• Publicat:
Politică

Dăncilă, despre cursa pentru Cotroceni: Iohannis spunea pas cu pas, noi spunem tur cu tur / Propunerea cu care vine pentru Pro România, PNȚCD și ecologiști

Dăncilă, despre cursa pentru Cotroceni: Iohannis spunea pas cu pas, noi spunem tur cu tur / Propunerea cu care vine pentru Pro România, PNȚCD și ecologiști
Viorica Dăncilă a declarat că toți liderii județeni PSD trebuie să își asume un scor la prezidențiale, precizând că dacă partidul pierde alegerile își va asuma demisia de onoare de la șefia formațiunii. Premierul a spus că președintele Klaus Iohannis spunea „pas cu pas", iar PSD spune „tur cu tur".

„Categoric. Am spus acest lucru pentru e normal să ne asumăm fiecare rezultate. Așa cum în teritoriu fiecare județ își asumă un anumit target, Bucureștiul, sectoarele din București își asumă un scor și eu va trebui să îmi asum acest lucru. Este o demisie de onoare pe care trebuie să o aibă toți cei care nu vor atinge scorul propus. O demisie de onoare cred că se impune. Eu cred că trebuie să fim foarte corecți. Obiectivul este să câștigăm alegerile prezidențiale. Domnul Iohannis spunea pas cu pas, noi spunem tur cu tur, și atunci ne propunem să intrăm în turul doi și pe urmă să câștigăm alegerile prezidențiale. Noi cred că avem toate șansele, suntem un partid puternic, organizat, care a avut această dezamăgire la europarlamentare. Trebuie să câștigăm încrederea electoratului”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată miercuri la Digi 24 dacă își va asuma scorul PSD la prezidențiale.

Chestionată despre faptul că se vehiculează în spațiul public că are un scor mult mai mic în sondaje față de cel al PSD, Viorica Dăncilă a spus că reproșuri au fost multe, însă în sondaje stă destul de bine, fiind aproape de scorul partidului. Ea a adăugat că nu poate spune în momentul de față că este „locomotiva” PSD, însă speră să devină în campania electorală.

„Da, reproșuri pot fi foarte multe. Nu. În sondaje sunt aproape de scorul partidului. Nu pot să spun că în acest moment sunt o locomotivă. Sper ca prin campania pe care o fac să devin o locomotivă pentru partid. Degeaba stai bine în sondaje dacă organizațiile nu se mobilizează pentru tine. Cred că în sondaje stau destul de bine, dar sondajul se poate schimba de la săptămână la săptămână, nu l-aș lua ca pe un indicator real, pentru că mulți care răspuns la sondaj nu se prezintă la vot. PSD nu a mai câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000, cred că e timpul să le câștigăm acum. Dacă în sondaje aș fi avut un scor foarte mic, este foarte greu ca să câștigi, că este un anumit val de credibilitate. Dar eu cred că PSD poate câștiga pe organizare, pe mesaje, pe dialogul pe care îl are cu cetățenii”, a conchis Dăncilă.

Propunerea cu care vine pentru Pro România, PNȚCD și ecologiști

Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri seară, că nu a oferit ministere sau intrarea la guvernare vreunui partid, precizând însă ca i-ar plăcea ca alături de Pro România, PNȚCD, ecologiștii, sindicatele și ONG-urile să formeze un bloc pentru câștigarea prezidențialelor.

„Nu am avut o discuție cu Victor Ponta despre a intra sau a nu intra la guvernare. Nu am avut o negociere. Am discutat cu Victor Ponta despre susținerea candidatului la prezidențiale, despre modul în care vedem o rsetructurare, guvernare, anumite măsuri care se impun pentru perioada următoare, dar nu am luat o decizie referitoare la intrarea la guvernare, la anumite ministere sau dacă va veni sau nu va veni alături de noi. Categoric, cine vine alături de noi este bineprimit. Mi-aș dori ca Pro România, partide chiar care nu sunt parlamentare, PNȚCD, Partidul Ecologiștilor, sindicatele, ONG-urile, mi-ar place să facem un bloc care să meargă pe câștigarea alegerilor prezidențiale”, a declarat Viorica Dăncilă, la Digi 24.

Liderul PSD a precizat că nu exclude intrarea la guvernare pentru alte formațiuni politice, însă această decizie va fi discutată cu membrii Comitetului Executiv Național al PSD.

 

Inchide