Dăianu, în aprilie 2013: Mă încearcă un disconfort, îmi voi reduce salariul cu 20%. Dăianu, martie 2014: Voi ceda 30% din salariul. Disconfortul a fost teribil. PLUS Ce spune azi președintele interimar al ASF

Dăianu, în aprilie 2013: Mă încearcă un disconfort, îmi voi reduce salariul cu 20%. Dăianu, martie 2014: Voi ceda 30% din salariul. Disconfortul a fost teribil. PLUS Ce spune azi președintele interimar al ASF
Publicat: 07/03/2014, 12:17
Actualizat: 19/05/2015, 21:36

Președintele interimar al ASF, Daniel Dăianu, a anunțat, după ce mass-media a dezvăluit salariile și primele pe care le-a încasat în fruntea acestei instituții, că îl încearcă un „disconfort teribil” și că își va reduce salariul cu 30%. Dăianu nu este însă la prima promisiune de acest gen, în aprilie 2013, el afirmând că își va reduce salariul cu 20% și va dona banii unor școli.

Primul disconfort trăit de Daniel Dăianu a fost din cauza numirilor politice făcute pentru conducerea Autorității de Supraveghere Financiară. În privința salariului, a declarat în aprilie 2013, în momentul audierilor în fața comisiilor de specialitate din Parlament, își va reduce salariul cu 20%. Cei 20%, Dăianu promitea să îi doneze unor școli.

La zece luni după această promisiune, Dăianu vine cu o nouă promisiune: își reduce salariul cu 30%, deoarece „disconfortul a fost teribil”.

„Am și vorbit cu colegii mei, dar asta este opțiunea mea personală. Voi renunța la 30 la sută din salariul de 12.800 de euro. Actul normativ de înființare a stabilit un standard și poate dacă nu ar fi stabilit, salariile ar fi fost altele, poate substanțial inferioare. Este o lecție amară pentru toată lumea. Eu am returnat acele prime și admit că și colegii meu vor face asta. Disconfortul a fost teribil și am făcut acest gest, într-un fel cer iertare cetățenilor pentru că pentru un salariu pe care îl am nu printr-o decizie arbitrară a mea, ci printr-o decizie colectivă care a avut în vedere un act normativ de înființare”, a declarat Dăianu, după audierile din comisia de buget- finanțe a Senatului care face o anchetă privind activitatea Autorității de Supraveghere-Financiară.

Dăianu: Donațiile lunare au depășit 10% din salariul meu

Președintele interimar al ASF, Daniel Dăianu, a precizat pentru gândul că donațiile sale lunare au depășit 10% din salariul său. El a precizat că o parte din donații au fost făcute la ovid.ro, Junior Achievement și Societatea Națională de Economie.

„Am donații lunare, nu pot spune că în fiecare lună se duc la 20% din salariul meu, nu am stat să-mi construiesc și planific aceste donații. Suma este substanțială, nu cred că mi-am dezavuat acest angajament, fiindcă sunt organizații care pot valida această promisiune, a fost ceva care am decis să fac fără nici o reținere. Organizațiile către care mi-am îndreptat donații lunare, se poate vedea că sunt ong-uri foarte onorabile și care sunt dedicate prin ceea ce fac în misiuni ce nu pot fi puse la discuție” a declarat pentru gândul Daniel Dăianu.

El a adăugat că pe lângă aceste donații, au existat și „donații răzlețe”, care nu au fost lunare.

„Acum referindu-mă la donațiile lunare ele au depășit 10% din salariul meu, contribuțiile lunare către acest ONG-uri. Societatea Națională de Economie nu știu dacă poate fi trecută ca un ONG. Ovid.ro se ocupă de copiii nevoiași și este cunoscută în România, iar GA este dedicată sprijinirii tinerilor cu însușiri antreprenoriale”, a spus Dăianu.

Acesta a subliniat că trece printr-o „perioadă foarte grea” și că nu este un „om care să se bată cu pumnul în piept” cu donațiile făcute.

„Nu mi-am imaginat că va fi cazul să mă întrebe la un moment dat cineva care sunt donațiile pe care le-am făcut. Am ezitat și atunci când am fost întrebat dacă să menționez, însă conjunctura, însă perioada foarte grea prin care trec personal m-au obligat să fac asemenea precizări pntru că nu sunt un om care să mă bat cu pumnul în piept. Nu aș fi scos la iveală aceste donații, nu era cazul, erau decizii ale mele”, a afirmat Dăianu.

Președintele interimar al ASF a dezvăluit că aceste donații nu sunt secrete, ci sunt publice pe site-ul organizațiilor. Astfel, pe site-ul ovid.ro, Daniel Dăianu apare cu donații în 2013 și 2014 cu donații de „5.000 euro și peste” pentru fiecare an.

„Spun pentru prima dată așa ceva: donațiile mele sunt pe site-uri, sunt printre cei mai mari contributori individuali de la aceste organizații. Am făcut donațiile când nu exista scandalul, o asemenea situație teribilă, am făcut asemenea donații pentru că am simțit nevoia să le fac. Nu mi-e indiferent. Așa spre exemplu am donat la Râmnicu Sărat, la un copil pentru copii, aceea nu a fost o donație lunară. Nu am făcut aceste donații din rațiuni fiscale. La cele trei organizații merg peste jumătate din cei 20% promiși. În fiecare lună fac asemenea donații”, a conchis Dăianu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA