Politic
18.09.2019
Politică

Dăncilă, despre moțiune: Nu cred că va trece. În Parlament sunt destui oameni care țin la stabilitate

Dăncilă, despre moțiune: Nu cred că va trece. În Parlament sunt destui oameni care țin la stabilitate
Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia moțiunea de cenzură nu are șanse să treacă în Parlament.

„Cred că în Parlamentul României există destui oameni care țin la stabilitatea acestei țări. Nu. Eu cred că moțiunea nu va trece. Președintele spune că este necesar ca premierul să meargă cu remanierea în Parlament. Bun, mergem în Parlament. Trece, avem miniștri. Nu trece, Guvernul este tot blocat. Guvernul nu cade. Guvernul cade decât prin demisia premierului sau prin moțiune de cenzură. Acest lucru – neapărat premierul trebuie să meargă în fața Parlamentului pentru remaniere nu va rezolva problema dacă remanierea nu trece în Parlament”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Premierul a criticat formațiunile din Opoziție, menționând că aceștia nu reflectă ceea ce își doresc cetățenii. „Să presupunem că moțiunea va trece. Ce vor câștiga oamenii? Care e programul cu care vin cei care vor să dărâme acest Guvern? La ce se raportează cei care vor să preia puterea? Am venit cu un pact. Dacă vă uitați pe el nu l-au semnat decât minoritățile. Deci este clar că gândurile celor din opoziție nu reflectă ceea ce își doresc oamenii”, a completat Viorica Dăncilă.

Liberalii vor depune săptămâna viitoare moțiunea de cenzură în Parlament împotriva Cabinetului Dăncilă, au declarat surse din PNL, pentru MEDIAFAX.

Între timp negocierile vor continua cu celelalte partide, precum ALDE și Pro România, au precizat sursele citate. Moțiunea de cenzură este susținută deja de USR și PMP.

 

Inchide