De ce a fost AMENINȚAT cu BĂTAIA un POLITICIAN român: „Am să-ți dau o scatoalcă de am să te trec prin peretele de acolo”

Redactor:
Adrian Macarie
Redactor:
Andreea Tobias
Redactor:
Andreea Unturica
Redactor:
Cristiana Sabau
De ce a fost AMENINȚAT cu BĂTAIA un POLITICIAN român:  „Am să-ți dau o scatoalcă de am să te trec prin peretele de acolo”
Președintele filialei Bistrița-Năsăud a PDL, deputatul Ioan Oltean, a spus, vineri seară, că a simțit nevoie să abandoneze politica "de un milion de ori" și că a trăit foarte multe momente de umilință, ca deputat, mai ales în ultimii ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele filialei Bistrița-Năsăud a PDL, deputatul Ioan Oltean, a spus, vineri seară, că a simțit nevoie să abandoneze politica „de un milion de ori” și că a trăit foarte multe momente de umilință, ca deputat, mai ales în ultimii ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La „Cafeneaua politică” organizată de femeile și tinerii democrat-liberali din Bistrița-Năsăud, într-un club din Bistrița, Ioan Oltean a fost întrebat dacă a fost vreodată atât de dezamăgit încât să-și dorească să plece din politică.

„Nu o dată, de un milion de ori am simțit nevoia să abandonez politica, mai ales în ultimii doi ani. Parlamentul e instituția cea mai prost văzută, calitatea de deputat nu-ți aduce niciun fel de bucurie. Înainte spuneam că sunt avocat când mă întreba cineva ce lucrez, acum nu mai pot că mă știu și câinii din cartier”, a răspuns Oltean.

Acesta a povestit că, odată, în București, se afla în mașină cu șoferul, iar la un semafor o cerșetoare în vârstă l-a recunoscut și i-a urat sănătate după ce îi dăduse mărunțiș, însă în ultimii doi ani nu a mai întâlnit astfel de reacții.

„”Domnul președinte Oltean, zice, de la PDL, să vă dea Dumnezeu sănătate”. În 2011 am trăit atâta umilință încât îmi era jenă să ies din casă. Îmi ziceam: „Ioane, în Tanganyika cu tine, până uită oamenii că PDL le-a tăiat pensiile”. Oamenii nu au văzut decât partea urâtă din ce am făcut noi”, a spus Oltean.

El a mai povestit o altă întâmplare din aeroport, petrecută vara aceasta.

„Eram în aeroport, să mergem la avion. Era o duduie la vreo 30 și ceva de ani, mă uitam la ea ca un bărbat care nu e misogin. Se uită la mine și îmi zice: „Ticălosule, nemernicule, mai ai curaj să ieși din casă? La pușcărie cu voi!”. Mi-am dat seama că a reacționat așa nu că mă uitam la ea, ci că a realizat cine eram, o fi pierdut salariul, cine știe. Au fost momente când aș fi dat orice să nu fi fost deputat”, a declarat Oltean.

Parlamentarul a relatat și despre o întâmplare când a fost amenințat cu bătaia.

„Conduceam ședința Camerelor reunite. Se vota al nouălea judecător la Curtea Constituțională. Spiritele erau atât de încinse, încât doar o scânteie ca să iasă bătaie. Când vedeam că se încing lucrurile, suspendam ședința ca să se răcorească, apoi reluam. La un moment dat, era 1.30 noaptea, toți eram înfierbântați, la propriu. Vine la mine la tribună un liberal, fost boxer, și îmi spune: „Am să-ți dau o scatoalcă de am să te trec prin peretele de acolo”. Mă gândeam: „oare ar fi în stare?” La nervozitatea care era, se putea întâmpla. Momente de acest fel te fac să îți spui: „orice, dar nu deputat:””, le-a spus el tinerilor.

Oltean a reiterat ideea potrivit căreia campania electorală care urmează va fi cea mai grea.

„Va fi cea mai grea campanie electorală din ’90 încoace. Pe măsură ce avansezi în vârstă, oamenii zic: i-a ajuns, să-i mai lase și pe alții. Trebuie să le explici că saturația asta vine cândva, dar trebuie să fii tu convins că ajunge”, a spus el.

Potrivit lui Oltean, acum lupta se duce pe două fronturi: cu adversarii politici și cu „frustrații” din propriul partid.

„Ne luptăm cu adversarii politici, cu electoratul care nu ne-a înțeles, dar și cu unii membri ai PDL care, din diverse motive, simțindu-se marginalizați, frustrați, se transformă și ei în rivali”, a menționat Ioan Oltean.

Întrebat de un jurnalist dacă se vor împărți alimente în campania pentru parlamentare, Oltean a răspuns: „Niciodată la Bistrița n-am distribuit alimente. Bine, mai întreabă lumea: ce ne dați ca să vă votăm? La pixuri strâmbă din nas. Portocale, ciocolată și becuri am dat, recunosc. Dar nu intră în categoria de mită electorală. Alții au dat, cu certitudine”, a spus el.

Ioan Oltean este candidatul PDL pentru Colegiul 3 Camera Deputaților.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cine ar putea fi noul ministru al Sănătăţii, după demiterea lui Voiculescu! Ce nume s-au...
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
Cel mai bun motiv să renunți imediat la fast food: îți distruge, la propriu, creierul
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide