Dăncilă, despre propunerea de comisar european: Nica rămâne. Dacă se cere, avem și o femeie / Premierul despre propunerea de rezervă: Am lucrat foarte bine cu ea în mandatul României la Președinția Consiliului UE

Dăncilă, despre propunerea de comisar european: Nica rămâne. Dacă se cere, avem și o femeie / Premierul despre propunerea de rezervă: Am lucrat foarte bine cu ea în mandatul României la Președinția Consiliului UE
Publicat: 01/10/2019, 20:13

Dăncilă: Nica rămâne propunerea de comisar european. Dacă se cere, avem și o femeie, pe Gabriela Ciot

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, marți, după ședința Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcția de comisar european, iar dacă se cere, social democrații au și o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

„Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a fost cel al comisarului european. Am avut o discuție cu președintele Comisiei Europene și am discutat despre propunerile pe care trebuie să le facem și modul în care trebuie să procedăm în perioada următoare. Am votat mandatarul financiar pentru alegerile prezidențiale și bineînțeles că am vorbit despre organizare, despre acțiunile pe care le vom avea în perioada următoare. Am făcut două propuneri, un bărbat și o femeie, pentru comisar european. Dan Nica rămâne propunerea în continuare, pentru că este liderul eurodeputaților PSD și o persoană susținută de grupul S&D. Dac[ se cere, bineînțeles avem și o rezervă, Gabriela Ciot, secretar de stat la MAE. Dar vom proceda ca și Ungaria. Dacă Ungaria va face două propuneri, România va face două propuneri”, a anunțat Viorica Dăncilă, după ședința Comitetului Executiv PSD.

Întrebată de posibilele probleme pe care le-ar putea avea Dan Nica având în vedere implicarea sa în dosarul Microsoft, președintele PSD a precizat: „Nu cred că va avea probleme. Putem spune că și președintele Iohannis are probleme cu casele. Dar există prezumția de nevinovăție. La domnul președinte Iohannis știm sigur ce s-a întâmplat cu casele sau ce nu s-a întâmplat? Și totuși e candidat la Președinția României”.

Liderul PSD a precizat că o să vorbească și cu președintele Klaus Iohannis și că, cel mai probabil, propunerile pentru comisar european vor fi trimise până la finalul săptămânii.

Dăncilă: Am lucrat foarte bine cu Gabriela Ciot în mandatul României la Președinția Consiliului UE

Viorica Dăncilă a declara, întrebată ce o recomandă pe Gabriela Ciot să fie varianta de rezervă pentru funcția de comisar european, că a lucrat foarte bine cu aceasta în perioada Președinției române a Consiliului UE.

„Cred că știm cu toții un lucru că Președinția română a Consiliului UE a fost una de succes. Dacă vă uitați, la foarte multe dezbateri din PE, reprezentantul președinției rotative a fost Gabriela Ciot. Deci eu am lucrat foarte bine cu George Ciamba, dar și cu secretarul de stat Gabriela Ciot”, a explicat Viorica Dăncilă, marți, la finalul CEx al PSD de la Parlament.

Știre inițială

Decizia a fost votată în Comitetul Executiv al PSD, nefiind niciun vot împotrivă, au adăugat sursele citate.

Dan Nica fusese propus inițial, odată cu Rovana Plumb, pentru funcția de comisar european, de către Guvern.

Înaintea CEx, Viorica Dăncilă a anunțat că a discutat, luni, cu Ursula von der Leyen doar despre cazul Rovanei Plumb, respinsă de Comisia JURI pentru poziția de comisar european. Premierul a precizat că va mai avea o discuție pe tema propunerii comisarului european cu președintele ales al CE.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către președintele PE.

Ursula von der Leyen, președintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României și Ungariei să propună „persoane adecvate” și care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri. Aceasta „așteaptă noi nume” din partea României și Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.

Astfel, Ungaria îl va propune pe diplomatul Oliver Varhelyi pentru funcția de membru al Comisiei Europene, a afirmat un oficial european citat de agenția Reuters.

CEx al PSD a decis ca Gabriela Ciot să fie propunerea de rezervă pentru comisar european

Comitetul Executiv al PSD a stabilit propunerea secretarului de stat la MAE Gabriela Ciot pentru poziția de comisar european, ca variantă de rezervă, au declarat surse din partid, pentru Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Cum a fost ucisă Mirela, de fapt! Chinul de nedescris la care a fost supusă
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Românii mai pot beneficia de ea doar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Cum a fost ucisă Mirela, de fapt! Chinul de nedescris la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Alertă de vreme extremă: De la călduri amorțitoare la ploi torențiale, lapoviță și ninsoare
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Tipul de personalitate prezice cine este sau nu fericit, dar și cine este într-o relație