Cum vor fi despăgubite persoanele afectate de furtuna de duminică. Anunțul făcut de Guvern

Cum vor fi despăgubite persoanele afectate de furtuna de duminică. Anunțul făcut de Guvern
Persoanele afectate de furtuna de duminică vor primi despăgubiri de la Guvern în cel mai scurt timp, anunță premierul Mihai Tudose, care a felicitat, la Timișoara, autoritățile locale pentru felul în care au intervenit, dar, în același timp, a criticat Enel.

Premierul Mihai Tudose a felicitat, marți, autoritățile din Timiș pentru felul în care au intervenit după furtună, spunând că „mai sunt niște probleme în Timișoara, am văzut cât am umblat apa intrând în demisol la o școală”.

Primul-ministru a criticat activiatea Enel: „Văd că mai nou, în loc să se ocupe de ceea ar trebui să facă, a început o activitate de public relation foarte activă”.

Tudose a anunțat că persoanele afectate de furtuna de duminică vor primi despăgubiri de la Guvern în cel mai scurt timp, HG în acest sens urmând să apară în două zile.

„Suma în dosarul pe care mi l-a înmânat astăzi doamna prefect este de peste un miliard de lei vechi (100.000 lei – n.r.), rămâne să vedem factura totală. Sunt școli din tot județul Timiș pe listă. În două zile avem hotărâre de Guvern și deblocăm banii imediat. Toate județele vor beneficia de același tratament, toată lumea”, a spus premierul.

Premierul a participat la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență de la Prefectura Timiș.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Timiș, în timpul ședinței a fost votată o sumă de aproape 1,9 milioane de lei pentru despăgubiri de la Guvern pentru 16 unități de învățământ afectate de furtuna puternică, plus alte două spitale din județul Timiș.

Înainte de începerea ședinței, premierul Mihai Tudose a afirmat că există posibilitatea schimbării legii, astfel încât Enel să intervină mai repede.

„Am ținut sub observație eforturile Enel, care sunt de două feluri: efectul media, că au început să fie foarte activi pe net, și eforturile de a repune în funcțiune liniile electrice. În ceea ce privește efortul de a pune în funcțiune rețeaua electrică, nu este greu de observat, pentru că se mișcă atât de încet. La 48 de ore încă este lipsă de energie în localități, în școli, la dispensare. Nu este posibil așa ceva. Dacă legea permite acest lucru, poate găsim o posibilitate ca data viitoare când se întâmplă așa ceva, să nu stăm 48 de ore după o societate. Sunt 30.000 de locuințe care încă nu au curent”, a afirmat Mihai Tudose.

Ulterior, premierul a declarat jurnaliștilor că s-a referit la impunerea unor termene mai scurte de intervenție.

„Mă refer la niște termene de intervenție mai scurte și nu să stăm după bunăvoința unei companii care lasă un sfert de țară fără curent”, a precizat Mihai Tudose.

Întrebat dacă vor fi aplicate și sancțiuni, premierul României a afirmat „să vedem în ce măsură”.

De asemenea, Mihai Tudose a vizitat, marți, clădirea în care funcționează Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara, unde demisolul a fost inundat, precizând că acest lucru revine în sarcina Primăriei, iar repararea acoperișului se va face din bani de la Guvern.

Cinci persoane și-au pierdut viața, duminică, în județul Timiș, în timpul furtunii puternice. Trei dintre acestea au murit într-un parc din Buziaș, după ce un copac a picat peste ele, o femeie a decedat la grădina zoologică din Timișoara, fiind lovită de o creangă, iar un tânăr de 24 de ani a murit după ce mașina în care se afla a fost strivită de poarta de intrare în oraș, de pe Calea Lugojului.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Michael Horodniceanu, inginerul român care a revoluționat transportul public la New York. Va lucra gratis...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Ce păcat! Vedeta a ajuns pe străzi! Târăște un cărucior cu haine și mănâncă din...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Asistente filate cum își bat joc de bolnavii Covid! Imagini de nesuportat!
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide