CV Tudor exclus din PRM. Funar, noul președinte al partidului. Vadim: „PRM sunt eu!”

CV Tudor exclus din PRM. Funar, noul președinte al partidului. Vadim: „PRM sunt eu!
Publicat: 27/07/2013, 17:14
Actualizat: 29/07/2013, 17:51

După mai bine de două decenii de conducere autoritară a PRM, Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partidul pe care l-a înființat. Noul președinte este Gheorghe Funar.

Excluderea nu este chiar o surpriză de ultimă oră. Scandalul a început în urmă cu două săptămâni. Atunci, 24 de filiale au convocat la Palatul Parlamentului o ședință extraordinară a Consiliului Național pentru a-l detrona pe Vadim de la șefia PRM, reprezentanții acestora declarându-se nemulțumiți de felul în care Tribunul conduce partidul. Majoritatea celor prezenți au votat suspendarea întregii conduceri și organizarea unui Congres Extraordinar, a cărui dată a fost stabilită pentru 27 iulie.

Gheorghe Funar, prezent la ședință, s-a declarat de acord cu suspendarea conducerii, dar nu și cu cea a lui CV Tudor din funcția de președinte.

„Președintele nu poate fi schimbat decât în cadrul unui congres” a spus secretarul general al PRM.

Astăzi, Vadim Tudor a fost exclus din partidul pe care l-a înființat. Gheorghe Funar este noul președinte al PRM.

Iată ce au declarat cei doi, imediat după vot:

CV Tudor: „E o făcătură. Am făcut plângeri penale. Ăsta e un Congres făcut cu oameni de pe stradă, cu ștampile false. Caz penal. Nu vă uitați la Funar? Nu e sănătos. Zici că-i împăiat, că-i Buster Keaton, ce dracu!

Vorbiți acum cu mine, cu președintele partidului!”

Gheorghe Funar: „Vadim a primit ordin de la stăpânii lui să distrugă partidul. Cred că-și va aduce aminte de numele „părinților”, care i-au dat acest ordin. A fost necesar să luăm aceste măsuri, ca să resuscită partidul PRM”.

Vadim îl acuză pe Hrebenciuc

Imediat după ședința care a avut loc în Parlament, Vadim a denunțat „făcătura pusă la cale de Viorel Hrebenciuc”.

„Un partid se conduce după statut. Ei zic că au întrunit Consiliul Național, dar cel ales la congres are 340 de membri. Astăzi au votat 127, din care 73 nou cooptați, luați de pe stradă de PSD. În consecință, doar 54 de voturi au fost valabile din 340. Codrin Ștefănescu, Cornel Ciontu și Ilie Neacșu au făcut presiuni asupra filialelor locale”, a declarat Vadim. El a susținut că a fost vorba de un vot fals, unde s-au folosit ștampile false. „Tot ce au făcut e ilegal, ca să-i umfle banii lui Hrebenciuc. El le-a mai promis două milioane de euro pentru reorganizarea filialelor din teritoriu, ca să le pună la picioarele mafiei sale”. Argumentele Tribunului în acest sens fac referire la votul pentru noua Constituție.

„În noiembrie se va cere un vot pentru constituție; o constituție mizerabilă, pe care, mai mult ca sigur, PDL și UDMR n-o vor vota. Noi am anunțat la fel. Pragul e de 50 la sută plus unu. Credeți că nu se va prăbuși Constituția și PSD-ul? Atunci, au nevoie de naționaliștii, care sunt respectați în Europa; de asta au nevoie de PRM”.

Excluderi reciproce

Ulterior, lucrurile s-au precipitat. Sâmbăta trecută Tribunul a convocat și el o ședință-blitz a Biroului Politic al partidului în care a fost confirmat președinte al PRM „cu mâna sus, ca la cominiști”, de fanii săi, după cum spune acum Gheorghe Funar. Atunci, secretarul general era considerat încă locotenetul fidel al președintelui.

Până joi seara, când CV Tudor a anunțat, suprinzător, că „a crescut la sân un șarpe – pe Gheorghe Funar. Într-un articol virulent, publicat în ziarul „Tricolorul”, au fost inserate următoarele: „Împins de la spate de o nevastă abuzivă și carieristă, care vrea să-l vadă, iar, șef de partid (după ce a băgat în groapă PUNR-ul), Gh. Funar mușcă mîna care l-a făcut senator, timp de 4 ani. (…) Acum, Funar se gudură pe lângă colonelul de Securitate Dan Voiculescu, căruia (împreună cu colonelul de Securitate Dumitru Badea și cu politrukul Cornel Ciontu) încearcă să-i vîndă PRM-ul, pe 2.000.000 de euro. N-are nici o șansă, gașca lui e o șleahtă de fripturiști nenorociți. Problema acestui Funar este că a stat ascuns, ani de zile, ca un șarpe. Acum l-a durut capul și a ieșit la drumul mare…”.

Contactat de gândul.info, Funar i-a replicat lui Vadim: „Am aflat și eu că azi m-a exclus din partid. Așa o fi vrut mușchiul și pixul lui, că Biroul nu s-a întrunit. O aberație, evident. Mi-a reproșat că nu zâmbesc, în condițiile în care țara este jefuită și se întâmplă ce se întâmplă, și că am afirmat că Iisus Hristos nu era evreu, ci pui de dac…”.

Într-o postare ulterioară, apărută pe formul gândul, Vadim îl compară pe fostul său camarad de luptă cu doi lideri udemeriști: „Față de o canalie ca tine, Marko Bela și Gyorgy Frunda par niște gentlemani” spune Vadim și continuă.

„Adio, Gh. Funar! Ți-ai mîncat omenia și o să te scuipe lumea pe stradă în Clujul pe care l-ai făcut „oaia neagră” a României! (…) N-ai decît să-i faci cizmele bătrînei caiafe securiste, Dan Voiculescu, care e cu ambele picioare în pușcărie”.

În final, CV Tudor îl anunță pe Funar că l-a exclus din PRM pentru grave abateri de la Statut și pentru trădarea Mișcării Naționale. „Funar, oricum, nu mai avea nici o calitate în PRM, la Congresul Extraordinar al formațiunii, din 20 iulie a.c., fiind eliberat din funcția de secretar general, pentru rezultate foarte proaste atît la ultimele cicluri de alegeri (doi la sută), cît și în fruntea Filialei Cluj”.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Adrian NĂSTASE a fost REABILITAT și poate CANDIDA
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adio mască de protecție! Nicolae Ciucă a decis! Informații de ultimă oră privind restricțiile în...
Șoc teribil pentru regina Elisabeta a II-a! „O nouă suferință″ o chinuie la 95 de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...