CV Tudor exclus din PRM. Funar, noul președinte al partidului. Vadim: „PRM sunt eu!”

CV Tudor exclus din PRM. Funar, noul președinte al partidului. Vadim: „PRM sunt eu!
Publicat: 27/07/2013, 17:14
Actualizat: 29/07/2013, 17:51

După mai bine de două decenii de conducere autoritară a PRM, Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partidul pe care l-a înființat. Noul președinte este Gheorghe Funar.

Excluderea nu este chiar o surpriză de ultimă oră. Scandalul a început în urmă cu două săptămâni. Atunci, 24 de filiale au convocat la Palatul Parlamentului o ședință extraordinară a Consiliului Național pentru a-l detrona pe Vadim de la șefia PRM, reprezentanții acestora declarându-se nemulțumiți de felul în care Tribunul conduce partidul. Majoritatea celor prezenți au votat suspendarea întregii conduceri și organizarea unui Congres Extraordinar, a cărui dată a fost stabilită pentru 27 iulie.

Gheorghe Funar, prezent la ședință, s-a declarat de acord cu suspendarea conducerii, dar nu și cu cea a lui CV Tudor din funcția de președinte.

„Președintele nu poate fi schimbat decât în cadrul unui congres” a spus secretarul general al PRM.

Astăzi, Vadim Tudor a fost exclus din partidul pe care l-a înființat. Gheorghe Funar este noul președinte al PRM.

Iată ce au declarat cei doi, imediat după vot:

CV Tudor: „E o făcătură. Am făcut plângeri penale. Ăsta e un Congres făcut cu oameni de pe stradă, cu ștampile false. Caz penal. Nu vă uitați la Funar? Nu e sănătos. Zici că-i împăiat, că-i Buster Keaton, ce dracu!

Vorbiți acum cu mine, cu președintele partidului!”

Gheorghe Funar: „Vadim a primit ordin de la stăpânii lui să distrugă partidul. Cred că-și va aduce aminte de numele „părinților”, care i-au dat acest ordin. A fost necesar să luăm aceste măsuri, ca să resuscită partidul PRM”.

Vadim îl acuză pe Hrebenciuc

Imediat după ședința care a avut loc în Parlament, Vadim a denunțat „făcătura pusă la cale de Viorel Hrebenciuc”.

„Un partid se conduce după statut. Ei zic că au întrunit Consiliul Național, dar cel ales la congres are 340 de membri. Astăzi au votat 127, din care 73 nou cooptați, luați de pe stradă de PSD. În consecință, doar 54 de voturi au fost valabile din 340. Codrin Ștefănescu, Cornel Ciontu și Ilie Neacșu au făcut presiuni asupra filialelor locale”, a declarat Vadim. El a susținut că a fost vorba de un vot fals, unde s-au folosit ștampile false. „Tot ce au făcut e ilegal, ca să-i umfle banii lui Hrebenciuc. El le-a mai promis două milioane de euro pentru reorganizarea filialelor din teritoriu, ca să le pună la picioarele mafiei sale”. Argumentele Tribunului în acest sens fac referire la votul pentru noua Constituție.

„În noiembrie se va cere un vot pentru constituție; o constituție mizerabilă, pe care, mai mult ca sigur, PDL și UDMR n-o vor vota. Noi am anunțat la fel. Pragul e de 50 la sută plus unu. Credeți că nu se va prăbuși Constituția și PSD-ul? Atunci, au nevoie de naționaliștii, care sunt respectați în Europa; de asta au nevoie de PRM”.

Excluderi reciproce

Ulterior, lucrurile s-au precipitat. Sâmbăta trecută Tribunul a convocat și el o ședință-blitz a Biroului Politic al partidului în care a fost confirmat președinte al PRM „cu mâna sus, ca la cominiști”, de fanii săi, după cum spune acum Gheorghe Funar. Atunci, secretarul general era considerat încă locotenetul fidel al președintelui.

Până joi seara, când CV Tudor a anunțat, suprinzător, că „a crescut la sân un șarpe – pe Gheorghe Funar. Într-un articol virulent, publicat în ziarul „Tricolorul”, au fost inserate următoarele: „Împins de la spate de o nevastă abuzivă și carieristă, care vrea să-l vadă, iar, șef de partid (după ce a băgat în groapă PUNR-ul), Gh. Funar mușcă mîna care l-a făcut senator, timp de 4 ani. (…) Acum, Funar se gudură pe lângă colonelul de Securitate Dan Voiculescu, căruia (împreună cu colonelul de Securitate Dumitru Badea și cu politrukul Cornel Ciontu) încearcă să-i vîndă PRM-ul, pe 2.000.000 de euro. N-are nici o șansă, gașca lui e o șleahtă de fripturiști nenorociți. Problema acestui Funar este că a stat ascuns, ani de zile, ca un șarpe. Acum l-a durut capul și a ieșit la drumul mare…”.

Contactat de gândul.info, Funar i-a replicat lui Vadim: „Am aflat și eu că azi m-a exclus din partid. Așa o fi vrut mușchiul și pixul lui, că Biroul nu s-a întrunit. O aberație, evident. Mi-a reproșat că nu zâmbesc, în condițiile în care țara este jefuită și se întâmplă ce se întâmplă, și că am afirmat că Iisus Hristos nu era evreu, ci pui de dac…”.

Într-o postare ulterioară, apărută pe formul gândul, Vadim îl compară pe fostul său camarad de luptă cu doi lideri udemeriști: „Față de o canalie ca tine, Marko Bela și Gyorgy Frunda par niște gentlemani” spune Vadim și continuă.

„Adio, Gh. Funar! Ți-ai mîncat omenia și o să te scuipe lumea pe stradă în Clujul pe care l-ai făcut „oaia neagră” a României! (…) N-ai decît să-i faci cizmele bătrînei caiafe securiste, Dan Voiculescu, care e cu ambele picioare în pușcărie”.

În final, CV Tudor îl anunță pe Funar că l-a exclus din PRM pentru grave abateri de la Statut și pentru trădarea Mișcării Naționale. „Funar, oricum, nu mai avea nici o calitate în PRM, la Congresul Extraordinar al formațiunii, din 20 iulie a.c., fiind eliberat din funcția de secretar general, pentru rezultate foarte proaste atît la ultimele cicluri de alegeri (doi la sută), cît și în fruntea Filialei Cluj”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”