• Publicat:
Politică

Dan Barna anunță că USR-PLUS îl susține pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier

Dan Barna anunță că USR-PLUS îl susține pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier
Dan Barna a anunțat că USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier. Liderul USR a precizat că va discuta acest aspect Klaus Iohannis, la consultările care au loc joi, la Cotroceni.

„ Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi. Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor. Reamintesc că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern”, a scris Barna, pe Facebook.

Liderul USR a subliniat că formațiunea pe care o conduce susține organizarea de alegeri anticipate.

„USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate. Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el. Am luat act de afirmațiile Președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate”, a adăugat Barna.

Guvernul Orban a fost demis, miercuri, în urma moțiunii de cenzură inișiate de PSD și UDMR. În acest context, Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări, joi.

Inchide