Dăncilă: Eu nu cred că guvernarea PSD-ALDE e pusă în pericol / Tăriceanu: Nu suntem legați ombilical de guvernare

Dăncilă: Eu nu cred că guvernarea PSD-ALDE e pusă în pericol / Tăriceanu: Nu suntem legați ombilical de guvernare
Publicat: 24/07/2019, 22:14

„Nu se poate vorbi doar despre primul tur. PSD merge să câștige alegerile prezidențiale. Bătălia noastră nu e doar pentru primul tur. Din punct de vedere al alianței și continuarea guvernării, am văzut mulți lideri alde care au spus că vor continua guvernarea. Eu nu cred că guvernarea e pusă în pericol. Noi ne-am fi dorit candidat comun de la PSD, ALDE candidat ALDE susținut de PSD. Eu cred că fiecare partid vrea să își arate puterea, forța și cred că acest lucru e un lucru normal”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri, la Digi 24.

Premierul a spus că va merge mai departe coaliția PSD-ALDE în ceea ce privește guvernare, precizând că cele două partide vor avea puncte de vedere diferite în campania electorală pentru prezidențiale.

„Eu cred că guvernarea nu e pusă în pericol și coaliția va merge mai departe în ceea ce privește guvernarea. Bineînțeles că din punct de vedere al campaniei fiecare partid va avea propria opțiune. Aceste discuții au existat, nu le neg, dar după europarlamentare, când rezultatele au fost mulți sub așteptări, au dezamăgit PSD, cât și ALDE, fiecare dintre noi vrem să vedem care e scorul nostru, cum putem să ne mobilizăm pentru a obține un rezultat foarte bun, având ăn vedere că vin trei rânduri de alegeri. Acesta a fost motivul pentru care liderii județeni au dorit să avem un candidat de la PSD și s-a dat un vot în CEx. Cu o singură abținere, toți au vrut un candidat PSD. Întotdeauna președintele PSD și-a asumat candidatura. Această solicitare a venit din partea președinților de organizații, care mi-au spus să îmi asum candidatura pentru prezidențiale. E de datoria mea, ca președinte al PSD să îmi asum această candidatură și să conduc efectiv spre câștig”, a conchis Dăncilă.

Reacția premierul vine după ce Călin Popescu Tăriceanu a declarat că mai mulți colegi sunt nemulțumiți de raporturile din coaliția de guvernare, precizând că în cazul în care Viorica Dăncilă nu va avea o discuție cu ALDE despre rectificarea bugetară, partidul pe care îl conduce nu o va vota.

Liderul ALDE a a adăugat că formațiunea pune mai mult accent pe investiții, lucru care nu pare să reiasă din felul în care PSD va efectua rectificarea bugetară. De asemenea, liderul ALDE a mai spus că nu se va retrage din cursa pentru prezidențiale în favoarea Vioricăi Dăncilă. El i-a transmis președintelui PSD să nu se aștepte la o astfel de decizie.

Tăriceanu: Nu suntem legați ombilical de guvernare

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că ALDE nu e legat „ombilical” de guvernare. El a adăugat că dacă PSD nu împarte responsabilitățile și ia decizii singur atunci ALDE ar putea să renunțe la a avea portofolii guvernamentale.

„Dacă până acum coaliția nu a funcționat la parametrii optimi nu vă așteptați ca după camania electorală situația să se amelioreze. Riscurile sunt să se deterioreze și mai mult situația care de multe ori e foarte tensionată. Sunt colegi de-ai mei care au cerut mai mult sau mai puțin să ieșim de la guvernare. Sunt colegi care nu cred că mai are vreun sens. Nu e problema de scârbit, dar sunt nemulțumiți că la nivel local de exe mplu coaliția de la nivel central trebuia replicată la nivel local prin constituirea de majorități în Consiliile Județene, municipale, comunale. Sunt câteva locuri unde sunt coaliții făcute între PNL și PSD. Colegii mei îmi spun că nu are sens să mai rămânem. Nu suntem legați ombilical de guvernare. Unii din colegii mei fac o analiză greșită. Funcția de președinte al Senatului este una onorantă pentru mine, dar nu sunt legat de chestia asta. Nici colegii mei nu s-au născut miniștrii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la TVR 1.

Liderul ALDE a afirmat că responsabilitatea actului de guvernare ar trebui să fie pentru ambele partide din coaliție, nu doar pentru PSD.

„Argumentele pe care le-am dat colegilor de a rămâne în continuare la guvernare au fost în special bazate pe ideea de a menține stabilitatea politică și de a demonstra că avem responsabilitatea actului de guvernare. Subliniez ceva și vreau să fiu bine înțeles. Nu fac din guvernare o profesie nici pentru mine nici pentru colegii mei. Avem o responsabilitate, dar această responsabilitate trebuie să se regăsească și la parteneri, ăn ceea ce privește atitudinea comună în fața actului de guvernare. Dacă nu împărțim responsabilitățile și PSD ia deciziile că e partidul mare atunci noi avem și posibilitatea să spunem -Ok, nicio problemă…”. Sunt obligat să fac această constatare pentru că nu văd că există în mintea tuturor conștiința faptului că formăm o coaliție. Coaliția discută și ia decizii împreună. Văd anumite sincope”, a adăugat Tăriceanu.

Președintele Senatului s-a arătat nemulțumit de faptul că nu a fost consultat cu privire la rectificarea bugetară anunțată de Guvern.

„Se discută rectificarea bugetară. Era normal să primesc o variantă, să fac o analiză și să venim cu comentarii sau propuneri. Am văzut doar o lungă list de amputări bugetare. Nu știu care este logica care stă la baza rectificării bugeetare”, a subliniat Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
SE PLĂTESC 1.000 de lei direct de la stat. Banii intră în cont cu o...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cum ne ajută Inteligența Artificială să înțelegem mai bine virusurile?
×