Dăncilă: Am văzut lașitatea lui Tăriceanu, minciunile lui Ponta, plângerile penale ale lui Orban, jignirile lui Barna și atacul lui Iohannis / Șeful ALDE: Dragă Viorica, ți-am oferit repetat sprijinul pentru a merge în Parlament. L-ai refuzat

Dăncilă: Am văzut lașitatea lui Tăriceanu, minciunile lui Ponta, plângerile penale ale lui Orban, jignirile lui Barna și atacul lui Iohannis / Șeful ALDE: Dragă Viorica, ți-am oferit repetat sprijinul pentru a merge în Parlament. L-ai refuzat
Publicat: 28/08/2019, 22:09

„Am văzut lașitatea domnului Tăriceanu, am văzut minciunile domnului Ponta, am văzut plângerile penale din partea domnului Orban și jignirile domnului Barna. Am văzut încă o dată atacurile domnului Iohannis. Înțeleg că trebuie să mă lupt cu toți acești bărbați de stat ai României care nu au înțeles că lupta politică e pe proiecte și nu pe cine țipă sau jignește mai tare”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută miercuri la Palatul Victoria.

Dăncilă a adăugat că dacă acești politicieni se poziționează împotriva unui singur om, atunci ea trebuie să aibă românii, femeile din această țară de partea ei și toți oamenii care nu mai acceptă astfel de jigniri și comportamente.

„Dacă toți acești oameni politici care conduc acest stat și care au putere în partidele lor se poziționează împotriva unui singur om, înseamnă că eu de partea mea trebuie să am românii, femeile din această țară, toți oamenii de bine care nu vor mai accepta vreodată astfel de cuvinte și comportamente și care vor echilibru, consens și oameni responsabili în funcțiile de conducere ale statului. Ne vom duce cu demnitate mandatul până la capăt și vom avea curajul să ne uităm în ochii românilor pentru că nu am luat niciodată vreo măsură împotriva lor”, a conchis șeful Executivului.

ALDE a stabilit, luni, ieșirea de la guvernare și alianța cu Pro România. Cele două partide au decis să îl susțină pe Mircea Diaconu candidat independent la prezidențiale. În afară de Ramona Mănescu, toți miniștrii ALDE au demisionat din funcție.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susține că există soluții constituționale pentru a nu intra într-o criză profundă.

Tăriceanu: Dragă Viorica, ți-am oferit repetat sprijinul pentru a merge în Parlament. L-ai refuzat

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis premierului Viorica Dăncilă un mesaj, în care i s-a adresat cu „dragă Viorica”, precizând că i-a oferit în trecut sprijinul pentru face un Guvern mai bun, prin votul în Parlament, însă a refuzat.

„Dragă Viorica, ți-am oferit repetat sprijinul meu pentru a merge în Parlament ca să facem un Guvern mai bun. L-ai refuzat. Vei veni acum în Parlament trimisă de domnul Iohannis. Fără mine…”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

Reacția liderului ALDE vine după ce premierului Viorica Dăncilă a declarat că preșeidintele Klaus Iohannis are un comportament la fel de imatur și egoist precum Călin Popescu Tăriceanu, unul blocând numirea miniștrilor, iar celălalt abandonând guvernarea.

„Domnul Iohannis a înlocuit funcția de mediator cu partidele politice cu cea de sabotaj. Președintele nu a înțeles câtă nevoie România are nevoie de stabailitate. E un comportament la fel de imatur și egoist ca cel al lui Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniștrilor”, a afirmat șeful Executivului, într-o declarație de presă susținută miercuri la Palatul Victoria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni