Deputat USR: Pentru șase minute de job, parlamentarii din provincie au primit 261 de lei

Deputat USR: Pentru șase minute de job, parlamentarii din provincie au primit 261 de lei
Publicat: 20/01/2020, 16:50

„Joaca de-a populismul continuă astăzi. Cu 5 minute de plen. Pentru a arăta poporului că parlamentarii muncesc. O practică puterea când legiferează de urgență: azi modificare legii educației naționale. Sau când vrei să mai anunți niște achiziții de la Pro România. Atât spre PSD cât și spre PNL. O face opoziția când vrea să pună piedici guvernului și vrea s-o pună de moțiune de cenzură, de exemplu. În sesiune extraordinară. Acest populism cu sala goală trebuie să înceteze. Eu sunt aici cu o parte din colegii mei”, potrivit mesajului publicat de Iulian Bulai, după ședința extraordinară a plenului Camerei Deputaților.

„Legiferarea heirupistă ar trebuie să înceteze. Joaca de-a Parlamentul trebuie să se oprească. Pentru fix 6 minute de job, parlamentarii au primit astăzi 261 de lei. Nu toți. Doar cei din provincie. Azi am fost 60 de oameni în sală. Voi cât munciți pentru 261 de lei?”, a mai notat acesta.

Plenul Camerei Deputaților s-a reunit, de la ora 16.00, în ședință pentru a prezenta și distribui comisiilor de specialitate proiectul de aprobare a OUG care prevede că persoanele de sex femininin care lucrează în instituțiile de învățământ se pot pensionar, opțional, la 65 de ani, în loc de 63.

De asemenea, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat, în ședința plenului, că a depus la cabinetul președintelui Camerei Deputaților și la Biroul Permanent informarea privind aderarea la grupul PNL a următorilor deputați: Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Liviu Ioan Balint, Damian Florea, Remus Borza.

De asemenea, președintele forului legislativ, Marcel Ciolacu, a prezentat informarea scrisă a deputatului Emilia Marilena Meiroșu, care și-a încetat activitatea din grupul parlamentar PRO Europa pentru a activa în grupul PSD.

Pe 19 decembrie 2019, Daniel Constantin a anunțat că alături de mai mulți colegi a demisionat din Pro România. Cei care au plecat și au decis să se înscrie în PNL sunt: Sorin Cîmpeanu (deputat), Mircea Banias (deputat), Damian Florea (deputat), Liviu Balint (inițial deputat PMP, apoi PSD, acum Pro România), Georgian Pop (deputat), Răzvan Mitu, Cristian Cosmin, Raluca Haliț, Georgică Dumitru, Marius Sanfiriscă, Silivian Dan, Gigi Dănuț Fețeanu, George Manciu, Letiția Stoian și Dan Marian.

Liberalii au aprobat, ulterior, un protocol pentru integrarea în PNL a foștilor parlamentari Pro România care au susținut Guvernul Orban. Premierul și liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin vor avea funcții de conducere în PNL.

Printre parlamentarii din Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban s-a numărat și Emilia Meiroșu.