Politic
08.10.2019
Politică

Dăncilă afirmă că nu i-a promis lui Tăriceanu că va fi candidatul comun la prezidențiale

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", că nu i-a promis liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că va fi candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidențiale și că social-democrații nu puteau susține un candidat din afara partidului.

„Nu (i-am promis lui Călin Popescu Tăriceanu că va fi candidatul PSD-ALDE – nr). Am avut o discuție cu dl. Tăriceanu referitoare la candidatura la prezidențiale din partea PSD. Am fost foarte sinceră cu dl. Tăriceanu și i-am spus că decizia va fi în cadrul partidului, vom vedea care e situația, dar de fiecare dată acest partid a mers cu candidatul propriu. După europarlamentare, în care noi am avut un scor mic, a fost foarte greu să iei o decizie să mergi cu candidat din afara partidului. Partidul trebuie să se ridice, să ajungă la scordul pe care l-a avut. Nu cred că organizațiile din teritoriu s-ar fi implicat și s-ar fi organizat foarte bine dacă aveam candidat din afara partidului”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că a supus la vot în CEx dacă PSD merge cu un candidat din afara partidului sau din interior și că a fost o singură abținere.

„Toți au susținut un candidat din interiorul partidului, având în vedere că prezidențialele sunt alegeri care vor influența votul la locale și parlamentare de anul viitor. Poate că înțelegeam dacă pleca din coaliția cu PSD și va candida din partea ALDE, dar nu înțeleg de ce a plecat din PSD și a venit cu alt candidat”, a adăugat liderul PSD.

Ea a reamintit că membri ai ALDE au ales să susțină guvernul.

„Nu înțeleg de ce domnul Tăriceanu a luat această decizie”, a mai spus Dăncilă.

Dăncilă a admis că au fost discuții în acest sens între Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

„Știu că au fost discuții, dar nu pot să spun că a fost ceva concret stabilit. Știu că a discutat cu dl Dragnea, nu am participat la acea discuție, am vorbit după. Nu puteam să vin și să spun organizațiilor din teritoriu „mergem cu domnul Tăriceanu”. Am supus la vot această chestiune. Eu spun din opiniile colegilor. Da, poate intram în turul doi cu dl Tăriceanu, nu știam care e scorul partidului, cât se vor implica organizațiile. Nu aveam certitudinea că toate organizațiile din teritoriu se vor organiza și vor face treaba așa cum trebuie. Eu văd alegerile prezidențiale alegeri pe care PSD le câștigă”, a completat Viorica Dăncilă.

 

Inchide