„Darul manual în numerar” de 1,5 milioane de euro primit de primarul ales din pușcărie de la mama lui, acum candidat pe listele PNL Maramureș

„Darul manual în numerar de 1,5 milioane de euro primit de primarul ales din pușcărie de la mama lui, acum candidat pe listele PNL Maramureș
Publicat: 21/10/2016, 08:50

Totul a plecat de la o datorie de 697.783 de euro pe care Cătălin Chereș a declarat, în 2008, că o are la mama sa, pe lângă alte aproape 3 milioane de lei. În doi ani, însă, aceasta s-a transformat din datorie, în donație: 1,5 milioane de euro,„dar manual în numerar între rude de gradul I”. Atât a primit Cătălin Cherecheș cu împrumut de la mama lui la sfârșitul anului 2007, în perioada în care era proaspăt intrat în Camera Deputaților, arată declarația de avere semnată de edil în 2010 și publicată pe site-ul Camerei.

Situația„darului” de la mama sa a fost, însă, sesizată și la ANI de o organizație nonguvernamentală care argumenta atunci că acest împrumut nu își justifică proveniența, în condițiile în care actualul candidat PNL anunțat să deschidă listele pentru Cameră este medic. Viorica Cherecheș a explicat atunci că suma apărută în declarația de avere nu este un împrumut, ci o donație pe care acesta s-o folosească în campania electorală.

Vezi aici declarația de avere a primarului Cătălin Cherecheș

Viorica Cherecheș, mama lui Cătălin Cherecheș și managerul spitalului de boli infecțioase, este principala surpriză de la PNL Maramureș, acolo unde ar urma să ocupe primul loc pe listele pentru Camera Deputaților, aceasta fiind secondată de Anca Boagiu. Anunțul a fost făcut joi de liderul filialei, Mircea Dolha, argumentând că și premierul Dacian Cioloș are „un unchi cu probleme”.

„Biroul Politic Național a validat lista pentru Camera Deputaților și pentru Senat. Pe locul întâi la Senat sunt eu, pe locul doi avocata Dana Onița Ivașcu, președintele PNL Sighetul Marmației. La Camera Deputaților pe locul întâi este doamna medic Viorica Cherecheș, pe locul doi doamna Anca Boagiu, pe locul trei domnul Ionel Bogdan”, a declarat președintele PNL Maramureș, Mircea Dolha. El a afirmat că în secolul XXI cineva nu poate fi acuzat pentru faptele rudelor sale așa cum se întâmpla în perioada nazistă.
„Doamna medic Viorica Cherecheș este o personalitate a județului Maramureș, un manager de spital și nu orice spital, cel mai performant spital din România (…) Este recunoscută și în Maramureș și la Baia Mare de către cetățenii cărora le-a făcut mult bine”, a mai spus Dolha.
El a subliniat că Viorica Cherecheș nu a mai făcut politică, afirmând că și alte partide, inclusiv PSD, au „curtat-o” intens: „Am respectat întru totul criterile de integritate, de morală – și creștină dacă vreți – și ceea ce facem facem și pentru a ne putea maximiza performanța electorală la alegerile din 11 decembrie. Avem certitudinea că până astăzi la orele 13:15 niciunul dintre cei înscriși pe listele electorale la PNL Maramureș nu au calități în dosare penale sau de corupție”, a accentuat liberalul.
Întrebat dacă relația de rudenie dintre Viorica Cherecheș și primarul suspendat Cătălin Cherecheș nu aduce prejudicii de imagine partidului, Dolha a susținut că și premierul Cioloș are un unchi cu probleme penale și nu poate fi învinovățit de acest lucru.
„Domnul Tismăneanu, un mare luptător împotriva comunismului îl avea pe tatăl său lider comunist și cu toate acestea fiul lui Tismăneanu a luptat și luptă împotriva comunismului. Să îl deportăm? Domnul premier Cioloș întâmplător are pe unchiul domniei sale care este Virgil Ardeleanu, zis și Vulpea. Ce vină are domnul premier Cioloș că unchiul domniei sale are niște dosare în instanță sau în cercetare?”, a argumentat liberalul.
Dolha a adăugat că fiul Vioricăi Cherecheș va plăti în instanță după o decizie definitivă și irevocabilă, afirmând că „nu are treabă mama”, care „este o persoană perfect onorabilă, nu are nicio problemă”.
„Primarul suspendat Cătălin Cherecheș să se lupte în instanță să își dovedească nevinovăția. La PNL nu are ce căuta. Judecătorii supremi pentru un partid politică sunt cetățenii și la alegerile din 11 decembrie PNL Maramureș va dovedi că nu a greșit”, a concluzionat liderul PNL Maramureș.
Cât privește candidatura liderului PNL sector 2, Anca Boagiu, la Maramureș, Dolha a afirmat că este „o strategie de campanie” pe care și-a asumat-o, afirmând că filiala sa va trimite în Parlament mai mulți liberali decât a fixat ca obiectiv centrul.
Președinta demisionară a Organizației de Femei, Lucia Varga, ar urma să candideze pe locul 2 pe lista pentru Senat a PNL Constanța, potrivit asigurării primite de la conducerea PNL, după ce filiala din Bihor, condusă de Ilie Bolojan, nu i-a oferit un loc eligibil pe lista pe care o va depune pentru alegerile din 11 decembrie. La rândul său, Andreea Paul caută și ea o filială dispusă să o susțină.
Fiul, Cătălin Cherecheș, a câștigat al doilea mandat de primar din pușcărie
Cătălin Cherecheș, candidat la primăria orașului Baia Mare din partea Coaliției pentru Baia Mare, a câștigat din pușăcrie scaunul de edil cu aproximativ 70% din voturi: „Vă mărturisesc că sufletul meu a fost de nenumărate ori pus la încercare, dar de prea puține ori am lăsat să se vadă emoția ce mă cuprindea. Mă deschid astăzi în fața voastră și vă spun că în ultimii 15 ani am lăcrimat când tatăl meu a plecat să mă vehgeze din stele, murind în brațele mele. M-au cuprins lacrimile când din arestul nedrept am auzit-o prima oară pe mama. Acum voi mi-ați așezat lacrimi în ochi, lacrimi pline de speranță și recunoștință, lacrimi care se aștern și mângâie.Vă mulțumesc și vă iubesc! Voi sunteți marea mea familie. Voi sunteți energia care îmi dă puterea să fac totul pentru Baia Mare!”, scria atunci pe Facebook Cătălin Cherecheș.
Și la depunerea jurământului acesta a fost însoțit de autorități, fiind adus la ședința Consiliului Local sub escortă de la Penitenciarul Gherla. După ceremonie, acesta s-a întors tot în penitenciar.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului