Dan Șova, critic acerb al lui Traian Băsescu, preia Relația cu Parlamentul

Dan Șova, critic acerb al lui Traian Băsescu, preia Relația cu Parlamentul
Publicat: 06/08/2012, 17:14
Actualizat: 06/08/2012, 20:52

Senatorul PSD DAN ȘOVA a fost propus pentru funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul, în locul lui MIRCEA DUȘA, după ce Ioan Rus și Victor Paul Dobre au demisionat de la MAI. ȘOVA a fost și este un critic acerb al lui Traian Băsescu, remarcându-se prin declarații controversate despre Holocaust sau despre milionul de voturi anti-Băsescu pe care USL le așteaptă din străinătate și din liste suplimentare. De asemenea, MIRCEA DUȘA a fost propus pentru funcția de ministru de Interne, în locul lui Ioan Rus.

DAN ȘOVA a făcut, în timp, multe declarații critice la adresa lui Traian Băsescu, cerându-i în repetate rânduri acestuia demisia.

De asemenea, ȘOVA declara, în urmă cu o săptămână, la câteva ore după încheierea referendumului, că USL așteaptă încă un milion de voturi care nu au fost contabilizate în evaluarea BEC, respectiv 700.000 de voturi de pe listele suplimentare, 200.000 de voturi din străinătate și câteva sute de mii de voturi la urnele mobile.

Ulterior, Liviu Dragnea a declarat că softul social-democraților pentru numărarea voturilor la referendum a mers foarte bine, diferența anunțată de senatorul DAN ȘOVA venind dintr-o evaluare greșită la numărul de voturi care se găseau în urnele mobile, acesta fiind obosit.

Traian Băsescu a făcut referiri ironice și el, chiar în mai multe rânduri, la competența de jurist a lui ȘOVA, menționând că acesta este cel care i-a sfătuit pe social-democrați să ceară schimbarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului și i-a asigurat că funcția va reveni tot PSD.

De asemenea, ȘOVA s-a făcut remarcat și pentru o declarație legată de Holocaust, de la care i s-a tras schimbarea din funcția de purtător de cuvânt al PSD. Alianța Civică Democrată a Romilor (ACDR) a cerut instituțiilor statului, în martie, să-l sancționeze pe senatorul PSD DAN ȘOVA pentru declarațiile publice prin care a negat Holocaustul din România, solicitând conducerii Partidului Social Democrat un punct de vedere oficial față de afirmațiile politicianului. Conducerea Alianței a cerut sancționarea lui Șova pentru declarațiile făcute în 5 martie 2012, la un post de televiziune, unde a declarat că „pe teritoriul României niciun evreu nu a avut de suferit și asta se datorează lui Antonescu”.

Președintele PSD Victor Ponta declara, la scurt timp, că DAN ȘOVA nu mai este purtător de cuvânt al partidului ca urmare a „marii gafe” și a răspunsului „absolut stupid” dat la o întrebare pe tema Holocaustului. Ponta susținea că Șova nu are ceva cu evreii, ci a dat pur și simplu dovadă de ignoranță.

ȘOVA este doctor în drept, membru PSD din 2003 și senator din 2008. El a fost avocat, asociat al Casei „Șova și Asociații”.

DAN ȘOVA s-a născut la 9 aprilie 1973 în București și a absolvit Facultatea de Drept în 1995, și Facultatea de Istorie în 2001, ambele în cadrul Universității București.

În anul 2005, DAN ȘOVA și-a luat diploma de Doctor în Drept, fiind autor al lucrării „Fiscalitatea aplicabilă societăților comerciale”.

În ceea ce privește experiența sa profesională, ȘOVA a fost profesor al Facultății de Drept din cadrul Universității București. De asemenea, el a fost practician în reorganizare judiciară și faliment.

Totodată, noul ministru delegat pentru relația Guvernului cu Parlamentul este Membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România, al Uniunii Naționale a Practicienilor în Reorganizare și Faliment și al Insol Europe.

La alegerile parlamentare de la sfârșitul lunii august 2008, ȘOVA a fost ales senator în Colegiul uninominal 3 din Circumscripția electorală 30 din județul Olt.

În cea mai recentă declarație de avere, depusă la mijlocul lunii iunie, DAN ȘOVA apare ca proprietar a trei case, două în București și una în Ilfov, în satul Izvorani, și al unui autoturism Volkswagen din anul 2007.

De asemenea, ȘOVA deține o colecție numismatică, cu o valoare estimată de 15.000 de euro, el având trecut și un depozit bancar cu o valoare de 165.000 euro, precum și un alt depozit de peste 14.000 de lei.

ȘOVA a declarat venituri de 32.502 lei în ultimul an fiscal din postul de conferențiar universitar doctor la Universitatea București și 51.309 lei ca senator.

El a trecut 59.116 lei piedere fiscală la Casa de avocat „Șova și asociații” și 15.982 de lei pierdere fiscală anuală pentru postul de practician în insolvență.

De asemenea, ȘOVA a primit 1.600 de lei din drepturi de autor de la Editura CH Beck.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?