Dăncilă îl ATACĂ pe Iohannis: NU a avut niciun aport la rezultatele Președinției Consiliului UE

Redactor:
Ana Petrescu
Dăncilă îl ATACĂ pe Iohannis: NU a avut niciun aport la rezultatele Președinției Consiliului UE
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri la începutul ședinței de Guvern, că președintele Klaus Iohannis nu a contribuit cu nimic la rezultatele obținute în cadrul Președinției Consiliului UE, însă acesta a reușit să aducă „un deficit de imagine" României.

„Dacă președintele României nu a avut niciun aport la rezultatele obținute în cadrul președinției rotative a Consiliului UE, iată că a reușit să aducă un deficit de imagine țării noastre. Este păcat că acest lucru se realizează tocmai în timpul deținerii Președinției rotative de către România”, a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de miercuri a Guvernului.

Șeful Executivului a mai precizat că în cele trei luni de mandat la șefia Consiliului UE, România a finalizat 88 de dosare în domenii precum finanțe, agricultură, transporturi, sănătate, securitatea frontierelor și digitalizare.

Președintele Klaus Iohannis a atacat în repetate rânduri, de la preluarea Președinției Consiliului UE de către România, modul în care guvernarea Dăncilă se ocupă de economia țării și legile justiției. Șeful statului a catalogat de mai multe ori guvernarea PSD ca fiind una dezastruoasă carea făcut mai mult rău țării și care are ca principal obiectiv asaltul asupra justiției și modificarea legislației în domeniu, astfel încât să ajute personaje cheie, nominalizându-l pe Liviu Dragnea.

Inchide