrăca întreg orașul
Publicat: 18/05/2016, 21:30

„Vă promit, vă promit, vă promit, voi fi primul primar eco din România. Eco merge cu clean, curat pe românește. Pesediștii și-au făcut o primărie cu geamuri negre de Panama.(…) În primăria mea nu va exista corupție. Voi face din corupți șomeri (…) neremunerați. Șase sectoare, zero corupție”, a declarat Cătălin Predoiu, la evenimentul de lansare a programului său pentru București, în fața unei audiențe din care a făcut parte și Andrei Baciu, cel care a devenit cunoscut după ce a fost nominalizat de Dacian Cioloș pentru postul de ministru al Sănătății și a fost retras imediat din cauza fotografiilor în care poza ca fotomodel.

Discursul candidatului PNL la Primăria Capitalei a fost marcat, de altfel, de comparații și metafore la fel de inedite, dublate de promisiuni electorale.

Cătălin Predoiu a evocat impresia pe care i-a făcut-o Copenhaga, „oraș tihnit care își respectă locuitorii și își onorează vizitatorii”, prin comprație cu un București „îmbolnăvit de un doctor” (aluzie la fostul primar Sorin Oprescu).

„Îmi asum răspunderea de a transforma un oraș care își asediază locuitorii într-un oraș prietenos în care viața este o sărbătoare și nu o luptă perpetuă cu traficul, poluarea și factura la întreținere”, a spus Cătălin Predoiu.

Liberalul a susținut că și-a petrecut timpul încercând să evalueze „cât de gravă este boala orașului și cât de amenințătoare pentru toți cei care trăiesc în el”, ajungând la concluzia că traficul este „cea mai supărătoare rană” și prima care trebuie tratată.

„Voi fi coșmarul oricărui Guvern până când avem o șosea de centură pe patru benzi finalizată! Până când metroul va ajunge din Drumul Taberei la Eroilor și de la Gara de Nord la Otopeni. Până când închidem și al doilea inel median al Capitalei, pentru care există deja cei 1,3 miliarde de euro, dar pentru care nu există încă suficientă voință politică să îi absorbim și să îi prefacem în trafic fluent”, a susținut candidatul PNL.

Predoiu a mai promis că va transforma Bucureștiul într-o „oază de investiții” și că își propune crearea de locuri de muncă: „Tinerii noștri au aur în minte, vreau să își facă o carieră în România”.

De la „aurul” tinerilor, candidatul a trecut la „soluția serioasă” (slogan al candidatului-nr.) pe care o propune bucureștenilor: „Dragostea mea va îmbrăca întreg orașul. (…) PSD stă în calea fericirii voastre. O consecință logică și de bun simț ca să facem bine orașului este ca PNL să învingă PSD. Și vom face acest lucru. Vă promit”.

La eveniment a fost prezent, pe lângă „fotomodelul” Andrei Baciu, actrița Stela Popescu și cântăreața de operă Felicia Filip, și președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, Petru Lucaci. Pe lângă dragoste, acesta i-a transmis lui Predoiu că Bucureștiul are nevoie de cultură și de galerii de artă, și că este nevoie de un proiect-public privat.

Profesorul de arhitectură și urbanism la Institutul „Ion Mincu”, Dorin Ștefan, s-a numărat și el printre susținătorii prezenți la eveniment, mesajul să fiind acela că „Bucureștiul va face un mariaj bun cu Predoiu”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Ca în filmele cu ... polițiști. Doi agenți de la Poliția Locală Constanța, de râsul...
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii