Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: Suntem pregătiţi şi asigurăm toată siguranţa în secţiile de votare / Să alegeți cu gândul la viitorul copiilor voștri

Redactor:
Ioana Tudorascu
Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: Suntem pregătiţi şi asigurăm toată siguranţa în secţiile de votare / Să alegeți cu gândul la viitorul copiilor voștri

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 al Capitalei, a declarat, în cadrul unui interviu, despre modul în care a văzut această campanie electorală, despre proiectele pe care le-a finalizat în perioada 2016-2020, dar și despre proiectele cu care vine în noul mandat.

Actualul primar al Sectorului 4, Daniel Băluţă, este unul dintre candidaţii la un nou mandat și spune că își dorește să continue proiectele de modernizare şi dezvoltare ale Sectorului 4, potrivit News.ro.

Daniel Băluţă: Fiecare campanie are specificul ei. Anul acesta, din cauza pandemiei SARS-CoV-2 am fost constrânşi să ne supunem rigorilor impuse de nevoia de a ne apăra sănătatea. Întâlnirile faţă în faţă au fost limitate, la fel şi adunările în pieţe, parcuri şi aşa mai departe. Am găsit noi căi de a ajunge la oameni.

Am remarcat că foarte puţini candidaţi au venit cu un program concret, închegat, pentru oameni. Cei mai mulţi au aruncat în luptă calomnia, critica, şantajul. Au jignit, au miniţit, au manipulat.

Daniel Băluţă, despre  campania pe care a avut-0

„A fost plină, antrenantă, provocatoare şi frumoasă. Am avut ocazia să cunosc, dar şi să reîntâlnesc, atât direct cât şi virtual, extrem de mulţi oameni din sectorul nostru care mă susţin, care îşi doresc să vadă noile proiecte împlinite. Am avut prilejul să descopăr noi nevoi ale cetăţenilor de aici, pentru care deja am soluţii şi sunt nerăbdător să le pun în practică, împreună cu echipa mea. Avem proiecte cu care am intrat în linie dreaptă pentru finalizare, iar cu altele suntem în faza de început. Această interacţiune intensă cu oamenii care locuiesc în sectorul 4 mi-ar plăcea să o continui şi după data de 27 septembrie. Foarte mulţi dintre ei au venit cu idei, cu propuneri interesante, pertinente pentru modernizarea sectorului nostru şi mă bucură foarte mult să văd cum comunitatea noastră se implică în viaţa sectorului. O administrare bună o faci printr-un bun dialog cu opinia pubilcă, cu cetăţenii, printr-o colaborare deschisă, constructivă, bazată pe respect reciproc. Sincer, sunt deosebit de onorat de încrederea bucureştenilor din Sectorul 4.

Săptămânile acestea au putut să-şi reamintească de unde am pornit acum 4 ani. Au văzut ce am reuşit să facem, împreună, pentru sectorul nostru. Ce urmează să facem. Îmi place să las faptele să vorbească.

Eu cred că în alegerile pentru primari contează foarte mult omul. Ce poate face el pentru comunitate, cât de mult îşi doreşte, real, să facă pentru cei care i-au acordat încrederea lor. Cât de mult iubeşte oamenii şi cât de interesat este să aducă prosperitatea şi confortul în viaţa lor.

Este mult mai simplu când oamenilor le arăţi fapte. Le spui făcând, că îţi pasă de ei. Că vrei să aibă locuri de muncă bine plătite, o viaţă uşoară, sănătoasă, că vrei să îşi ducă copiii la şcoli moderne, sigure, că îţi doreşti să aibă mai mult timp pentru familiile lor, să respire un aer curat, să aibă unde să îşi petreacă timpul liber.

Daniel Băluţă a vorbit și despre câteva dintre proiectele pe care le-a finalizat în calitate de primar al Sectorului 4.

„Sunt foarte multe. Cum spuneam, încrederea oamenilor din Sectorul 4 şi voinţa de a face m-au motivat să merg înainte. În aceşti 4 ani am început modernizarea masivă a Sectorului 4 şi am investit major în sănătate, în infrastructură, în educaţie. Am început să construim pentru protejarea mediului înconjurător şi îmbunătăţirea calităţii aerului din sudul Bucureştiului şi, până acum, am plantat peste 30.000 de copaci şi am amenajat mii de spaţii verzi. Am am reuşit să anvelopăm peste 600 de blocuri şi am reabilitat şi am pus în siguranţă şcolile şi grădiniţele din întreg sectorul. Am construit peste 200 de locuri de joacă, unde copiii noştri pot să îşi petreacă timpul şi pot face mişcare în aer liber în condiţii de igienă şi siguranţă. Am amenajat cea mai mare parcare publică din Bucureşti. Peste 750 de locuri sunt deja folosite de bucureşteni în ”Parcarea cu Tei” de lângă Palatul Naţional al Copiilor. Am început programul de digitalizare a administraţiei locale şi mă pot mândri că Sectorul 4 este cel mai SMART sector din Bucureşti”, spune el.

„Ştiu că împreună, doar împreună, vom face din Sectorul 4 noua capitală Bucureştiului”

Daniel Băluţă, despre proiectele pe care le are pentru viitor

„Programul pe următorii 4 ani este şi mai complex. Spre deosebire de 2016, când am pornit de la zero pe aproape toate palnurile, acum, consolidăm şi creştem economic, educaţional, sanitar şi social viaţa oamneilor din Sectorul 4. Despre unele dintre proiecte am vorbit deja, pe unele dintre ele le-am demarat. Vom construi o staţie de metrou în cartierul Berceni, care va transforma zona de sud a Bucureştiului într-un veritabil hub de business. Am primit banii – 50 milioane euro de la Ministerul Fondurilor Europene şi pot spune că am intrat în linie dreaptă cu acest proiect.

Începem, împreună cu Federaţia Române de Hochei pe Gheaţă, construcţia unui patinoar olimpic în curtea Liceului Traian Vuia, pe un teren de 2,5 hectare. Patinoarul va fi acoperit şi va avea peste 1.500 de locuri în tribune. Va găzdui atât campionate naţionale şi internaţionale de hochei şi patinaj artistic, cât şi diferite spectacole pentru public.

Aducem o nouă premieră şi vom construi primul teatru din Sectorul 4! Va fi amplasat în parcul Tudor Arghezi pe care îl amenajăm pe Bulevardul Metalurgiei

Consider că accesul la cultură nu este un moft, ci un drept, aşa că am finalizat procedura de proiectare a acestui obiectiv de investiţii extrem de important şi urmează să lansăm licitaţia publică privind construirea teatrului.

Vom finaliza programul de extindere şi modernizare a infrastructurii rutiere , dar şi reabilitarea termică a tuturor blocurilor din sector.

Sunt doar câteva proiecte pe care le avem în vedere şi povestesc acum despre ele pentru că mie îmi place să vorbesc aplicat, despre ce am făcut. Iar aceste proiecte sunt în diferite faze de execuţie”, a mai spus el.

„Votăm pentru copiii noştri”

„Îi rog pe toţi oamenii din Sectorul 4 să nu se lase influenţaţi de zvonuri. Să gândească, să treacă orice informaţie prin prisma judecăţii lor, să analizeze faptele, lucrurile palpabile, pe care le pot vedea, trăi şi simţi ei. Exact ca Toma. Să pună în balanţă, corect, fără patimă, viaţa lor de acum 4 ani şi viaţa lor de azi.

Îi rog să iasă duminică la vot. Fără teamă. Să iasă masiv la vot. Şi să aleagă pentru o viaţă bună, tihnită. Să aleagă continuitatea, cu gândul la copiii lor, la viitorul copiilor lor.

Participarea la vot nu îi va supune niciunui pericol. Îi asigur cu toată fermitatea de acest lucru. Suntem pregătiţi şi le asigurăm toată siguranţa în secţiile de votare. Avem măşti, avem dezinfectanţi, vom asigura păstrarea distanţei sociale.

Am luat absolut toate măsurile pentru ca votul să se desfăşoare în cele mai sigure condiţii.

Hai, că se poate! Duminică, votăm pentru copiii noştri!”, a încheiat Daniel Băluţă.

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
Război în clanurile interlope! A fost înjunghiat de cel mai mare dușman
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Mutare bombă în televiziune! Andreea Mantea pleacă de la Kanal D? Oferta ȘOC făcută de...
Caz incredibil în tenis. Și-a luat la bătaie adversara, după ce a surprins-o că flirtează...
Uluitor! Unde lucrează acum Victor Ponta. Cine îl ajută cu banii
Răsturnare de situație în accidentul care a oripilat Bucureștiul. Ce ar fi consumat șoferița care...
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompei
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum a ajuns un videoclip de 10 secunde să fie vândut cu peste 6 milioane...
Război în clanurile interlope! A fost înjunghiat de cel mai mare dușman
Cum a reacționat soția lui Gigi Becali când a anunțat-o că vrea să se retragă...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
O pisică l-a atacat pe căpitanul unui avion chiar în cabina piloților. Ce a urmat...
Horoscop martie 2021. Zodiile care fac bani mulți, multe surprize în viețile lor
Prezentatoare, pusă într-o situație jenantă de regie. E uluitor ce au scris colegii ei pe...
Felicitari de 1 Martie 2021: Cele mai frumoase imagini cu text pentru persoanele dragi cu...
Cum arată lacul toxic care a îmbolnăvit mai mulți influenceri. Ce s-a întâmplat cu pielea...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
În timp ce restul oamenilor iau măsuri normale pentru a se feri de pandemie, BOGAŢII...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide