Dăncilă își prezintă programul de candidat la prezidențiale. Fostul premier, atac la „trădătorii” din PSD: Îi ține împreună setea de putere / Condiția pentru care ar susține un nou guvern

Dăncilă își prezintă programul de candidat la prezidențiale. Fostul premier, atac la „trădătorii din PSD:  Îi ține împreună setea de putere / Condiția pentru care ar susține un nou guvern
Publicat: 12/10/2019, 14:50

Eugen Teodorovici: Cu noi erau șanse ca deficitul să se încadreze sub 3%. Cu alții, sigur nu

Ministrul interimar al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, că bugetul României s-ar încadra în ținta de deficit de 3% dacă PSD continua guvernarea. Oficialul din Guvern a spus că acest lucru nu va mai fi posibil „cu alții” în Executiv.

Întrebat dacă România are șanse să respecte ținta de deficit bugetar de 3%, Eugen Teodorovici a afirmat: „Existau șansele cu noi, acum nu. O să-l vedeți (deficitul-n.red.) prezentat. L-ați avut cel pe luna septembrie. O să prezinte situația pe octombrie cei care o să vină. Cu noi (se încadrează sub 3%-n.red.), da. Cu alții, sigur nu. Aveți până la final de an cel puțin două luni și jumătate de funcționare în care orice guvern, dacă este cât de cât cu minime cunoștințe economice, poate să facă foarte multe. Dacă spun că sunt mai buni, să vină să demonstreze acest lucru. Românii vor putea să compare și vor simți pe pielea lor, din păcate, această schimbare. Poate suntem și noi vinovați pentru acest lucru. Vor putea să compare ceea ce unii au făcut și alții au promis marea cu sarea”.

Ministrul interimar al Finanțelor a declarat, după evenimentul de lansare a programului de candidat al Vioricăi Dăncilă la prezidențiale, că luni se vor deconta facturile pentru PNDL.

„Sigur, luni. Se decontează facturile (pentru PNDL-n.red.) intrate în Ministerul Dezvoltării într-o ordină cronologică, dacă toate elementele pe care contractul le prevede sunt respectate. La PSD nu există o aplicare bazată pe alte elemente”, a declarat Eugen Teodorovici.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Guvernul are un plan de măsuri, astfel încât până la finalul anului să se încadreze în deficitul bugetar. Referitor la rectificarea bugetară și la banii acordați primarilor, premierul a susținut că formula este aplicată și că sunt cheltuieli de funcționare pentru primăriile care nu mai au bani pentru funcționare.

Dăncilă, atac la „trădătorii” din PSD: Îi ține împreună setea de putere, ipocrizia

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale, a atacat sâmbătă, la evenimentul de lansare al programului de candidat, trădătorii din partid, spunând că sunt uniți de ipocrizie și setea de putere. Dăncilă l-a pomenit și pe Victor Ponta, anterior Lia Olguța Vasilescu numindu-l trădător.

Citiți în continuare…

Teodorovici, despre contestatarii săi din PSD: Nu mi-au cerut nici măcar suspendarea

Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat, referitor la contestatarii săi din interiorul partidului, că nimeni nu i-a cerut suspendarea din funcție, iar dacă ar fi făcut-o atunci ar fi pus imediat demisia pe masă.

Continuarea aici…

Budăi: Când să-l credem pe Iohannis? Când critica guvernul în țară sau când se lăuda cu el în afară?

Ministrul inerimar al Muncii, Marius Budăi, a contestat, sâmbătă, credibilitatea președintelui Klaus Iohannis, întrebând când pot fi luate în considerare afirmațiile sale. „Când critica rezultatele guvernului în țară sau când se lăuda cu ele peste hotare?”, a afirmat Marius Budăi.

Citiți continuarea…

Dăncilă anunță cele 10 priorități. „Președinția României a fost prea mult un turn de fildeș”

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale, a declarat, la lansarea programului de candidat, că are ca priorități dezvoltarea economică, incluziunea socială, transparența instituției prezidențiale, infrastructura.

Citiți continuarea…

Iohannis, acuzat că „i-a sacrificat” pe români pentru un nou mandat. Dăncilă: Cel mai „toxic” președinte

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale, l-a atacat pe Klaus Iohannis, candidat PNL la preșdinție, spunând că acesta a fost cel mai „toxic” președinte, ce a sacrificat românii din ambiția de a obține un nou mandat.

