Dan Barna s-a răzgândit: Putem intra la guvernare în orice moment. USR intră la guvernare doar dacă există acord politic pentru anticipate

Dan Barna s-a răzgândit: Putem intra la guvernare în orice moment. USR intră la guvernare doar dacă există acord politic pentru anticipate
Publicat: 29/08/2019, 17:23

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, într-o conferință de presă, la Tulcea, că partidul pe care îl conduce poate intra oricând la guvernare, deși, miercuri, a spus că, în cazul în care moțiunea de cenzură împotriva Executivului va trece de votul Parlamentului, USR va susține orice Guvern fără PSD în perioada interimară până la organizarea alegerilor anticipate.

„Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenți, însă este nevoie – și aici suntem consecvenți pe mesaj – avem nevoie de o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care are nevoie România. Nu mai putem prosti la nesfârșit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni altcineva. Noi considerăm că aceste reforme pot fi făcute cu o majoritate parlamentară. În egală măsură suntem perfect responsabili pentru situația care urmează. Vom susține moțiunea de cenzură, am spus lucrul acesta și vom participa la discuții pentru a găsi cea mai bună soluție a unei guvernări care să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate”, a spus Barna.

Liderul USR a mai spus că în situația în care Guvernul va fi demis va urma o perioadă de tranziție.

„O să fie o perioadă de tranziție, o să vedem ce guvern, o să vedem în ce formulă prin care să mergem spre alegeri anticipate, după care, în urma unor asemenea alegeri să ne asumăm o guvernare completă, consistentă prin care să putem face aceste reforme de care România are fundamentală nevoie”, a mai spus Dan Barna.

În urmă cu o zi, miercuri, Dan Barna, a declarat că în cazul în care moțiunea de cenzură împotriva Executivului va trece de votul Parlamentului, USR va susține orice Guvern fără PSD în perioada interimară până la organizarea alegerilor anticipate. După această declarație, președintele PLUS Dacian Cioloș a afirmat că Alianța este pregătită să intre la guvernare cât mai repede, dar cu legitimitatea în Parlament, precizând că trebuie pus un Executiv competent și „să nu mai așteptăm un an de zile”.

Barna vine cu clarificări: USR intră la guvernare doar dacă există acord politic pentru anticipate

Liderul USR, Dan Barna, a clarificat, joi, situația prezentată la Tulcea, spunând că partidul poate intra la guvernare doar în anumite condiții. „Avem nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare și al președintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate”, a spus Barna.

Președintele USR, Dan Barna, a postat, joi, pe Facebook, faptul că partidul său poate intra la guvernare, în anumite condiții, clarificând, astfel, declarațiile făcute la Tulcea.

„Nu, nu m-am răzgândit. USR poate intra la guvernare doar dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie. Nu avem cum să credem că am putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea și PSD în cei trei ani care aproape ne-au scos din Europa. Avem nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare și al președintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate care să dea naștere unei astfel de majorități, pentru că în actuala configurație parlamentară ea nu există”, a scris Barna pe Facebook.

Barna a precizat că USR va susține moțiunea de cenzură și va participa la discuții pentru a găsi cea mai bună soluție a unei guvernări care să asigure perioada de interimat care să ducă la alegeri anticipate.

„În contextul actual, USR nu va participa cu miniștri într-un guvern de tranziție bazat pe actuala configurație parlamentară. Suntem pregătiți să oferim susținere condiționată în Parlament. Asta a fost poziția USR de la începutul acestei crize politice și aceasta este poziția pe care am declarat-o astăzi de la Tulcea”, a mai scris Dan Barna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României