Dan Vîlceanu: ”USR, PSD şi AUR vor realiza că au făcut un gest iresponsabil. Trebuie să se gândească la oameni şi mai puţin la câştigul politic”

Dan Vîlceanu: ”USR, PSD şi AUR vor realiza că au făcut un gest iresponsabil. Trebuie să se gândească la oameni şi mai puţin la câştigul politic”
Dan Vîlceanu
Publicat: 07/10/2021, 15:15
Actualizat: 07/10/2021, 15:16

Dan Vîlceanu, ministrul demis al Finanţelor, spune că USR, PSD şi AUR vor realiza că faptul că au lăsat România fără Guvern a fost un gest iresponsabil. „Trebuie să se gândească la oameni şi mai puţin la câştigul politic”.

„Asta (un Guvern cu puteri depline, n.r.) ţine de modul în care partidele politice care au dărâmat acest Guvern, acea horă a bucuriei dintre USR, PSD şi AUR, vor realiza că au făcut un gest iresponsabil şi că au lăsat România fără Guvern într-un moment în care trebuie să se gândească la oameni şi mai puţin la câştigul politic. Îmi doresc să dureze cât mai puţin (criza politică, n.r.), dar asta depinde de cât de repede îşi vor da seama că au făcut o greşeală, că acea greşeală trebuie recunoscută şi, după aceea, să putem relua discuţiile.

Din punctul meu de vedere, (USR, n.r.) trebuie să recunoască faptul că au făcut o greşeală, faptul că este contra naturii să te aliezi cu AUR şi cu PSD în Parlament şi în condiţiile în care vor realiza că România are nevoie de un Guvern cât mai repede şi că Florin Cîţu este preşedintele Partidului Naţional Liberal. Nu poţi să vii să pui condiţii unui partid politic cu scor dublu, cel puţin în alegeri, faţă de tine, care este varianta de premier”, a spus Vîlceanu.

„Varianta Florin Cîţu este deja o propunere votată în partid”

De asemenea, Dan Vîlceanu a spus ca nu se pune problema de o posibilă nominalizare a sa în funcţia de prim-ministru.

„Sunt zvonuri (nominalizarea ca premier, n.r.). Am văzut tot felul de nume vehiculate. La acest moment nu putem vorbi despre aşa ceva. Varianta Florin Cîţuf este deja o propunere votată în partid şi vorbim de un om care a fost validat de congresul Partidului Naţional Liberal ca preşedinte al partidului. Am văzut să şi la USR, varianta lor este preşedintele partidului lor. Mi se pare absolut ilogic să vii să îi spui altui partid politic că nu trebuie să-şi susţină preşedintele câtă vreme tu faci acelaşi lucru.

Nu ar fi avut nimeni nicio problemă dacă această moţiune ar fi venit undeva în primăvară să depăşim momentul ăsta în care avem nevoie de Ordonanţe de urgenţă pentru PNRR, când suntem la 15.000 de infectări pe zi, în care oamenii au o problemă legată de preţul la energie şi gaze. Este ultimul lucru la care te puteai gândi că e cineva atât de iresponsabil să dărâme Guvernul exact acum”, a declarat demnitarul.

Vîlceanu precizează că e nepotrivită legătura dintre demiterea fostului ministru al Justiţiei, Stelian Ion, şi ceea ce se întâmplă în acest moment.

„Legăm nepotrivit demiterea domnului Stelian Ion de ceea ce se întâmplă acum”

„Nu cred că demiterea unui ministru trebuie să aibă ca reacţie pedepsirea oamenilor, a românilor. Puteau să vină oricând cu un alt ministru, cu o altă propunere, astfel încât românii să nu sufere. Cred că legăm nepotrivit demiterea domnului Stelian Ion (fostul ministru al Justiţiei, n.r.) de ceea ce se întâmplă acum. Până la urmă, acum câteva zile am avut o moţiune de cenzură votată în Parlament de o horă a bucuriei între USR, PSD şi AUR. Daţi-mi voie să cred că atunci când faci asemenea gesturi, iresponsabile, nu te mai şi bucuri…”, a menţionat oficialul.

Dan Vîlceanu a participat la deschiderea oficială a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii, ce are loc la Romexpo, în perioada 7 – 17 octombrie.