Dăncilă, despre candidatura lui Kovesi pentru funcția de procuror șef european: Eu nu cred că e oportună o susținere

Redactor:
Politic
Dăncilă, despre candidatura lui Kovesi pentru funcția de procuror șef european: Eu nu cred că e oportună o susținere
Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la recepția de la Ambasada Franței, acolo unde se afla și Laura Codruța Kovesi, că nu este oportună susținerea fostei șefe DNA pentru funcția de procuror șef european și că aceasta trebuie să lămurească anumite lucruri înainte de a candida.

„E foarte bine că doamna Kovesi este aici. E foarte bine că a fost invitată, dar eu am spus și repet acest lucru. Opinia mea personală e că fiecare trebuie să își lămurescă anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcție și acest lucru va fi și în beneficiul domniei sale. Atâta timp cât există aspecte legate de domnia sa, eu personal nu cred că e oportună o susținere”, a declarat Viorica Dăncilă, despre Laura Codruța Kovesi.

„Fiecare avem dreptul la opinie, dacă aceste opinii sunt divergente, acest lucru nu este neobișnuit. De fiecare dată am spus că atunci când cineva accede pentru o funcție nu trebuie să aibă semne de întrebare și nu mă refer aici doar la doamna Kovesi, ci la oricine ar vrea asta. Știți foarte bine că doamna Kovesi a fost revocată de un ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduc și susțin ceea ce am susținut și atunci”, a completat aceasta.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în urmă cu o săptămână, legat de susținerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Foto: Hepta

 

Inchide