Citiți continuarea…

Leș: PSD poate să fie o forță și în opoziție. Vom reuși să oprim măsurile aberante luate de PNL

Președintele PSD Satu Mare, Gabriel Leș, a declarat, sâmbătă, că PSD poate fi o forță și în opoziție. Acesta a mai spus că social-democrații vor reuși să oprească măsurile „aberante” luate de PNL „și acoliții lor”.

„Credeți că putem fi la fel de buni și în opoziție? Chiar mai buni. Vin în fața dvs cu un mesaj de unitate și de solidaritate pentru idealurile și obiectivele pe care PSD le-au avut dintotdeauna. Dacă ne uităm în utlimii 29 de ani, de fiecare dată, cred că e momentul ca acum să stăm ridicați. Suntem statul cu una dintre cele mai mari creșteri economice, salariale, investiții. Și cu toate acestea opoziția a zis nu. PSD poate să fie o forță și în opoziție și vom reuși să oprim măsurile aberante luate de PNL și acoliții lor. Mereu am spus că lupta bună aduce echilibru și pace, nu război. PSD care luptă azi pentru a aduce echilibru și nu haos, pentru a aduce bunăstare. Ce nu ne omoară ne face mai puternici, cred că au fost momente și mai grele care nu au făcut decât să ne unească și mai mult. Am încredere doamna Dăncilă în victoria dvs și a PSD. În Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Bistrița suntem alături de dvs. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți”, a declarat Gabriel Leș, sâmbătă, la Romexpo.

Președintele PSD Viorica Dăncilă își prezintă programul de candidat la prezidențiale, sâmbătă, la Romexpo, începând cu ora 11.00. Aceasta este și ziua în care a început oficial campania electorală pentru alegerile din luna noiembrie.

Lider PSD Brașov: L-ați văzut pe Iohannis să vorbească într-o emisiune televizată despre popor, tradiții?

Liderul PSD Brașov, Marius Dunca, a întrebat retoric, sâmbătă, în cadrul evenimentului de lansare a programului de candidat al Vioricăi Dăncilă pentru prezidențiale, dacă președintele actual Klaus Iohannis a vorbit vreodată „despre popor, tradiții” la o emisiune televizată.

Citiți continuarea…

Dăncilă: Aceste forțe cu care luptăm acum vor distrugerea PSD

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale, a declarat sâmbătă, la lansarea programului de candidat, că sunt forțe care vor distrugerea PSD, acesta fiind principalul scop și nu preluarea guvernării.

Citiți continuarea…

Valeca: Noi în Argeș o vedem pe Viorica Dăncilă ca o gospodină

Președintele PSD Argeș Șerban Valeca a declarat, sâmbătă, că organizația social-democrată pe care o conduce o vede pe Viorica Dăncilă, liderul partidului și candidatul la prezidențiale, „ca o gospodină”.

„Toată Muntenia este aici ca să spună un singur lucru, votăm PSD, votând Viorica Dăncilă. De ce Viorica Dăncilă? Antevorbitorii mei au prezentat-o deosebit. Noi în Argeș o vedem ca o gospodină, ca un om dintre noi, un om care deși a deținut funcții publice a avut grijă de medici, profesori, de tineri. Un om cu inimă de român, cu multă tărie. Votăm Viorica Dăncilă, votăm România”, a declarat vicepreședintele PSD Șerban Valeca, sâmbătă, la Romexpo, la evenimentul de lansare a programului Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale.

Președintele PSD Viorica Dăncilă își prezintă programul de candidat la prezidențiale, sâmbătă, la Romexpo, începând cu ora 11.00. Aceasta este și ziua în care a început oficial campania electorală pentru alegerile din luna noiembrie.

Olguța Vasilescu, atac vulgar la Victor Ponta: Să ne caute mesajele în frigider

Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu l-a criticat sâmbătă pe Victor Ponta spunând că din cauza trădării lui, PSD, un partid de 40%, va ajunge în opoziție. Vasilescu i-a transmis și un mesaj făcând referire la fabula „Toporul și pădurea”, de Grigore Alexandrescu.

Citiți continuarea…

Președintele PSD Caraș-Severin:Viorica Dăncilă este sub o continuă presiune, de la Cotroceni,partide

Președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a declarat, sâmbătă, că liderul PSD Viorica Dăncilă a fost de la preluarea mandatului de premier sub o continuă presiune, din partea președintelui Klaus Iohannis și din partea partidelor.

„Eu mă regăsesc în candidatul nostru care face cu mult curaj ceea ce face. Încă de la preluarea mandatului este sub o continuă presiune, presiune de la Cotroceni, de la partide, altădată de la oameni de la care nu se aștepta, dar noi femeile suntem puternice. Avem grijă de casă, de copii, de cei dragi, de familie. M-am întrebat de multe ori de ce doamna președinte nu renunță la această luptă. Pentru că pentru Viorica Dăncilă casa și familia ei este România. Și membri familiei noastre sunt românii și pentru aceasta trebuie susținută cu toată forța. De aceea noi bănățenii din regiunea Vest, prin președintele Laurențiu Nistor din Hunedoara, prin domnul Dobra Călin de la Timiș. Lângă mine e și o distinsă doamnă, ministrul Natalia Intotero și subsemnata președinta organizației Caraș Severin”, a declarat Luminița Jivan, sâmbătă, la Romexpo, la evenimentul de lansare a programului Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale.

Aceasta a mai spus că Viorica Dăncilă poate fi prima femeie președinte care are de asemenea experiență de premier.

„Este lupta la care toți ne-am înhămat și cu toții dacă ne mobilizăm câștigăm. Viorica Dăncilă poate fi prima femeie șef de stat care să aibă experiența de premier, care înțelege că un Guvern trebuie sprijinit și nu blocat. Pentru o Românie prosperă, pentru binele nației noastre, haide să votăm în 10 noiembrie, Viorica Dăncilă președinte”, a declarat Jivan.

Ciolacu: Cei care au dat jos Guvernul nu mai au ce căuta în PSD. O să le vină răsplata mai repede

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că membri PSD, pentru care partidul a făcut campanie, au dat jos Guvernul. Ciolacu a afirmat că aceștia nu mai au ce căuta în partid și că vor „primi răsplata ce o merită mai repede decât consideră ei”.

Citiți continuarea…

Gabriela Firea: Avem un președinte care este foarte bun prieten cu verbul „a pleca”

Gabriela Firea l-a criticat sâmbătă, la evenimentul în care Viorica Dăncilă își prezintă programul de candidat la prezidențiale, pe actualul șef de stat pentru lipsa de activitate în mandatul său, dar și pentru că vrea să își pună „un om de casă” la Guvern.

Citiți continuarea…

Dăncilă condiționează susținerea unui Guvern de pactul pentru bunăstare pe care l-a propus

Viorica Dăncilă a declarat că, în cazul în care PNL și Klaus Iohannis chiar nu au intenția de a tăia pensiile și salariile atunci să semneze pactul pentru bunăstare pe care l-a propus. În aceste condiții, atât ea, cât și PSD vor susține formarea unui nou Guvern.

Citiți continuarea…

Viorica Dăncilă are o broșă specială de campanie

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a afirmat că are o broșă specială pe care o va folosi în campania electorală, precizând că speră ca fiecare să o poarte, deoarece „trebuie să avem o inimă românească”.

Citiți continuarea…

Dăncilă: Nu a greșit Mihai Fifor. Vrem ca mai mulți colegi să se implice în campanie

Viorica Dăncilă a afirmat, întrebată cu ce a greșit Mihai Fifor de a fost schimbat din funcția de șef al campaniei electorale, că acesta nu a greșit, însă PSD vrea ca mai mulți colegi să se implice pentru a maximiza șansele partidului la prezidențiale.

Citiți continuarea…

Știrea inițială. La această lansare sunt așteptate să participe în jur de 10.000 de persoane.

Evenimentul are loc după ce a fost retrasă încrederea Guvernului, prin adoptarea moțiunii de cenzură, joi, în plenul reunit al Parlamentului.

Pe 24 august, social-democrații s-au reunit la Parlament, la Congresul PSD care a marcat lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă pentru un mandat la Cotroceni. La acea reuniune a participat și președintele PES, Sergei Stanishev, care a avut un discurs de susținere a candidatei PSD. La evenimentul din 24 august au fost prezenți 1.107 delegați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația