Dăncilă, discuții cu președintele Klaus Iohannis / Premierul nu îi demite pe Carmen Dan și Meleșcanu: E nevoie de analiză / Ce spune despre punerea în aplicare a rezultatului referendumului

Dăncilă, discuții cu președintele Klaus Iohannis / Premierul nu îi demite pe Carmen Dan și Meleșcanu: E nevoie de analiză / Ce spune despre punerea în aplicare a rezultatului referendumului
Publicat: 30/05/2019, 13:53

13:50 Premierul Viorica Dăncilă, lider interimar al PSD, a declarat joi că punerea în aplicare a rezultatului referendumului din 26 mai ar trebui să se facîă printr-o modificare legislativă dezbătută și adoptată în Parlament.

13:47 Dăncilă, după discuția cu Iohannis despre cei 3 miniștri: Sperăm la un răspuns curând

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la începutul ședinței de Guvern, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre fiecare propunere în parte la cele trei ministere unde sunt miniștri interimar, dar și legat de postul de vicepremier și speră că șeful statului va da curând un răspuns.

„Am avut o discuție la Palatul Cotroceni privind nominalizarea miniștrilor și punerea în aplicare a referendumului. Referitor la cele trei portofilii, am discutat despre fiecare siuație în parte și despre postul de vicepremier și în scurt timp sperăm la un răspuns”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi dimineața, o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Viorica Dăncilă i-a transmis miercuri președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice și miniștri ai Justiției, Fondurilor Europene și Românii de Pretutindeni.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu.

Ulterior, surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că președintele Klaus Iohannis nu-l va accepta pe Titus Corlățean, propunerea PSD pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, din cauza modului în care, ca ministru de Externe, a organizat alegerile prezidențiale din 2014.

13:35 Dăncilă nu îi demite pe Carmen Dan și Meleșcanu: E nevoie de analiză

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, după discuția cu președintele Klaus Iohannis, că nu va lua o decizie cu privire la responsabilii desfășurării votului defectuos în Diaspora și în unele zone din țară până când nu are realizată o analiză temeinică.

„Nu vreau să iau decizii pripite. Poziția de premier cere responsabilitate. Pe baza raportului voi lua măsuri, analizând cu atenție ce s-a întâmplat, dacă au fost greșeli și sigur au fost greșeli, cei responsabili trebuie să plătească, dar nu putem aplica sancțiuni fără o analiză temeinică”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

„Trebuie să vedem ce măsuri luăm pentru ca ceea ce nu a fost bine să nu se mai repete la următoarele scurtine”, a mai spus premierul.

Președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri demiterea de urgență a miniștrilor de Externe -Teodor Meleșcanu și de Interne- Carmen Dan pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în țară și străinătate.

La scurt timp, Carmen Dan a spus că îi va prezenta premierului o analiză asupra modului în care au fost organizate alegeri.le, dar că este nevoită să îl dezamăgească pe Klaus Iohannis, deoarece nu își va da demisia din funcția de ministru „nici imediat, nici imediat”, subliniind că nu îl intimidează cererea președintelui.

Și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a spus că „pur și simplu vinovat de votul în străinătate este practic președintele Iohannis”, pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secțiile de votare în străinătate.

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi dimineața, o întâlnire la Palatul Cotroceni cu șeful statului.

12:29 Administrația Prezidențială confirmă întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă, precizând că cei doi au discutat despre rezultatele referendumului și situația guvernării, în urma scrutinului din 26 mai.

„Administratia Prezidențială a confirmat întâlnirea pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o astăzi, la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Viorica Dancilă. Cei doi au discutat despre rezultatele referendumului și situația guvernării, discuțiile fiind necesare în urma schimbărilor atât de profunde care s-au produs în ultimele zile în urma scrutinului din 26 mai”, se arată într-o informare a Palatul Cotroceni.

Știrea inițială. „Premierul și președintele discută acum despre remanierea guvernamentală. Discuția are loc la Palatul Cotroceni”, au precizat pentru Mediafax surse politice.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis miercuri președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice și miniștri ai Justiției, Fondurilor Europene și Românii de Pretutindeni.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu.

Ulterior, surse politice au declarant pentru Mediafax că președintele Klaus Iohannis nu-l va accepta pe Titus Corlățean, propunerea PSD pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, din cauza modului în care, ca ministru de Externe, a organizat alegerile prezidențiale din 2014, potrivit unor surse politice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?