Deputat PSD: „Este exclus ca nevaccinaţii să îşi plătească spitalizarea”

Deputat PSD: „Este exclus ca nevaccinaţii să îşi plătească spitalizarea”
Publicat: 17/11/2021, 11:42

Ciprian Şerban, deputat PSD Neamţ, spune că social-democrații nu susțin propunerea conform căreia persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID să achite costurile spitalizării.

Deputatul PSD a precizat că social-democraţii nu acceptă discriminarea sau îndemnnarea la ură.

„Este exclus ca nevaccinaţii să îşi plătească spitalizarea! În PSD nu acceptăm discriminarea şi îndemnarea la ură şi duşmănie între români. Ne opunem categoric amendamentului PNL de obligare a persoanelor nevaccinate să-şi plătească spitalizarea, în situaţia infectării cu SARS-CoV-2. PNL trebuie să revină asupra acestui amendament”, a scris deputatul PSD.

De asemenea, Ciprian Şerban consideră că acest lucru ar însemna o creștere a numărului de decese COVID, căci persoanele care se vor infecta vor merge la spital prea târziu.

„Deşi este o boală nouă, COVID-19 este o boală infecţioasă şi este o urgenţă medicală care trebuie tratată ca toate urgenţele medicale. Tratamentul este gratuit şi aşa trebuie să rămână! Cetăţenii români plătesc asigurări de sănătate. Au dreptul să beneficieze, şi vaccinaţii, şi nevaccinaţii, de aceleaşi servicii medicale. Nu avem niciun drept să recurgem la o asemenea segregare!

Nu vom face altceva decât să continuăm să menţinem o tensiune socială, care aduce cu ea duşmănie între cele două categorii, vaccinaţi şi nevaccinaţi, adâncind în mod iresponsabil ruptura din societatea românească. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate socială, de recuperarea credibilităţii, avem nevoie să revenim la normalitate”, a mai scris Ciprian Şerban.

PNL cere ca spitalizarea pentru tratamentul COVID-19 să fie plătită dacă pacientul nu este vaccinat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase