• Publicat:
Politică

Dăncilă spune ce așteaptă de la întâlnirea Iohannis-Trump. Energia, relațiile economice și apărarea, printre temele considerate importante de premier

Dăncilă spune ce așteaptă de la întâlnirea Iohannis-Trump. Energia, relațiile economice și apărarea, printre temele considerate importante de premier
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în contextul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, în data de 20 august, că ar fi fost benefic ca șeful statului să discute în prealabil cu Executivul, iar printre temele considerate importante ar fi energia, relațiile economice, apărarea.

„Întotdeauna am fost adeptul consensului și trebuie să fie o cooperare între președinte-Guvern- Parlament. Cred că această discuție dl președinte trebuia să o aibă și cu Guvernul, dar și cu Parlamentul. Este foarte important că președintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obținem din această vizită. Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României. (…) Cred că la întoarcere e normal ca dl președinte să vină în fața românilor și să spună am obținut asta, asta, pentru că important la o astfel de vizită să discuți și despre anumite probleme care pot consolida relațiile”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

„Eu sper ca dl președinte să nu vină cu anumite lucruri pe care Guvernul să le implementeze și care efectiv nu au făcut obiectul unor discuții. Cred că era important punctual să discutăm despre aspectele economice, fie că vorbim de MApN, relațiile economice, energie, cred că toate aceste lucruri trebuiau discutate, iar în urma discuțiilor trebuiau semnate acorduri pentru lucruri de interes între România și SUA”, a mai spus premierul.

Președintele Klaus Iohannis se va afla, în data de 20 august, în SUA, unde va avea o întâlnire președintele american Donald Trump.

 

Tags:
Inchide