Dăncilă, despre propunerea de comisar european: Ursula von der Leyen ar fi vrut nominalizarea unei femei / Am trimis-o deja

Redactor:
Vasile Magradean
Dăncilă, despre propunerea de comisar european: Ursula von der Leyen ar fi vrut nominalizarea unei femei / Am trimis-o deja
Viorica Dăncilă spune că președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a recomandat să desemneze o femeie pentru funcția de comisar european din partea României. „Eu am trimis deja nominalizarea: Victor Negrescu", afirmă Dăncilă.

Întrebată la Cluj despre reacția președintelui Iohannis, Viorica Dăncilă a spus că președintele a primit aceeași scrisoare pe care a primit-o și ea și știe că României i s-a cerut urgent nominalizarea unei persoane pentru funcția de comisar european.

„Domnul Iohannis din motive electorale are altă abordare. Scrisoarea pe care am primit-o eu de la Ursula von der Leyen a primit-o și domnul președinte și știe că mi s-a cerut urgent nominalizarea unui comisar din partea României”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă până la urmă desemnarea trebuie să vizeze o femeie sau un bărbat, Dăncilă a răspuns: „doamna comisar mi-a spus că ar fi bine să nominalizez o femeie, dar cum Franța a schimbat, cum ceilalți au schimbat. Eu am trimis deja nominalizarea: Victor Negrescu, fost europarlamentar”.

Întrebată, de asemenea, dacă președintele poate întoarce lucrurile, Dăncilă a spus că speră că nu, pentru că ar face un deserviciu României.

Viorica Dăncilă a confirmat marți la Cluj că Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene, este propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european.

În replică, președintele Klaus Iohannis a afirmat că premierul demis nu are nicio legitimitate să propună un candidat pentru funcția de comisar european. Șeful statului o avertizează pe Viorica Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziție.

„Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european, care îi revine României. O avertizez din nou pe doamna Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziție și să nu transmită nicio propunere către președinta aleasă a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis Mediafax.

Ulterior, Viorica Dăncilă a reacționat la declarația președintelui Klaus Iohannis, afirmând că o nominalizare i-a fost cerută „ferm și explicit” în scrisoarea președintelui ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Am văzut ieșirea furibundă a Președintelui Iohannis cu privire la desemnarea comisarului european din partea României, încă o încercare de sabotare a intereselor țării. Îl informez pe Klaus Iohannis că decizia de a ne desemna urgent comisarul este o obligație a Guvernului României și este ferm și explicit solicitată în scrisoarea președintelui ales al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Se poate vedea că acest document se află și în atenția dumnealui, dar alege să dezinformeze o țară întreagă în scop electoral. Este rușinos și este riscant pentru interesul și imaginea României”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Ursula von der Leyen, președintele-ales al Comisiei Europene, se așteaptă ca, odată ce se va forma un nou guvern la București, România să nominalizeze cât mai repede posibil un candidat la funcția de comisar european, a afirmat Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Executivului UE.

Mandatul actualei Comisii Europene, condusă de Jean-Claude Juncker, este programat să se încheie pe data de de 31 octombrie, însă este probabil ca mandatul acesteia să fie prelungit cu o lună deoarece noua Comisie Europeană este incompletă, comisarii propuși de Franța, Ungaria și România fiind respinși de Parlamentul European.

 

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Anunțul făcut de Lidl pe care nu-l mai găsești nicăieri în România. Ce se va...
Gest radical al lui Nicuşor Dan. Primarul renunţă la poliţiştii care asigurau paza din faţa...
Nu s-a mai produs din 1226. Evenimentul astronomic excepțional care are loc pe 21 decembrie
Zăvo l-a dat de gol! Ce făcea Pepe în pat, în timpul partidelor de amor....
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
Se DUBLEAZĂ alocațiile! Anunțul în miez de noapte
Ştirea care aruncă în aer planeta. Începe AL 3-lea RĂZBOI MONDIAL?!Totul s-a întâmplat în oceanul...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Ramona Gabor întoarce banii cu lopata, în Dubai. Din ce afacere a ajuns aceasta putred...
Inchide