Dăncilă, ironie la adresa lui Iohannis: Pentru cel care promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat de mult / Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine

Redactor:
Diana Grigore
Dăncilă, ironie la adresa lui Iohannis: Pentru cel care promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat de mult / Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine
Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, despre Klaus Iohannis că dă dovadă de cinism, amintindu-și de poporul român „după cinci ani de mandat în care nu a făcut nimic". Liderul PSD a afirmat că „timpul a stat de mult timp în loc pentru cel care promitea România lucrului bine făcut".

„Cel ce nu a făcut nimic pentru nimeni a putut sta la adăpost de critici o perioadă. Cel ce a lipsit din peisajul țării lui a stat la adăpost un timp de contestări și de polemici. A crezut că nu are nicio responsabilitate pentru poporul român și a dormit bine
noaptea, însă vine momentul în care trebuie să răspundă pentru ce a făcut și pentru ce nu a făcut. Să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime. Să îți amintești de poporul român după cinci ani în campanie este o dovadă de cinism. este o dovadă de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine să le fi alăuri și să îi aperi. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat de mult. Pentru noi toți ceilalți au trecut cinci ani de nimic”, a declarat Viorica Dăncilă, la Congresul PSD de sâmbătă.

Liderul PSD a adus critici și partidelor dijn opoziție.

„Avem de dus această luptă în fața unor adversari politici din ce în ce mai hotărâți să ne vadă îngenunchiați, slăbiți, dezorganizați și fragmentați. Știm că vor scoate toate armele și ne vor ataca. Suntem consștienți și pregătți. Nu putem fi înfrânți așa de ușor cum cred în toată aroganța lor, pentru că noi avem ceva ce ei nu și-au putut însuși niciodatp pentru că nu au simțit-o: apropierea de români. Noi nu am fost nicidoată cei care au tăiat pensiile și salariile. Noi nu am blocat măsuri menite să aducă mai bine în viața de zi cu zi a fiecăruia. Noi nu am fost cei ce dezbină și seamănp ură. Noi nu am disprețuit, nu am avut niciodată viziunea celor două Românii. Ei au stat ascunși ani întregi pe margine doar ca să iasă în an electoral și să înceapă cu ipozrizie să facă jocuri de imagine, să se urce cu picioarele pe tragediile oamenilor, în contexte în care își pot manifesta oportunismul politic”, a adăugat Dăncilă.

Dăncilă:Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că nu se teme să candideze la prezidențiale, fiind mai puternică decât contracandidații „barbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine”. Liderul PSD și-a exprimat speranța că va ajunge primul președinte femeie al României.

„Sunt singurul candidat care își asumă guvernarea țării, care are curajul și voința de a mișca lucrurile printre români. Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine. Eu nu fug și nu mă tem. O să continui să lupt în fiecare zi pentru ca fiecărui român să îi fie mai bine aici, în țara lui. Istoria continuă să se scrie acum sub ochii noștri. Vă chem să strângem lucrurile și să luptăm cu toată puterea. Suntem mulți și suntem puternici. Suntem o foră, vom câștiga aceste alegeri pentru mai bine, pentru România de mâine, pentru fiecare român. Am clădit împeună o temelie solidă pentru această țară. Alții au venit și au dărâmat. România nu mai are timp de experiențe, România trebuie să construiască în continuare. România are nevoie de solidaritate, prosoeritate, respect în plan intern și extern. Știu că pot s fac acest lucru și stiu că alături de voi o să fiu primul președinte al României”, a susținut Viorica Dăncilă, la Congresul PSD de sâmbătă.

Ea a afirmat că va lupta pentru combaterea sărăciei și respectul în UE.

„Vreau ca niciun român să nu mai fie lăsat în rumă. Luptăm pentru combaterea sărăciei. Creșterea economică nu are sens dacă ea nu aduce bunpstare pentru toți. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă și de o strategie de incluziune socială. Guvernul pe care îl conduc a creat sute de mii de noi locuri de muncă, a cerscut constant pensiile și continuă să cerască, a crescut salariul minim, indemnizațiile pentru mame și copii și pentru persoanele cu dizabilități. Am majorat subvențiile pentru reintegrarea pe piața muncii a șomerilor, iar șomajul este acum la un minim istoric. Am crescut salariile. Am susținut anteprenoriatul și turismul. Am fpcut mai bine pentru toate categoriile. Am convingerea că am făcut bine oamenilor. Trebuie să luptăm pentru o Românie în care nimeni nu este lăsat în ruma. Vreau o Românie respectată în UE și în lume. România și românii merită să țină sus capul în țara lor”, a adăugat Dăncilă.

PSD a validat-o, sâmbătă, în Congres, pe Viorica Dăncilă drept candidatul partidului la prezidențiale.

 

Inchide