Declarație pe avere: Ion Ștefan a precizat că are o casă cu o suprafață mai mică decât în iunie

Redactor:
Alexandru Costea
Declarație pe avere: Ion Ștefan a precizat că are o casă cu o suprafață mai mică decât în iunie
Ion Ștefan și-a trecut în ultima declarație de avere afișată pe site-ul Guvernului o casă de 524 de metri pătrați, cumpărată în 1999, în Municipiul Focșani. Ministrul Dezvoltării nu a menționat în document casa de 910 metri pătrați care figura în precedenta declarație de avere din luna iunie.

În declarația de avere completată pe 21 noiembrie este trecută o casă de 524 de metri pătrați, cumpărată în 1999 alături de soția sa. O altă casă de 130 de metri pătrați este deținută din 2013 de ministru, soția acestuia și de către părinți.

Ministrul Ion Ștefan a precizat, în ultima sa declarație de avere pusă pe site-ul Guvernului, că deține, împreună cu soția sa Mirela, două terenuri agricole de câte 9.000 și 11.117 de metri pătrați, cumpărate în 2003, respectiv 2000.

Totodată, familia are în proprietate patru terenuri intravilane care însumează 6.560 de metri pătrați. Două terenuri au fost cumpărate în 1999, unul în 1998 iar altul în 2013. De asemenea, Ion și Mirela Ștefan dețin, împreună cu Geta și Coman Ștefan, un teren intravilan de 600 de metri pătrați, cumpărat în anul 2013.

Ion Ștefan mai are 300.000 de euro într-un cont bancar deschis în 2019 la BRD.

În ultimul an fiscal, acesta a câștigat 120.042 de lei din salariul de deputat PNL, iar soția sa a obținut 14.400 de lei de la o firmă producătoare de ambalaje din Focșani. În aceeași perioadă, Ion Ștefan a mai câștigat peste 6 milioane de lei din dividende.

Pe de altă parte, în declarația de avere publicată pe 11 iunie pe site-ul Camerei Deputaților, apare o casă de locuit de 910 metri pătrați care a fost achiziționată în 1999 de soții Ștefan în Municipiul Focșani.

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a declarat, în octombrie, înainte ca Ion Ștefan să fie învestit ministru, că acesta ar figura în evidențele municipalității cu o casă de 94 de mp edificată pe un teren de 910 mp, casa construită ulterior nefiind declarată la primărie. Astfel, Ion Ștefan s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor aferente locuinței nou construite.

Deputatul PNL a povestit cum a ajuns în situația de a fi acuzat că nu și-a plătit impozitul pentru casă.

„Am început construcția casei în anii 2000, dar nu am mai realizat recepția lucrărilor, lucru pe care îl voi face cu celeritate. Este o situație despre care acum am aflat și voi întreprinde toate demersurile pentru a o remedia. Sunt un bun contribuabil la bugetul statului, în calitate de antreprenor am plătit taxe și impozite care însumează, numai pe ultimii cinci ani, 97.146.293 lei! Pe lângă acestea voi achita și sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuință, chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă”, a spus Ștefan.

 

Inchide