De la antilopele gnu la Cărțile Junglei: Victor Ponta îl aseamănă pe Klaus Iohannis cu King Louie

De la antilopele gnu la Cărțile Junglei: Victor Ponta îl aseamănă pe Klaus Iohannis cu King Louie
Publicat: 04/05/2016, 15:27
Actualizat: 04/05/2016, 22:14

Grupul PSD din Camera Deputaților a decis marți în unanimitate prezentarea solicitării de revocare a lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților în Biroul Permanent. Oare Victor Ponta va deveni președinte al Deputaților, al treilea om în stat? Aceasta-i întrebarea.

Între timp, politicienii români par să aibă o afinitate pentru junglă. S-au descris unii pe alții drept animale din pădurea tropicală. Să vedem cum s-au „alintat” politicienii noștri cu metafore jucăușe, sarcastice și viclene.

La ședința Deputaților PSD, în care s-a decis oficializarea revocării lui Valeriu Zgonea, a fost prezent și Victor Ponta. La ieșirea din ședință, Ponta a fost asaltat, ca într-un veritabil joc între pradă și prădător – ca să păstrăm tema junglei – de jurnaliști.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Ponta: Dumneavoastră veți fi noul președinte al Camerei Deputaților, cum se vehiculează în mediile PSD?

Victor Ponta răspunde: „Eu nu sunt decât un simplu membru de partid. Eu nu sunt ‘PSD’ ca să vorbesc. Eu mă duc să văd ce ministru mai demisionează azi din ‘Guvernul meu’ până rămâne Guvernul lui Iohannis. Ați văzut Cartea Junglei cu King Louie, când cădea totul în jur și rămânea doar el și ținea coloana? O să rămână doar dl. Iohannis cu ‘guvernul lui’.”

Comparația lui Victor Ponta nu păstrează, însă, proporțiile realității din politica românească. King Louie este un urangutan jovial în „Cărțile Junglei”. Are funcția de Rege al Maimuțelor. Vrea să devină om și-l mituiește pe Mowgli, oferindu-i banane, pentru ca puiul de om să rămână în junglă. Cântă „I ve reached the top and then I stopped and that s what s bothering me” („Am ajuns în top, apoi m-am oprit, iar asta mă enervează!”). Dorința lui King Louie de a deveni om izvorăște din visele-i de mărire. E cel mai tare în junglă, vrea mai mult. Gluma lui Victor Ponta e înduioșătoare, dar nu poate fi validată integral în realitate. Klaus Iohannis e deja primul om în stat, la ce să mai spere?

În replică la spusele lui Ponta, deputatul PNL, Mihăiță Calimente a spus în direct, la o emisiune TV: „Ponta a dat un răspuns de clasa a IV-a. De fapt, Victor Ponta e șarpele Kaa tot din Cărțile Junglei, căci vrea, ca șarpele, să devoreze tot.”

Nu știți cine-i Kaa în „Cărțile Junglei”? Șarpele Kaa vrea să-l devoreze pe Mowgli. Încearcă să-l hipnotizeze, dansează unduit în jurul copilului, dar, deși încearcă să-l prindă-n mreje, eșuează de fiecare dată.

Întrebarea și punctul nevralgic în toată povestea din jungla politicii românești este: „Cine-i Mowgli?” Să fie puiul de om, țara România, care de 26 de ani e tot captivă în junglă, în eternă tranziție către un mediu mai prielnic vieții pe pământ?

Povestea începe cu Zgonea și Dragnea. În junglă. Antilopele gnu și crocodilii

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a fost exclus pe 27 aprilie din partidul PSD. Zgonea a iscat întreaga istorie din junglă: a comparat la momentul respectiv situația din PSD cu un documentar despre antilopele gnu pe care îl văzuse, providențial, cu o seară înainte să fie exclus din ecosistem, pardon, din PSD. Toate antilopele gnu sar după masculul alfa fără să gândească, chiar dacă sprintenul și ferocele rumegător s-ar avânta într-un râu plin de crocodili.

„Mă uitam aseară la un documentar despre antilopele gnu și, în procesul lor de a căuta să ajungă acolo unde vor, trec peste un râu iar masculul alfa sare în râu și fără să gândească, fără să simtă ceea ce se poate întâmpla cu ele, toate sar după el. Singura problemă este că acel râu este renumit ca fiind plin cu crocodili. Aici se află și PSD astăzi, scapă cine poate. Eu am atras atenția că este o mare eroare dacă liderul nu-și asumă responsabilitatea funcției pe care o are, PSD fiind principalul partid din România”, a spus Valeriu Zgonea

În replică, președintele PSD, Liviu Dragnea i-a transmis lui Valeriu Zgonea: „Antilopele l-au mâncat pe crocodil”

Dragnea a spus: „Înțeleg că astăzi antilopele l-au mâncat pe crocodil. Eu așa citesc dacă mergem pe astea. Eu n-am știut de declarația asta, dar dacă mă gândesc așa repede, în 2012 eram niște antilope în fața unui râu și toți de pe mal spuneau > și eu am intrat în râu, m-au mâncat crocodilii, unii au rămas pe la Camera Deputaților.”

Dragnea recunoaște că nu este fan al documentarelor despre animale. Președintele PSD nu rezonează cu astfel de chestiuni puerile, el preferă documentarele istorice.

„N-am știut că are preocupările astea. (…) Eu mă uit foarte mult la documentarele istorice, mă interesează foarte mult. (…) Nu prea mă uit la documentarele cu animale pentru că n-am nevoie să mă uit la documentare, realitatea este atât de plină”, a mai comentat președintele PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun