Dan Vîlceanu demisionează din Guvernul Ciucă: „Nu mai putem vorbi despre încredere”

Dan Vîlceanu demisionează din Guvernul Ciucă: „Nu mai putem vorbi despre încredere”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 02/04/2022, 13:37

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a anunțat sâmbătă că își va înainta demisia din funcția ocupată în Guvern, după ce Florin Cîțu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PNL.

Vineri, Vîlceanu își anunțase demisia din funcția de secretar general al Partidului Național Liberal, după cum reamintește realitatea.net.

Acesta spune că decizia de a demisiona din funcția de ministru vine deoarece consideră că în prezent nu mai există încredere și coeziune la nivelul echipei guvernamentale.

„Așa cum am anunțat ieri (vineri, n. red.), mi-am înaintat demisia din funcția de secretar general. Săptămâna viitoare când voi avea ocazia să vorbesc cu domnul Ciucă aș vrea să-mi înaintez demisia și din funcția de ministru. Am plecat într-o echipa care se baza și pe încredere, sunt convins că la momentul această nu mai putem vorbi de încredere și coeziune la nivel de echipa guvernamentală. Am luat act de toate documentele care au fost trimiste, atât președintele partidului cât și eu ne-am prezentat demisia, era un lucru firesc, normal”, a declarat sâmbătă Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu demisionase vineri din funcția de secretar general

Vineri, Dan Vîlceanu a declarat că sâmbătă va demisiona din funcția de secretar general al PNL. El a făcut anunțul după ce a stat jumătate de zi la sediul din Modrogan al PNL, acolo unde a avut discuţii cu Florin Cîţu. El a spus că vineri nu a participat la şedinţă pentru că i s-a părut un „bâlci”.

„La şedinţa de mâine eu îmi voi anunţa demisia. Nu vreau să particip la asta”, a subliniat Dan Vîlceanu. „Nu e vorba de sabotaj. E vorba de o situaţia absolut penibilă”, a adăugat acesta. Întrebat dacă urmează să-şi dea demisia şi Florin Cîţu, secretarul general al PNL a precizat: „Nu ştiu, e decizia preşedintelui Florin Cîţu. Eu vreau să vă spun că în situaţia aceasta, în care circulă mesaje la modul acesta, nu consider că e modalitatea prin care aplici statutul partidului”.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, a demisionat din funcție, sâmbătă, când convocase ședința Biroului Executiv al formaţiunii, în contextul în care mai multe filiale au solicitat, în ultimele zile, convocarea unui congres pentru schimbarea lui, ales în urmă cu o jumătate de an.