• Publicat:
Politică

Dana Gîrbovan, la „Marius Tucă Show”: Valorile pe care le împărtășesc ar fi contrare celor împărtășite de președinte / Am avut poziții care nu au fost ușor de digerat de șeful statului / Nu am avut discuții și intenții de a intra în politică – VIDEO

Dana Gîrbovan, la „Marius Tucă Show”: Valorile pe care le împărtășesc ar fi contrare celor împărtășite de președinte / Am avut poziții care nu au fost ușor de digerat de șeful statului / Nu am avut discuții și intenții de a intra în politică – VIDEO
Președintele UNJR, Dana Gîrbovan, discută joi, în direct, la „Marius Tucă Show", despre nominalizarea și respingerea sa pentru postul de ministru al Justiției. Informații în exclusivitate despre cum a fost propusă titular la Justiție și cum a ajuns în atenția Inspecției Judiciare.

ORA 18:20 Dana Gîrbovan: Ar fi bine să existe două consilii superioare diferite, pentru judecători și procurori

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat, joi, că din punctul său de vedere, ar fi bine să existe două consilii superioare diferite, unul pentru judecători și altul pentru procurori, pentru a nu mai exista confuzii în privința rolurilor celor două categorii de magistrați. 

Citește continuarea…

ORA 18:10 Gîrbovan: Arhiva SIPA este o problemă de care s-au împiedicat toți miniștrii justiției

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat, joi, la „Marius Tucă Show” că una dintre problemele cu care se confruntă sistemul justițiar este arhiva SIPA, de care „s-au împiedicat toți miniștrii justiției”, fără să se fi găsit o rezolvare.

Dana Gîrbovan, judecătorul de la Curtea de Apel Cluj, propusă în funcția de ministru al Justiției, dar refuzată de președintele Klaus Iohannis, a declarat, joi, la „Marius Tucă Show”, că una dintre problemele mari cu care se confruntă justiția este arhiva SIPA.

Citește continuarea…

ORA 17:55 Despre atacurile la adresa ei: Dacă ne permitem astfel de fake news-uri, încrederea scade dramatic

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat, joi, la „Marius Tucă Show”, că a fost atacată în spațiul public, după ce a fost nominalizată la Justiție, fiind folosite fake news-uri, precum cel că ar fi susținut OUG 13, deși la o simplă căutare pe Google, oricine ar fi aflat adevărul.

Citește continuarea…

ORA 17:53 Gîrbovan: Nu am avut discuții și intenții de a intra în politică. Au apărut presupuneri

Dana Gîrbovan a declarat că nu intră în politică, deși imediat după ce a fost propusă de premier pentru funcția de ministru al Justiției, au apărut în spațiul public astfel de presupuneri.

„Am văzut că au apărut în presă astfel de presupuneri. M-au surprins și pe mine, sinceră să fiu. Domnul Traian Băsescu, cred că cu o seară înainte de anunțul președintelui, a făcut speculația. Nu am avut discuții și intenții de a intra în politică. Propunerea cu doamna premier și discuția cu aceasta a vizat exclusiv portofoliul pentru Justiției. Mi s-a părut normal să am această discuție”, a declarat Dana Gîrbovan la „Marius Tucă Show”.

Magistratul a explicat i-a precizat premierului că acceptă să ocupe funcția de ministru al Justiției doar dacă are sprijinul Guvernului și independența deplină în exercitarea mandatului și ca justiția să nu devină bătălie politică sau electorală.

„Este esențial în continuare să înțeleagă toți factorii politici că, deși e tentant și poate facil să folosești subiectul justiției în toate bătăliile, este, în același timp, foarte greu pentru justiție pentru că nu se aduc soluții. Nu se discută constructiv pe justiție, ci în sloganuri și termeni foarte contondenți, iar problemele reale ale justiției rămân în continuare neatinse”, a mai spus judecătorul.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea premierului de a o numi pe Dana Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției.

ORA 17:45 Gîrbovan: Am avut poziții care nu au fost ușor de digerat de președinte

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat, joi, la „Marius Tucă Show”, că de-a lungul timpului a avut poziții care nu au fost „ușor de digerat” de președinte, una dintre ele fiind cea în care a cerut desecretizarea hotărârilor CSAT privind justiția.

Citește continuarea…

ORA 17:43 Gîrbovan: Dacă în numele principiilor uităm de oameni, le-am transforma pe toate în carcase goale

Gîrbovan, respinsă de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Justiției, a explicat, la emisiunea „Marius Tucă Show” de ce nu a fost de acord cu modul în care au fost formulate temele la referendum, susținând că în spatele principiilor sunt oameni și drepturile lor.

„Președintele a făcut vorbire la referendumul din 28 mai. În realitate oamenii au votat o justiție independentă, au ascultat îndemnurile. Acesta a fost semnalul și votul pe care cetățenii l-au dat. Însă, dincolo de simbol, există consecințe juridice, iar la momentul respectiv am atras atenția asupra acestui lucru pentru că cele două întrebări, care de fapt erau mai mult 4-6, nu corespundeau valorilor pe care președintele susține că le-a avut. Prima întrebare făcea referire la amnistie și grațiere. Nu poți să excluzi în mod absolut o persoană de la dreptul de a fi iertată. Am dat exemplu atunci, că poți avea în închisoare o persoană condamnată pentru coupție, dar într-un moment de cataclism, incendiu ajută alți oameni, sau este într-o circumstanță umanitară deosebit, poate merită clemența statului”, a declarat judecătorul Dana Gîrbovan, respinsă de președintele Klaus Iohannis penntru funcția de ministru al Justiției.

„Întotdeauna în spatele principiilor sunt oameni. Dacă noi, în numele principiilor călcăm în picioare acești oameni, înseamnă că noi nu am înțeles nimic din democrație și le-am transforma pe toate în carcase goale, în slogane, care aduna voturi. Ori a fost datoria mea ca judecător și ca cetățean să le explic și să spun de ce este periculos să se folosească populismul pentru a pune un blam asupra unei categorii de cetățeni, indiferent de cine este vorba”, a mai spus Dana Gîrbovan, la „Marius Tucă Show”.

ORA 17:23 Gîrbovan: Valorile pe care le împărtășesc ar fi contrare celor împărtășite de președinte

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat, la „Marius Tucă Show”, că a fost refuzată de președintele României pentru funcția de ministru al Justiției deoarece, în viziunea șefului statului, valorile constituționale pe care le împărtățește magistratul sunt contrare celor împărtășite de Iohannis.

Citește continuarea…

Știrea inițială:

1. Este Dana Gîrbovan o victimă a jocurilor de putere?

2. Ar fi fost acceptată ministru dacă nu era propusă de PSD?

3. Cine vrea elimininarea judecătorului Dana Gîrbovan din magistratură?

4. De ce nu este apărată Dana Gîrbovan de asociațiile de magistrați?

Sunt doar câteva din întrebările la care va răspunde președintele UNJR, Dana Gîrbovan, joi, începând cu ora 17.00, într-o emisiune LIVE „Marius Tucă Show”.

Inchide