Dăncilă, despre asumarea răspunderii pe OUG 114: Cred că nu au citit-o. Arată că se tem de dialog

Redactor:
Elena Crangasu
Dăncilă, despre asumarea răspunderii pe OUG 114: Cred că nu au citit-o. Arată că se tem de dialog
Viorica Dăncilă a acuzat Guvernul Orban că nu a citit cu atenție OUG 114. Fostul premier a precizat că reprezentanții Executivului ar trebui să stea de vorbă cu pensionarii și cu cei care lucrează în construcții pentru a vedea impactul pozitiv al măsurilor luate de Cabinetul PSD.

 

„Cred că nu au citit bine OUG 114, sunt anumite lucruri în Ordonanța 114 care sunt benefice. Ar trebui să discute cu cei ddomeniul construcțiilor, cu pensionarii, pentru creșterea punctului de pensie, sunt lucruri care pot fi modificate, în care trebuie să dăm dovadă de flexibilitate, dar și lucruri care trebuie să rămână așa pentru că sunt lucruri care au avut un impact pozitiv asupra unor categorii sociale”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, întrebată cum comentează asumarea răspunderii Guvernului pentru abrogarea unor prevederi ale OUG 114.

Fostul prim-ministru consideră că, prin metoda asumării răspunderii, Guvernul arată că fuge de dialog.

„Eu cred că această asumare a răspunderii arată că nu vor să existe dialog, se tem de un dialog și cred că este tocmai ce au acuzat la noi, că nu am avut dialog pe OUG 114, dar acum nu au stat de vorbă cu toți cei implicați în această Ordonanță, ca să vadă punctul lor de vedere”, a explicat Dăncilă.

Chestionată de ce nu depune PSD moțiune de cenzură împotriva Guvernului, ci doar sesizează CCR pe abrogarea OUG 51 privind transportul, Viorica Dăncilă a răspuns: „Acest lucru (depunerea moțiunii – n.r.) va fi discutat în CEx național, va fi discutat de către conducerea PSD. Înseamnă că au motive întemeiate pentru care au luat această decizie”.

Guvernul și-a asumat răspunderea pe modificarea Legilor Justiției, pentru abrogarea OUG 51 privind transportul județean care bloca decontarea transportului pentru elevi și legea plafoanelor bugetare pentru anul viitor, în vederea adoptării ulterioare a Legii bugetului pe 2020.

Premierul precizează că efectul prevederilor OUG 114/2018 este devastator și că Guvernul va veni cu o schemă de ajutor pentru companii.

Executivul va avea în primă lectură, în ședința de vineri, la ora 17.00, proiectul pentru abrogarea unor prevederi din ordonanța de urgență 114.

 

Inchide