Dacian Cioloș, ironic după cel de-al treilea dosar al lui Dragnea la DNA: Abia acum înțelegem de ce ‘ăia de la Bruxelles’ sunt ‘vinovați’ de dezastrul din România, alături de ‘statul paralel’

Dacian Cioloș, ironic după cel de-al treilea dosar al lui Dragnea la DNA: Abia acum înțelegem de ce 'ăia de la Bruxelles' sunt 'vinovați' de dezastrul din România, alături de 'statul paralel'
Publicat: 14/11/2017, 13:13

„Un nou dosar penal, care vizează posibile fapte de corupție cu fonduri europene, a fost deschis de DNA pe baza unor informații de la Oficiul european de Luptă Antifraudă.
Abia acum înțelegem mai bine de ce ‘ăia de la Bruxelles’ sunt ‘vinovați’ de dezastrul din România alături de ‘statul paralel’, constituit probabil de cei care îndrăznesc să cerceteze penal acte de corupție la vârf. Oare cât ne va mai trebui să înțelegem că adevăratul dezastru vine din corupție, incompetență și tendința de a servi interese personale sau de grup folosind puterea politică în stat?”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Fostul premier consideră că în zilele noastre cei care vor să promoveze transparența, competența și bunul simț sunt„demonizați” de cei de la putere, pentru că le este teamă că schimbarea sistemului de valori poate duce la bunăstarea tuturor.

„Le este frică să nu afle cumva cei mulți și dependenți într-un fel sau altul de stat și de deciziile conducerii politice că, în România, chiar se poate guverna cu profesionalism, onestitate, transparență și în interesul oamenilor. Cu cât mai mulți vor deschide ochii pornind de la propria judecată și analiză, ascultându-și intuiția și nu discursurile care incită la teamă, la ură sau seamănă îndoială, cu atât mai repede și mai ușor vom face trecerea spre normalitate și decență. De asta am fost și eu duminica trecută în stradă. Cu speranța că pot contribui pentru ca normalitatea, firescul și decența scoase în stradă să poată ajunge din nou acolo unde, prin puterea lor, să ne facă tuturor viața mai bună aici, acasă”, a mai scris fostul prim ministru.