De ce a fost AMENINȚAT cu BĂTAIA un POLITICIAN român: „Am să-ți dau o scatoalcă de am să te trec prin peretele de acolo”

De ce a fost AMENINȚAT cu BĂTAIA un POLITICIAN român:  Am să-ți dau o scatoalcă de am să te trec prin peretele de acolo
Publicat: 13/10/2012, 12:54
Actualizat: 26/03/2019, 05:37

Președintele filialei Bistrița-Năsăud a PDL, deputatul Ioan Oltean, a spus, vineri seară, că a simțit nevoie să abandoneze politica „de un milion de ori” și că a trăit foarte multe momente de umilință, ca deputat, mai ales în ultimii ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La „Cafeneaua politică” organizată de femeile și tinerii democrat-liberali din Bistrița-Năsăud, într-un club din Bistrița, Ioan Oltean a fost întrebat dacă a fost vreodată atât de dezamăgit încât să-și dorească să plece din politică.

„Nu o dată, de un milion de ori am simțit nevoia să abandonez politica, mai ales în ultimii doi ani. Parlamentul e instituția cea mai prost văzută, calitatea de deputat nu-ți aduce niciun fel de bucurie. Înainte spuneam că sunt avocat când mă întreba cineva ce lucrez, acum nu mai pot că mă știu și câinii din cartier”, a răspuns Oltean.

Acesta a povestit că, odată, în București, se afla în mașină cu șoferul, iar la un semafor o cerșetoare în vârstă l-a recunoscut și i-a urat sănătate după ce îi dăduse mărunțiș, însă în ultimii doi ani nu a mai întâlnit astfel de reacții.

„”Domnul președinte Oltean, zice, de la PDL, să vă dea Dumnezeu sănătate”. În 2011 am trăit atâta umilință încât îmi era jenă să ies din casă. Îmi ziceam: „Ioane, în Tanganyika cu tine, până uită oamenii că PDL le-a tăiat pensiile”. Oamenii nu au văzut decât partea urâtă din ce am făcut noi”, a spus Oltean.

El a mai povestit o altă întâmplare din aeroport, petrecută vara aceasta.

„Eram în aeroport, să mergem la avion. Era o duduie la vreo 30 și ceva de ani, mă uitam la ea ca un bărbat care nu e misogin. Se uită la mine și îmi zice: „Ticălosule, nemernicule, mai ai curaj să ieși din casă? La pușcărie cu voi!”. Mi-am dat seama că a reacționat așa nu că mă uitam la ea, ci că a realizat cine eram, o fi pierdut salariul, cine știe. Au fost momente când aș fi dat orice să nu fi fost deputat”, a declarat Oltean.

Parlamentarul a relatat și despre o întâmplare când a fost amenințat cu bătaia.

„Conduceam ședința Camerelor reunite. Se vota al nouălea judecător la Curtea Constituțională. Spiritele erau atât de încinse, încât doar o scânteie ca să iasă bătaie. Când vedeam că se încing lucrurile, suspendam ședința ca să se răcorească, apoi reluam. La un moment dat, era 1.30 noaptea, toți eram înfierbântați, la propriu. Vine la mine la tribună un liberal, fost boxer, și îmi spune: „Am să-ți dau o scatoalcă de am să te trec prin peretele de acolo”. Mă gândeam: „oare ar fi în stare?” La nervozitatea care era, se putea întâmpla. Momente de acest fel te fac să îți spui: „orice, dar nu deputat:””, le-a spus el tinerilor.

Oltean a reiterat ideea potrivit căreia campania electorală care urmează va fi cea mai grea.

„Va fi cea mai grea campanie electorală din ’90 încoace. Pe măsură ce avansezi în vârstă, oamenii zic: i-a ajuns, să-i mai lase și pe alții. Trebuie să le explici că saturația asta vine cândva, dar trebuie să fii tu convins că ajunge”, a spus el.

Potrivit lui Oltean, acum lupta se duce pe două fronturi: cu adversarii politici și cu „frustrații” din propriul partid.

„Ne luptăm cu adversarii politici, cu electoratul care nu ne-a înțeles, dar și cu unii membri ai PDL care, din diverse motive, simțindu-se marginalizați, frustrați, se transformă și ei în rivali”, a menționat Ioan Oltean.

Întrebat de un jurnalist dacă se vor împărți alimente în campania pentru parlamentare, Oltean a răspuns: „Niciodată la Bistrița n-am distribuit alimente. Bine, mai întreabă lumea: ce ne dați ca să vă votăm? La pixuri strâmbă din nas. Portocale, ciocolată și becuri am dat, recunosc. Dar nu intră în categoria de mită electorală. Alții au dat, cu certitudine”, a spus el.

Ioan Oltean este candidatul PDL pentru Colegiul 3 Camera Deputaților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”