Dăncilă, despre campania pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale: Nici dl. Barna, nici dl. Paleologu, nici dl. Kelemen Hunor nu ar fi refuzat o dezbatere / Voi avea o confruntare cu dl. Orban după un an de mandat de premier

Dăncilă, despre campania pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale:  Nici dl. Barna, nici dl. Paleologu, nici dl. Kelemen Hunor nu ar fi refuzat o dezbatere / Voi avea o confruntare cu dl. Orban după un an de mandat de premier
Publicat: 12/11/2019, 21:53

„Aș fi preferat un alt contracandidat din punct de vedere al normalității, că tot vorbește dl. Iohannis de România normală, pentru că normalitatea presupune o dezbatere. Nu presupune un atac la un partid, nu o presupune o abordare extremistă, ci un dialog bazat pe argumente”, a declarat la TVR Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că niciunul dintre ceilalți contracandidați din primul tur nu ar fi refuzat o dezbatere.

„Îl apreciez pe Mircea Diaconu, îi apreciez și pe dl Paleologu și pe Dl Barna. Îi apreciez pe toți, pe fiecare dintre ei. Mi-aș fi dorit ca în turul doi să fiu cu unul dintre ei, că sunt convinsă că nici dl. Barna, nici dl. Paleologu, nici dl. Kelemen Hunor nu ar fi refuzat o dezbatere unul la unul”, a adăugat Dăncilă.

Ea a mai spus că președintele Klaus Iohannis ar trebui să prezinte un bilanț al mandatului de șef al statului.

Totodată, Viorica Dăncilă a spus că ea vrea să fie „un președinte al tuturor românilor”.

Dăncilă: Voi avea o confruntare cu dl. Orban după un an de mandat de premier

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a declarat, marți, la TVR, că va participa la o dezbatere cu Ludovic Orban după un an de mandat ca premier al acestuia și-a ironizat pe Klaus Iohannis că „își trimite soldatul în război și generalul stă acasă”.

„Își trimite soldatul în război și generalul stă acasă? În altă ordine de idei, dl Orban trebuie să demonstreze ceea ce face ca prim-ministru. Voi avea o confruntare cu dl. Orban, promit acest lucru, după un an de mandat ca premier și atunci să vedem ce a făcut Ludovic Orban într-un an de mandat și ce a făcut Viorica Dăncilă”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a ținut, totuși, să precizeze că nu va participa la o dezbatere alături de o persoană care i-a făcut o plângere penală pentru un parteneriat strategic.

Premierul Ludovic Orban a declarat, ironic, marți, că dacă liderul PSD, Viorica Dăncilă, vrea, atunci să o facă o dezbatere cu el, să îi spună despre dezastrul pe care l-a lăsat în calitate de prim-ministru demis, afirmând că șeful statului este „într-o dezbatere permanentă” cu românii.

„Dacă vrea doamna Dăncilă să facă dezbateri cu cineva să facă cu mine, să vorbim despre dezastrul pe care l-a lăsat în calitate de premier demis”, a declarat, ironic, Ludovic Orban.

El a mai spus că președintele Klaus Iohannis este în dialog permanent cu cetățenii români, că „este într-o dezbatere permanentă” cu aceștia.