Dăncilă anunță cele 10 priorități. „Președinția României a fost prea mult un turn de fildeș”

Redactor:
Politic
Dăncilă anunță cele 10 priorități. „Președinția României a fost prea mult un turn de fildeș”
Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale, a declarat, la lansarea programului de candidat, că are ca priorități dezvoltarea economică, incluziunea socială, transparența instituției prezidențiale, infrastructura.

„Candidatura mea este acum despre așteptările și speranțele fiecărui român. Este despre bunăstare pentru toți și creștetre pentru România. Este pentru a face din Administrația Prezidențială casa tututor românilor. Este despre modul în care ar trebui să fie aleșii noștri. Este despre a fi președinte cu sufletul, cu gândul și cu fapt pentru fiecare român. Despre a nu lăsa pe nimeni în urmă la finalul fiecărei zile. Eu cred în lupta de zi cu zi a fiecărei instituții e de a rezolva problemele cetățenilor. Cred în România fără duble standarde față de diferite categorii sociale, în care soluțiile de tăieri de pensii și salarii să nu se mai întâmple niciodată. Cred în educație și servicii medicale de top. Cred în ordine și siguranță pentru fiecare român. Cred în România în care cinismul speculării dramelor românilor este taxat profund”, a afirmat Viorica Dăncilă.

„Am credința că a venit vremea ca o femeie să primească șansă să aducă echilibru, unul între instituții, necesar bunăstării oamenilor. Lupta pe care o dau acum e pentru fiecare român care vrea să trăiască în pace, care vrea un trai mai bun și stabilitate și siguranță pentru țara sa. Președinția României a fost prea mult un turn de fildeș în care aleșii s-au ascuns de popor, a fost un buncăr al jocurilor de culise. Îmi doresc să transform adminsitrația ptrezidențială într-un model al transparenței”, a spus candidatul PSD.

Viorica Dăncilă și-a anunțat și prioritățile: „Voi lucra pentru o societate în care nimeni nu e lăsat în urmă. Voi susține incluziunea socială reală. Câstigurile devin mai mari pentru societate, dacă nu se intervine din timp, dacă nu există un consens politic pentru creșterea calității vieții tuturor românilor. Toți românii trebuie să se bucure de dezvoltarea țării. Voi promova performanța economică în tandem cu cea socială. Avem nevoie de proiecte ample și curajoase, de infrastructură la nivel local și național. Nu voi negocia democrația la nivel național, european sau interbnațional. E datoria mea ca președinte să apăr și să promovez modele democratice, atât în politica interna, cât și în cea internațională”.

Alte priorități anunțate de candidatul PSD:

– politica internațională.

-România va găzdui cel puțin o instituție oficială eurpoeană de prestigiu, precum și organizații relevante în domeniul cercetării, educației și culturii

-transparența instituției: „Mă voi asigura că Palatul Cotroceni și Adminsitrația Prezidențială vor funcționa 24 de ore din 24 de ore, 7 zile din 7. Văd instituția prezidențială ca pe o cameră de urgență. Voi aduce cu mine o echipă de experți și profesioniști oameni care vor să lucreze din toată inima pentru România și epntru români”.

Inchide