VIDEO | Dacian Cioloș: Sunt conştient că un Guvern minoritar USR PLUS, ar putea fi dărâmat oricând în Parlament

Publicat: 15/10/2021, 23:01
Actualizat: 15/10/2021, 23:23

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a declarat că va merge în Parlament pentru a cere votul de încredere pentru formarea unui Guvern monocolor USR PLUS, pentru că România are nevoie urgentă de măsuri pe care doar un executiv cu drepturi depline le poate îndeplini. El conștientizează că un Guvern minoritar este foarte fragil și poate fi oricând dărâmat, însă mizează pe responsabilitatea politicienilor față de cetățenii care i-au trimis în Parlament.

„Noi luăm în calcul şi lucrul ăsta, că e nevoie de un guvern cât mai rapid. De asta am şi făcut propunerea noastră. Nu cred că noi putem fi acuma judecaţi că am făcut o propunere şi oferim o soluţie şi ei să spună că din cauza noastră se prelungeşte această criză. Păi criza se prelungeşte pentru că, pe de o parte, moţiunea de cenzură a fost depusă la începutul lui septembrie şi a fost amânată de PNL, în cârdăşie cu PSD, aproape pe lună de zile, pe tot felul de tertipuri procedurale şi de asta moţiunea nu a putut fi votată decât la începutul ui octombrie în loc să fi clarificat lucrurile de când moţiunea a fost depusă, conform procedurilor democratice, constituţionale. Şi astăzi am fi avut deja o soluţie, deci deja a fost întârziat procesul din cauza faptului că această moţiune a fost întârziată”, a afirmat Dacian Cioloş, vineri, la Digi 24.

Liderul USR PLUS a afirmat că în cazul în care vor exista propuneri din partea liberalilor, acestea vor fi luate în discuții, însă în momentul de față nu se pune problema de așa ceva, după ce PNL a decis să nu vină cu nicio soluție de premier la consultări și nici nu doresc refacerea coaliției. El a precizat că și-a asumat guvernarea în acest moment de criză, conștient fiind că un eventual Guvern minoritar USR PLUS este foarte vulnerabil și poate fi oricând dărâmat în Parlament.

„Acuma suntem întrebaţi despre ipotetice propuneri pe care PNL-ul le-ar face, când o să le facă, o să le discutăm. Deocamdată, noi avem o propunere şi asta o propunem spre discuţie şi credem că asta poate să fie o alternativă, fie pe termen lung, reconstruind coaliţia, fie o alternativă pe termen scurt şi mediu, ca să ieşim din perioada asta de iarnă, până în primăvară, pentru că eu sunt conştient, dacă un guvern propus de USR ar trece, sunt conştient că el oricând ar putea fi dărâmat în Parlament, dar dacă în momentul de faţă niciunul din partide nu a făcut o propunere viabilă, noi avem o propunere pe care o punem pe masă”, a adăugat premierul desemnat.

El exclude categoric o formulă de guvernare alături de PNL, dacă liberalii vor veni cu Florin Cîțu ca propunere de premier, întrucât consideră că premierul demis a distrus coaliția, abuzând de puterea pe care a deținut-o.

„Pentru noi, Florin Cîţu e fostul premier, e cel care a aruncat în aer încrederea din coaliţie prin felul în care s-a raportat la doi miniştri ai noştri şi felul în care i-a dat afară din Guvern, abuzând, din punctul de vedere al coaliţiei, de poziţia sa de premier, pentru că el are dreptul să facă, din punct de vedere constituţional, aproape ce doreşte, dar, din punctul de vedere al înţelegerii unei coaliţii, a abuzat de puterea pe care a avut-o”, a mai afirmat preşedintele USR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Decizie pentru toți românii care locuiesc la BLOC. Va fi obligatoriu pentru Asociația de Proprietari
Frigul vine peste România. Unde va ploua și ce valori termice vor fi
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare