Daniel Constantin, ca și EXCLUS din ALDE. „Eu nu accept politica pumnului în gură! Mă voi lupta în continuare”

Daniel Constantin, ca și EXCLUS din ALDE. Eu nu accept politica pumnului în gură! Mă voi lupta în continuare

„Între mine și domnul Tăriceanu, între mine și o parte dintre cei care au fost NUMIȚI sâmbătă în conducerea ALDE, este o diferență fundamentală de gândire și de abordare politică. Mă delimitez în mod categoric de acțiunile inițiate de Tăriceanu, de felul în care acesta înțelege politica în anul 2017. Din păcate, Tăriceanu a rămas captiv unui stil arhaic de a face politică. Crede că la 27 de ani după revoluție poate să se comporte așa cum o făcea în anii 1990. Inclusiv prin acțiunea de excludere a mea, Tăriceanu își șantajează colegii de partid pe care îi îndeamnă să renunțe la acțiunile din justiție, iar abuzul comis să fie certificat. Pozițiile noastre sunt ireconciliabile din cauza principiilor. Nu pot și nici nu vreau să fac echipă cu un om care zdrobește onoarea și nu are respect pentru parteneriatele pe care le face. Trecutul lui este mărturia spuselor mele”, a scris Daniel Constantin pe Facebook.

Constantin a catalogat congresul ALDE drept unul „nestatutar și imoral, unde Tăriceanu a luat decizii care pericilitează viitorul ALDE”, acuzându-l că „acționează în continuare în ilegalitate”. Constantin nu exclude ca acțiunile lui Tăriceanu împotriva sa să fi fost „premeditate”.

„A ales să îngroape liberalismul sub un maldăr de funcții în care și-a numit camarila de servili. Acesta este Tăriceanu și noul ALDE, subordonat total și obedient, așa cum dorește să îl conducă”, a mai scris Constantin.

Totodată, Constantin a subliniat că nu acceptă „politica pumnului în gură” și că se va lupta în continuare „pentru dreptate și pentru a arăta derapajele care au condus la aceste evenimente”.

„Sunt proceduri în instanță pe care le voi susține în continuare alături de cei care sunt alături de mine. În perioada următoare voi decide împreună cu ei, calea pe care vom merge. Eu nu voi accepta niciodată să fac o politică prăfuită de trecutul și de prezentul lui Tăriceanu sau a altor lideri care înțeleg că în 2017 partidele mai pot fi conduse prin cenzură!”, a conchis fostul copreședinte al ALDE.

Reacția lui Daniel Constantin vine în contextul în care Biroul Politic Executiv al ALDE a votat, joi, excluderea sa din partid, noul lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că propunerea va fi transmisă Delegației Permanente.

„A existat popunerea ca Biroul Politic Executiv să ceară Delegației Permanente excluderea domnului Daniel Constantin pentru acțiunile în justiție îndreptate împotriva partidului și pentru declarațiile publice făcute. S-a votat această propunere. Eu nu am votat. Colegii mei au votat și această propunere va fi înaintată Delegației Permanente, care va avea loc săptămâna viitoare, joi”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că propunerea BPEx al ALDE de a propune excluderea lui Daniel Constantin nu îl bucură, însă, vrea să îi avertizeze pe toți că nici el și nici colegii săi nu sunt dispuși „să încaseze toate prostiile” care sunt spuse la adresa lor.

Tăriceanu a mai spus că până săptămâna viitoare, cei care au semnat acțiunile în justiție împotriva partidului au posibilitatea să și le retragă.

„Dacă își retrag semnăturile atunci putem în continuare să ne vedem de drum împreună, dacă nu fiecare își alege drumul pe care crede că trebuie să meargă și este mai bine”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Reamintim că Daniel Constantin a contestat la Tribunalul București componența și decizia din martie a Delegației Permanente a ALDEde a convoca un Congres extraordinar, apoi unul ordinar, în 21-22 aprilie, în cadrul căruia urmează să fie aleasă noua conducere a formațiunii. La acel moment, Daniel Constantin a boicotat ședința în care se stabilea data Congresului pentru alegerea președintelui unic, susținând că nu acceptă ca deciziile să fie luate de oameni din afara partidului. După ce a stabilit data alegerilor pe 21 aprilie, Călin Popescu Tăriceanu i-a adus o serie de acuzații extrem de grave copreședintelui partidului, afirmând că Daniel Constantin l-a șantajat la depunerea listelor la parlamentare.

Ulterior, la o săptămână distanță, Biroul Politic Central al ALDE a votat retragerea sprijinului politic pentru Daniel Constantin, cu 86 de voturi „pentru” și 12 „împotrivă”, propunerea fiind făcută de senatorul Dian Popescu. Daniel Constantin a calificat decizia ALDE drept nestatutară și ilegală. În urma retragerii sprijinului politic Daniel Constantin a fost remaniat din Guvern unde deținea funcțiile de vicepremier și ministru al Mediului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun