Dan Cristian Popescu demisionează din PNL: „Partidul a devenit prizonierul obsesiilor lui Antonescu”

Dan Cristian Popescu demisionează din PNL: Partidul a devenit prizonierul obsesiilor lui Antonescu
Fostul președinte al filialei PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu și-a anunțat, joi, demisia din partid, el arătând într-un comunicat că PNL a devenit prizonierul "obsesiilor" lui Crin Antonescu, și al unor lideri care au probleme cu legea, cu morala și cu bunul-simț.
Publicat: 07/09/2012, 10:00
Actualizat: 02/02/2019, 19:00

Fostul președinte al filialei PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu și-a anunțat, joi, demisia din partid, el arătând într-un comunicat că PNL a devenit prizonierul „obsesiilor” lui Crin Antonescu, și al unor lideri care au probleme cu legea, cu morala și cu bunul-simț.

„Constat, cu regret, că, astăzi, Partidul Național Liberal a devenit prizonierul obsesiilor unui singur om, Crin Antonescu, și al unor lideri care au probleme cu legea, cu morala și cu bunul-simț. Crin Antonescu și unii liderii ai PNL sunt incapabili să înțeleagă că obsesia lor față de o persoană – Traian Băsescu- nu coincide cu dorințele reale, speranțele și așteptările electoratului de centru-dreapta, pe care PNL ar trebui să-l reprezinte”, se arată în comunicatul remis agenției MEDIAFAX.

Dan Cristian Popescu mai afirmă că PNL se îndepărtează din ce în ce mai mult de baza sa electorală, prin abdicarea permanentă de la valorile, principiile și politicile liberale. „PNL a încetat să mai fie un partid de centru-dreapta, transformându-se pe zi ce trece într-o grupare populistă și demagogică, dispusă la orice compromis pentru ca un om să-și vadă satisfăcută obsesia. În plus, prin retorica antiamericană și antieuropeană din ultima perioadă, Crin Antonescu și grupul care a acaparat PNL aruncă partidul în afara lumii politice civilizate”, apreciază fostul lider al filialei Sector 2.

Popescu consideră „regretabil” faptul că unul din cele mai vechi partide din Europa, până acum, fidel în permanență valorilor libertății și democrației, este incapabil să reacționeze din interior „la barbaria politică comisă de Crin Antonescu și de grupul din jurul său”.

„Din păcate, în această formulă PNL nu mai poate constitui o alternativă de viitor pentru românii care produc valoare materială și intelectuală în această țară. Pe aceste considerente, ca om atașat valorilor libertății și democrației, ca om care face politică de centru-dreapta din 1990, nu mă pot regăsi în actualul Partid Național Liberal. De aceea, anunț public faptul că renunț la calitatea de membru al acestui partid”, spune Dan Cristian Popescu în comunicatul remis presei.

El arată în final că, „chiar dacă este condus temporar de un grup de indivizi fără scrupule, PNL rămâne partidul cu cea mai bună resursă umană, la nivelul membrilor simpli”.

„Am convingerea că va veni momentul când mă voi reîntâlni cu liberalii de valoare (oameni cu greutate sau simpli membri) acolo unde ne este locul: pe partea dreaptă a spectrului politic, într-o construcție care respectă libertatea, democrația și legile țării”, se arată în finalul demisiei.

Dan Cristian Popescu a fost demis, în luna aprilie, de la șefia filialei sector 2 a Partidului Național Liberal și înlocuirea sa cu Adrian Neacșu, el pierzând și calitatea de candidat al formațiunii la alegerile locale.

Tot atunci, CNEx al PNL a votat și înlocuirea lui Andrei Chiliman la șefia PNL București cu Eugen Nicolăescu, precum și a liderului filialei de la sectorul 4, Geani Dinu, cu Daniel Chițoiu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, explica atunci înlocuirea lui Popescu de la șefia filialei prin faptul că acesta a dus o campanie prin care a acreditat ideea că ar fi candidatul USL la primăria acestui sector, lucru care a îngreunat negocierile PNL cu PSD în privința candidatului USL la Sectorul 6.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere