Demisia lui Liviu Dragnea din conducerea PSD, validată oficial. Ce post va ocupa fostul ministru. „Nu am de gând să mă evapor sau să fug din partid, rămân la dispoziția partidului”

Publicat: 27/05/2015, 20:24

Demisia lui Dragnea a fost validată oficial în Comitetul executiv, chiar dacă înaintea ședinței șefii de organizații PSD au amenințat că-și vor da demisia dacă nu revine asupra deciziei.

„Nu am de gând să mă evapor sau să fug din partid, rămân la dispoziția partidului, cu toată autoritatea mea, acum am mai mult timp liber pentru organizare”, a spus Dragnea după ședința Comitetului Executiv.

Președinții de la Olt, Paul Stănescu, Vaslui, Dumitru Buzatu, și Giurgiu, Nicolae Bădălău, au declarat că vor renunța la funcții, în timp ce Claudiu Manda de la Dolj și Ion Călinoiu de la Gorj au precizat că-i vor cere lui Dragnea să nu renunțe la poziția sa din conducerea partidului.

Liviu Dragnea s-a declarat deranjat că CEX-ul nu a fost convocat de săptămâna trecută, decizia amânării aparținându-i lui Victor Ponta.

„Povestea asta s-a cam transformat într-o telenovelă care trebuie să se încheie astăzi, eu am spus ce am avut de spus și acum trebuie să spună partidui”, a fost poziția exprimată de Dragnea înaintea ședinței PSD.

El s-a arătat iritat de faptul că ar trebui să rămână un simplu membru, dar să continue munca la partid.

„Puțin probabil, nu-mi prea convine. Ce, sunt muncitor necalificat la partid?! Dincolo de glumă, nu plec din acest sediu, nu plec din partid. Voi sprijini partidul din orice fel de poziție. Partidul o să hotărască în ce domeniu pot fi util”, a subliniat Dragnea.

Întrebat de gândul despre afirmațiile din 2012 când a spus că preferă să nu-și petreacă bătrânețile în închisoare și a demisionat din fruntea Ministerului de Interne, Ioan Rus a replicat acum: „și nu o să mi le petrec”.

„Eu îl susțin pe Victor Ponta și Liviu Dragnea, acest tandem. În ceea ce-l privește pe Liviu Dragnea e o situație specială. Liviu Dragnea a dat dovadă de multă onoare și-a dat demisia și din funcția de ministru așa cum știți în baza unei sentințe a ÎCCJ, chiar dacă nu este definitivă, dar eu nu am fost de acord să-și dea demisia din funcția de președinte executiv. Ce a făcut Liviu Dragnea, noi toți cei care suntem în Comitetul Executiv am făcut același lucru, vicepreședinți, primari, președinți de organizații. Mai mult, nu l-am făcut singuri, ci cu colegii noștri liberali, care astăzi sunt lipsiți de demnitate. Dacă Liviu Dragnea își păstrează opinia să rămână demisia, eu ca vicepreședinte și ca președinte al PSD Olt demisionez. Corect ar fi să demisioneze toți cei din Comitetul Executiv dacă Liviu Dragnea își va păstra opinia de a nu mai fi președinte executiv pentru că sunt lucruri pe care le-am făcut împreună”, a declarat Paul Stănescu.

Imediat poziția sa a fost întărită de cea a lui Dumitru Buzatu.

„Ceea ce discutăm noi astăzi este dacă Liviu Dragnea va fi lăsat să-și dea demisia de către colegii săi. După părerea mea, cred că trebuie să-i cerem lui Liviu Dragnea să renunțe la demisia din funcția de președinte executiv. Am înțeles că și-a asumat această decizie de a renunța la funcția de ministru, dar eu nu văd motivele serioase pentru ca el să-și dea demisia din funcția de președinte executiv și nu ar fi benefic pentru partid. Eu îi voi cere să renunțe la demisie și voi fi solidar cu colegii mei dacă apare o decizie extremă cum este aceea a demisiei. Cred că trebuie să ne gândim toți la demisie, în aceste condiții nu văd de ce am mai rămâne pe scena politică, pot să vină alții să accepte aceste lucruri sau să creăm un moment de criză extrem de important în viața politică românească”, a afirmat Buzatu.

Al treilea pesedist care a amenințat cu demisia a fost Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu.

„Consider că trebuie să fiu solidar cu domnul Dragnea, cu cei 7,4 milioane de români care au aprobat acest gest și dacă domnul Dragnea pleacă din partid sau din funcțiile pe care le deține și eu îmi voi prezenta demisia în același Comitet Executiv”, a spus Bădălău, care a precizat că Dragnea a greșit atunci când și-a dat demisia din funcția de președinte executiv.

Președintele PSD, Victor Ponta, nu a dorit să dea declarații înaintea Comitetului Executiv al PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern