Daniel Constantin, la GÂNDUL LIVE: „Sunt într-o situație ireconciliabilă cu Dan Voiculescu. S-a ajuns prea departe”

Redactor:
Clarice Dinu
Susținut în urmă cu cinci ani de Dan Voiculescu să preia conducerea oficială a PC, Daniel Constantin spune acum că este „într-o situație ireconciliabilă" cu fondatorul conservatorilor, chiar dacă îi datorează acestuia poziția de lider al partidului.

Căzut în digrația lui Dan Voiculescu, Daniel Constantin a declarat, la GÂNDUL LIVE, că relația sa cu fondatorul PC este ireconciliabilă, iar atacurile acestuia nu fac decât rău partidului care trebuie să meargă mai departe prin actualii săi lideri.

„E un conflict care exista de mai mult timp. Cred că astăzi, din păcate, suntem  într-o situație ireconciliabilă, eu și Dan Voiculescu. Nu mi-am dorit acest lucru, nu am înțeles de ce acele reacții. Cert este că după ce s-a întâmplat această condamnare și după alegerile prezidențiale s-a început un atac, am devenit o țintă principală, a început o campanie de presă”, a declarat Daniel Constantin, la GÂNDUL LIVE.

Liderul PC a evitat să spună clar care sunt motivele conflictului, precizând doar că nu mai există vreo cale de împăcare cu Dan Voiculescu deoarece „s-a ajuns prea departe”.

„Dincolo de campania de presă care este evidentă și care se poate întâmpla oricând,  în plan personal s-a ajuns la situații de pe care nu mi le imaginam, despre care nu vreau să vorbesc foarte mult și care m-au făcut să trag acestă concluzie că situația nu mai poate fi conciliată”, a spus Constantin.

El a admis că îi datorează poziția de șef al PC lui Dan Voiculescu, însă, în acest moment, partidul trebuie să meargă mai departe prin liderii săi.

„Dincolo de faptul că domnul Voiculescu l-a fondat, cred că partidul trebuie să meargă mai departe. (…) Dan Voiculescu a avut un rol extraordinar în PC, în evoluția sa a avut un rol important. Cred că sunt mulți colegi care îi acordă respectul. Acum, PC trebuie să trăiască prin liderii pe care îi are. Sunt destui vectori: Bogdan Ciucă, Cristian Popescu Piedone, Sorin Câmpeanu”, a spus el, evitând să dea un răspuns la întrebarea dacă Dan Voiculescu este în acest moment un avantaj sau un dezavantaj pentru PC.

Constantin a apreciat că încerercarea lui Dan Voiculescu de a forța schimbarea sa din fruntea PC nu face decât rău partidului. „Am stat să mă întreb și eu de ce această campanie. De ce cineva care a creat un partid vrea să distrugă partidul”, a comentat șeful conservatorilor. 

„Piedone poate fi un președinte de partid foarte  bun, dar cred că nu-și dorește”

De altfel, pe seama acestei campanii a pus și scenariul preluării partidului de către Cristian Popescu Piedone.

„Domnul Piedone este un primar de succes. Cred că poate fi un președinte de partid foarte  bun, dar cred că nu-și dorește. Cred că a fost și o campanie din exterior, a fost un vector folosit în încercarea de a destabiliza partidul”, a mai spus el.

„Blonda lui Constantin – o mizerie dintr-un lung șir de mizerii”

Liderul PC a pus în aceeași notă și scandalul din jurul Alinei Cazanacli, numită secretar de stat la Ministerul Dezvoltării și care a fost prezentată drept „blonda lui Constantin”.

„E o altă mizerie dintr-un lung șir de mizerii inițiat de cineva care conduce trustul de presă. Există o persoană care a pornit această campanie. Doamna e președinta Tineretului PC, a ocupat o funcție publică și la Ministerul Tineretului. Este o doamnă adusă în PC de Dan Voiculescu și nimeni nu a zis că e blonda lui Dan Voiculescu”, a explicat Constantin. 

Relație sinceră cu Ponta, dar în alegeri cu Tăriceanu

Daniel Constantin a spus că a discutat cu premierul Victor Ponta despre relația tensionată cu Dan Voiculescu. „Am avut o discuție, nu numai una. Nu am cerut asigurări. Am primit o certitudine, avem o relație politică corectă și sinceră și va continua în beneficiul ambelor părți”, a spus el.

Pe de altă parte, liderul PC a declarat că, în două săptămâni, conservatorii vor decide în privința fuziunii cu  partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. În cazul în care aceasta va avea lic, a precizat el, noua formațiune va participa singură în alegerile locale și parlamentare din 2016.

„Nu cred că putem avea în 2016 doar două partide mari – PNL și PSD. Cred că vor exista cetățeni care vor altceva. Cred că putem fi al treilea partid”, a comentat Constantin. 
 

Inchide