Dăncilă: Foștii miniștri ai PSD îi vor chema la dezbateri pe cei din Guvernul Orban | Aș iniția un referendum pentru ridicarea imunității Președintelui României

Dăncilă: Foștii miniștri ai PSD îi vor chema la dezbateri pe cei din Guvernul Orban | Aș iniția un referendum pentru ridicarea imunității Președintelui României
Publicat: 15/11/2019, 21:49

Dăncilă anunță că foștii miniștri ai PSD îi vor chema la dezbateri pe cei din Guvernul Orban

Viorica Dăncilă a anunțat că foștii miniștri ai PSD îi vor chema la dezbateri pe miniștrii din „Guvernul Ludovic I din dinastia Iohannis”, pentru că aceștia vin cu acuzații la fostul Executiv pe care nu le pot susține.

„Avem la putere niste aroganți, un președinte arogant, miniștrii aroganți care vin cu acuzații pe care nu le pot susține. Astfel, foștii miniștri PSD îi vor chema la dezbateri pe ministrii din dinastia Orban I Iohannis. Și pentru că am vorbit de discursul candidatului Ioahnnis, spunea cu mândrie că nu va tăia pensii și salarii, dar domnule Iohannis vrem să spuneți românilor că veți crește salariile din 2020. România nu are nevoie de un președinte dictator ci de unul mediator.

Liderul PSD a adăugat că în programul de guvernare al noului Executiv se află dezinformări.

„Am văzut în programul de guvernare al Guvernului Ludovic I din dinastia Iohannis că unul dintre lucrurile pe care le-au realizat se referă la președinția rotativă a Consiliului UE. Aceste dezinformări nu le fac cinste”, a conchis Dăncilă.

Dăncilă susține că ar iniția un referendum pentru ridicarea imunității Președintelui României

Care e primul lucru pe care îl veți face dacă ați ajunge la Cotroceni?

„Voi iniția un referendum astfel încât președintele României să nu mai aibă imunitate și pentru a realiza eu promisiunea făcută în 2014 de Klaus Iohannis. Așa cum am fost premier un an și nouă luni și nu am avut imunitate, consider că nici președintele nu trebuie să aibă”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă la sediul PSD, întrebată care este primul lucru pe care l-ar face dacă ar ajunge la Cotroceni.

Liderul PSD a adăugat că, în cazul în care ar fi președinte, ar merge la Consiliul European ca să lupte pentru România, astfel încât țara noastră să primească alocări de fonduri pe domenii de interes.

„În al doilea rând, aș merge în Consiliul European și aș lupta pentru România. Pe 1 decembrie se votează noua Comisie Europeană. E foarte importantă să existe o convergență pentru fondurile alocate fermierilor, să avem din nou alocări pentru tinerii care vor să se implice în agricultată. Aș lupta ca pe politica de coeziune România să aibă o alocare substanțială”, a conchis Dăncilă.

Dăncilă, despre plângerea penală anunțată de USR-PLUS: Ar trebui să se uite către Palatul Cotroceni

Viorica Dăncilă a declarat, referitor la plângerea penală anunțată de USR-PLUS contra PSD, pe motiv că ar dezinforma, că Alianța ar trebui să se uite înspre Palatul Cotroceni și candidatul la prezidențiale Klaus Iohannis.

„Nu știu despre niciun material în acest sens. Nu facem așa ceva și nu am făcut. Eu cred că USR-PLUS ar trebui să se uite către Palatul Cotroceni, către candidatul Iohannis și nu către PSD. Noi nu ne luptăm cu USR-PLUS. Noi nu am venit niciodată în spațiul public să aducem acuzații către USR-PLUS. Eu cred că acolo trebuie să își îndrepte privirea și nu la noi. Am văzut că imediat a preluat și candidatul Iohannis că PSD vine cu aceste dezinformări în spațiul public. Cred că pentru a își ascunde lașitatea și aroganța este mult mai ușor ca să vii și să îi acuzi pe ceilalți, dar aceste lucruri trebuie să le și demonstrezi, pentru că altfel românii nu mai cred în cei care vin întotdeauna cu minciuni în spațiul public și întotdeauna adevărul e mai puternic ca minciuna”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă susținută vineri la sediul PSD, întrebată despre fake news-ul de care este acuzat PSD de către USR-PLUS.

Chestionată cine coordonează echipa de campanie a PSD, Viorica Dăncilă a precizat că mai mulți social-democrați lucrează împreună.

„Avem echipă de campanie care se ocupă și de online, și de programul candidatului în teritoriu. Deci toți lucrăm împreună, pentru că așa este într-o echipă, inclusiv candidatul este alături de echipa de campanie. Pentru că așa cred că trebuie să fie abordarea, nu să dai ordine și apoi să le execute”, a conchis liderul PSD.

Eurodeputatul Dragoș Tudorache a anunțat că Alianța USR-PLUS va depune plângere penală după ce PSD a răspândit mesajel false în online care conțineau elemente de identitate vizuală a celor două formațiuni și prin care încercau să descurajeze votarea lui Klaus Iohannis în al doilea tur al alegerilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna