Dan Nica solicită sprijinul Comisiei Europene pentru regiunile miniere afectate de Pactul Ecologic

Dan Nica solicită sprijinul Comisiei Europene pentru regiunile miniere afectate de Pactul Ecologic
Publicat: 19/02/2020, 13:46
Actualizat: 20/02/2020, 22:41

Dan Nica, liderul delegației române din cadrul Grupului S&D, a pledat, marţi, la întâlnirea la Bruxelles cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene Frans Timmermans pentru înfiinţarea unei echipe de lucru care să sprijine statele membre care vor avea dificultăţi în procesul de atingere a obiectivelor de renunţare la cărbune până în 2030, respectiv de neutralitate climatică până în 2050.

„Studiile arată că România trebuie să investească anual, începând cu 2020, timp de un deceniu, 4% din PIB, adică 8 miliarde de euro în fiecare an, pentru a-şi atinge ţintele de decarbonizare pentru 2030. Vă solicit, domnule Timmermans, ca pentru statele membre care se vor confrunta cu probleme economice şi sociale în cursul tranziţiei climatice, să creaţi o echipă în cadrul Comisiei Europene, care să sprijine elaborarea şi aplicarea planurilor necesare pentru îndeplinirea obiectivelor propuse pentru 2030, respectiv 2050”, a declarat Dan Nica la dezbaterea cu Frans Timmermans, în comisia pentru industrie, cercetare şi energie a PE, potrivit Mediafax.

Sursă FOTO: Twitter

Loredana Dinu
S-a născut în București și este absolventă a Facultăţii de Științe Politice și a două programe de masterat. Și-a desfășurat o parte din activitate la Bruxelles, în perioada studiilor, în cadrul instituțiilor europene. A contribuitciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase