Dan Mihalache solicită ANI și DNA să verifice „situația de incompatibilitate” și „conflict de interese” în care s-a aflat fosta șefă ANRMAP, Cristina Trăilă

Dan Mihalache solicită ANI și DNA să verifice situația de incompatibilitate și conflict de interese în care s-a aflat fosta șefă ANRMAP, Cristina Trăilă
Publicat: 22/11/2012, 18:20
Actualizat: 29/07/2014, 23:40

Fostul secretar general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, acuzat de ANI de incompatibilitate, susține că fosta șefă a ANRMAP, Cristina Trăilă, s-a aflat în situație de incompatibilitate și conflict de interese în perioada 23 ianuarie 2009 – 10 martie 2009.

„Am verificat când aveam o funcție publică că nu există un act al Guvernului să justifice prezența unui secretar de stat într-un consiliu de administrație. Doamna Trăilă în perioad 23 ianuarie 2009 – 10 martie 2009 a fost concomitent și membru în CA la Poșta Română și președinte al ANRMAP”, a afirmat Mihalache.

El a cerut „instituțiilor de drept” ANI și DNA să investigheze această situație, iar PDL a cerut să își asume această incompatibilitate. Potrivit acestuia, pentru a îndeplini ambele funcții, Cristina Trăilă avea nevoie de un memorandum care să fie aprobat în ședința de Guvern, „dar ea nu a beneficiat de o astfel de dovadă”.

Mihalache a acuzat-o pe Cristina Trăilă și de conflict de interese, deoarece firma de avocatură pentru care lucra soțul său – Stoica și Asociații, a încheiat în perioada când Trăilă era membră la CA la Poșta Română un contract cu această instituție de stat.

„ANRMAP, unde era șefă doamnă Trăilă, se judeca cu partea cealaltă unde era Doru Trăilă asociat”, a precizat fostul secretar general adjunct al Guvernului.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, care a constatat faptul că pe lângă funcția din cadrul Executivului a fost și administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnitățile publice.

„Mihalache se plictisește îngrozitor”

Fostul șef al ANRMAP Cristina Trăilă respinge acuzațiile formulate la adresa sa de către secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache, precizând că acesta „se plicitisește îngrozitor de când este șomer de lux” și, „neavând altceva mai bun de făcut, își inventează singur subiecte de presă”.

„Domnul Dan Mihalache se plicitisește îngrozitor de când este șomer de lux. Prin urmare, neavând altceva mai bun de făcut, își inventează singur subiecte de presă”, susține Trăilă într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Ea precizează că a fost tentată, în prima fază, să nu răspundă acestor „acuzații nefondate”, dar „din respect față de opinia publică”, face câteva precizări.

„În data de 2 februarie 2009 am fost numită în funcția de Președinte al ANRMAP, iar, în termenul de 30 de zile, conform legii, mi-am înaintat demisia din funcția deținută în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Poșta Română (documentele relevante se află în arhiva acestei instituții). În data de 24 februarie 2009 s-a luat act de demisia mea din funcția de membru al Consiliului de Administrație (vă transmit atașat acestui e-mail o parte din procesul verbal încheiat la acea dată). În aceste condiții, și înțelegând că domnul Dan Mihalache este suparat pentru ancheta proprie privind incompatiblitatea, îi comunic că în cazul meu s-a pripit și a vorbit din auzite. De altfel, colegi de-ai dânsului m-au avertizat încă de săptămâna trecută că se pregătește acest așa-zis material de presă. Sper ca în lumina acestor informații, domnul Dan Mihalache să retracteze afirmațiile făcute la adresa mea, altfel va primi și dânsul o plângere penală”, scrie Trăilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA