Dancă: Nu există o decizie politică la nivelul PNL pentru cooptarea membrilor PSD

Dancă: Nu există o decizie politică la nivelul PNL pentru cooptarea membrilor PSD
Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă (FOTO: Facebook)
Publicat: 26/08/2020, 12:45

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal și șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru RFI, că partidul nu are o strategie de cooptare, la nivel local sau parlamentar, a membrilor Partidul Social Democrat, iar acolo unde membrii PSD au schimbat partidul, inițiativa a fost a lor.

Ionel Dancă a susținut, întrebat dacă PNL va accepta și alți parlamentari social-democrați, după cooptarea deputatei demisionare din PSD Emilia Meiroșu, că nu există o decizie politică de cooptare a acestora în PNL.

„Juriștii PSD-ului ori au încercat să facă doar un demers politicianist”

Anunțul făcut de Victor Paul Dobre, vicelider al deputaţilor liberali, că Emilia Marlena Meiroşu, deputat ales în circumscripţia electorală 9 Brăila, va activa în cadrul grupului parlamentar al PNL, după demisia din PSD, a provocat tensiuni, marți, în Parlament.  Alfred Simonis (PSD) a reamintit faptul că 135 de primari care fuseseră în PSD au trecut la PNL.

„Nu există o astfel de acțiune din partea celor care au demisionat din PSD. Înțeleg că unul dintre parlamentarii care au demisionat a anunțat că dorește să activeze cu sprijinul grupului parlamentar PNL, dar nu există o decizie politică la nivelul partidului pentru cooptarea acestora în rândul PNL”, a spus Dancă, la RFI.

Potrivit lui Ionel Dancă, în contextul moțiunii de cenzură că „juriștii PSD-ului ori au încercat să facă doar un demers politicianist, care să arate dorința lor de a face opoziție la guvernare, fără să țină cont de instrumentele legale și constituționale pe care le pot folosi în acest demers ori pur și simplu, așa cum de altfel au făcut în tot acest timp, de când a început criza provocată de pandemia de Covid, încearcă cu orice chip să încurce și să saboteze acțiunea guvernamentală”.

Dezbaterea pe moțiunea de cenzură a PSD, pe care Guvernul, chiar prin Ionel Dancă, a atacat-o la CCR, invocând existența unui conflict de natură constituțională între Guvern și Parlament, după ce a fost depusă în timpul vacanței parlamentare, a fost amânată de PSD pentru jumătatea lunii septembrie, după cum a confirmat, marți seara, Lia Olguța Vasilescu, potrivit Mediafax.

„Ne dorim ca la aceste alegeri să câștigăm cât mai multe mandate”

Dancă a subliniat, la remarca jurnalistului că există astfel de practici, cel puțin în plan local, de trecere a membrilor PSD la PNL: „Nu există o strategie, așa cum nu a existat nici la nivel local. Nu a existat la nivelul partidului o astfel de strategie de cooptare la nivel local și nu există nici la nivel parlamentar, sunt înțelegeri locale, care în lumina unor calcule politice la nivelul zonelor respective, au dus la aceste înțelegeri. Totuși, PNL este un partid cu peste 1.100 de primari. Ne dorim ca la aceste alegeri să câștigăm cât mai multe mandate și să eliminăm din administrația locală, acolo unde s-a dovedit absolut nocivă influența PSD-ului și prin aceste alegeri noi dorim să schimbăm modul de administrare locală (…). Cei care vin alături de noi în acest demers sigur că nu este din inițiativa noastră, este inițiativa lor”.

Atenționat că PNL putea să-i refuze pe aleșii locali ai PSD care au intrat în Partidul Național Liberal, Ionel Dancă a spus: „Dacă ei pot să sprijine la obținerea unui rezultat care să ducă la schimbarea modelului de administrație locală, într-un sens în care modelul de administrație liberală a dovedit că poate face performanță, este în interesul cetățenilor. Până la urmă, la aceste alegeri locale, în mare parte, este votat candidatul, sigur, cu o componentă politică, dar mai puțin importantă, este în primul rând candidatul. Din cei peste 1.100 de primari PNL care candidează la aceste alegeri, procentul este destul de mic al celor care au fost cooptați din alte zone politice, mulți dintre ei fiind anterior de fapt tot din PNL”.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului