Dăncilă, înainte de votul din Parlament: Orban trebuia să vină cu alte propuneri. Insistă să instaleze o echipă improvizată

Dăncilă, înainte de votul din Parlament: Orban trebuia să vină cu alte propuneri. Insistă să instaleze o echipă improvizată
Publicat: 04/11/2019, 11:37

„Vedem cum Guvernul propus de domnii Iohannis și Orban pornește cu stângul. Ne aflăm în fața unei premiere în sens negativ, prin faptul că se cere Parlamentului votul de învestitură pentru o echipă din care nu mai puțin de trei dintre miniștri desemnați au fost respinși la audierile din comisiile de specialitate. Chiar dacă regulamentul a activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului prevede că avizul motivat al acestor comisii este unul consultativ, este o problemă de responsabilitate asumată, cu privire la potențialul miniștrilor propuși de a gestiona portofoliul la care aspiră. Am toată încrederea în evaluarea comisiilor de specialitate și consider că avizul negativ dat în cazul a trei miniștri propuși pentru portofolii importante, respectiv Finanțe, Muncă și Dezvoltare, ar fi trebuit să îi dea de gândit domnului Orban și să vină cu alte propuneri”, a spus Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul demis a susținut că Ludovic Orban și Klaus Iohannis vor să vină la Palatul Victoria cu o echipă „improvizată”, la fel ca programul de guvernare.

„Avem astăzi vot în plenul Parlamentului pentru Guvernul propus de președintele Iohannis. Am văzut declarația domnului Orban, care sfidează nu numai cetățenii acestei țări, ci și principiile de competență și de integritate, pe care domnul Orban le invoca atunci când critica actualul Guvern. (…) După ce ne-au prezentat un program de guvernare improvizat, fără vreo legătură cu prioritățile românilor, Klaus Iohannis și PNL insistă să instaleze la Palatul Victoria această echipă improvizată. Orice argument politic aduși de acești domni nu este decât o dovadă în plus a amatorismului cu care vor să guverneze România. Așteptăm votul colegilor parlamentari cu încrederea că vor pune în prim plan soarta țării și a românilor”, a adăugat Dănciă.

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susține că le are.

Marți și miercuri au avut loc audierile în comisiile de specialitate din Parlament ale miniștrilor desemnați pentru a face parte din Guvernul Orban. Din cei 16 miniștri propuși, trei dintre ei, respectiv Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propunerea pentru Dezvoltare și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii au înregistrat avize negative.

Ludovic Orban a afirmat, însă, că avizul din comisii este consultativ și că nu îi va schimba pe miniștri care au primit aviz negativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...